Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele neoBlast k tomuto seriálu (3)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Už jsem to zmiňoval u posledního dokumentu Víta Klusáka, ten kluk, ten mladý rádoby-rebel co tenkrát s jedním podobně ulítlým kamarádem "pobouřil" celý národ, nám dorůstá v obrovky talentovaného filmaře. Ač Dělníci bulváru premiérovali v televizi, rugulerní filmové fígle a propriety jim nechybí. Ano, tématem hraje trochu na první signální, ano, Pavel Novotný, ústřední protagonista dokumentu a exhibicionista, mu práci velmi usnadňuje, ale Klusákovu filmu nechybí silné, opravdové momenty (dialog s manželkou, závěr), ani ty odlehčené (pohovor, vibrátory). 75 % ()

Pět zrození (2015) (S03E01) 

Nevidím tento dokument jako jakoukoliv sondu do českého zdravotnictví či nepotřebnou obžalobu. Porodnictví je zkrátka práce, sestry se baví mezi sebou, nejsou pravděpodobně placeni dostatečně, tatínci čekají dlouho... prostě normální "problémy," které vám snad nebudou novinkou. Dokument kde jsme tou pověstnou mouchou na zdi, a je to celkem nuda. Ale u posledního porodu se přehodíme do úplně jiného filmu. K intenzivního porodu, kde jde o drama, emoce, bezmoc. Vše je skvěle vygradované a dlouhé minuty kdy nastávající maminku nutí k podepsání nějakých dokumentů či doplnění informací do databází je nesnesitelných. Je to intenzivní, je tam krev. Kvůli posledním 20 minutám rozhodně doporučuji... pokud máte dostatečně silný žaludek. 50 % ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Zábavný dokument, bez ohledu na to jaký máte názor na Babiše. Drzý Vít Klusák se opět projevil jako dokumentarista dobře připravený ke své "bitvě"... rozhodně více než samotný AB a hlavně závěr filmu skvěle funguje. Vlastní konfrontace Klusák vs. Babiš je výborně vybudovaným závěrečným duelem a navíc vtipně zakončeným. 75 % ()

Reklama

Reklama