Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Recenze (418)

childe666 

všechny recenze uživatele

Určitě to nejlepší dílko Monty Pythonů, ale i tak jsem se u celého filmi skvěle bavil. Tři scény které mě nejvíc zaujaly je zvracení/ztráta nohy důstojníka/chmurný žnec si přišel pro své oběti. ()

Wacky14 

všechny recenze uživatele

Další brilatní kousek ze spojeného království, rozdělen na několik krátkých vtipami nabitých scén. Nebavil jsem se tolik jako u Života Briana nebo Svatého Grálu, ale pořád jsou k vidění klasické MP vtipy ... 70% :-) ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Monty Pythonovci nenechají svým černohumorným způsobem nikoho na pochybách, že Anglie je prohnilá, morálka kostnatá, katolictví a protestantismus naprosto odsouzeníhodné, prudernost ničí veškeré lidské snahy ... Útok pojisťováků na centrum prohnilého finančního světa, sexuální vyučovací školní hodina, návštěva v luxusní restauraci.... jsou asi nejpovedenější skeče, určené k povedené zábavě i dostatečně provokující . Chybou filmu je roztříštěnost a nevyrovnanost jednotlivých epizod, některé jsou ušité horkou jehlou. „Smyslu života“ jsem se nedopátral, tak snad někdy příště. ()

mrakoplasH 

všechny recenze uživatele

Výborný phytonovský absurdní humor použitý tentokrát do filmové podoby. Pár scének je v podstatě kvalitnější zpracování toho co již bylo v serii Letající cirkus a to co je navíc, působí ještě lépe. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti ostrovných reálií to určite nie je to pravé orechové, čitateľný rukopis MP je však dostatočnou zárukou zábavy aj pre nezasvätených, aj keď predchádzajúce filmové adaptácie boli zreteľnejšie, takže 85%. ()

Midnighton 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát tak 2 hvězdičky za nějaký ten "semtamforek", ale díky panu Kreozotovi, který mě po několikátem vyhození obsahu svého žaludku dokázal poměrně dobře pobavit dám 3hvezdy. Film mi příjde jako špatný Eintopf, jehož některé části jsou excelentní, jiné ale naprosto podprůměrné. Celkový dojem je pak tedy průměrný. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jeden z nejlepších počinů Monty Pythonů... Tohle je prostě drsný humor, který není jen tak pro někoho. Některé scénky jsou geniální, jiné méně a některé jsou i skoro nevtipné. Za absolutní vrchol filmu považuji scénku v restauraci aneb kyblíček pro pana Creosota! ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Můj druhý nejoblíbenější film od Pythnů. Oni jsou fakt geniální magoři! Tohle je jen slepenec scén, které kopou jak postižený kůň. Je to skvělé a tak trochu na drogách. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Občas se vyskytne film, který mne úplně mine. Takto vysoké hodnocení si zkrátka neumím racionálně vysvětlit. Má přes 80% protože Python? Většina lidí, co tady tomu sází plný počet, odsuzuje fekální humor současných amerických teenage komedií. To si ale potom nevidí do huby, protože oceňovat film, kde celá jedna scéna patří nelidsky tlustýmu praseti, který zbleje všechno a všechny kolem sebe, je jasná známka dvojího metru. Jestli má takhle vypadat pětihvězdičkovej humor, začnu preferovat ty americký shity. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Absurdná blbosť, nepozeratelné a nestráviteľné. Neviem prečo som si vždy myslel, že mám rád britský humor?! A možno toto ani britský humor nie je. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Scéna se zvracejícím tlusťochem v restauraci je fakt pěkně hnusná, ale zároveň je to něco, co tu ještě nebylo. Aneb jak říká Pohlreich: "Jsme tu proto aby jste nejedli blafy." ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Víceméně u všech filmů Monty Python bych napsal to samé. Místy vtipné, místy trapné. Tady mi hlavně vadili ty nekonečně dlouhé hudební pasáže. Ovšem, abych jen nekritizoval, ten film má spustu pozitiv, tím nejlepším je rozhodně Michael Palin geniálně nadabovaný Kaiserem. Ten hází takové ksichty a hlody, že to není možný. 55%. ()

Blitzkrieg 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tento film byl natočen v Americe a pro americké diváky. Pythonům se sice podařilo do tohoto díla propašovat pár dobrých scén, ale základ filmu je založen na laciném sprostém humoru (něco jako Zdaněk Izer). ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

první Monty Python co jsem kdy viděl. Hromada vtipných scének které na sebe nenavazují a neustálé útočení předfilmu. U některých částí jsem se přímo dávil smíchem (sexuální výchova, porod, válka atd.), u některých jsem se jen usmál (dárcovství orgánů, smrt, zvracení) ale že bych se přímo nudil...to se během filmu nestalo. Sice pravda pár nudnějších míst tu bylo ale jako celek (nebo slepenec) byl film docela dobrý. Hlavně hlášky typu: to je přístroj co dělá PING!, to je pan smrt, ale já tu pomazánku nejedla, jen si zkuste utřít máslo v 15 stupních pod nulou.... , to je porod pane...a co se tím léčí?...při tom se vytahuje nové miminko z bříška paní...úžasně co už dokážeme, atd...Film jsem shlédl s českým dabingem který byl velmi dobrý, hlavně Ladislav Županič co by John Cleese. Mimochodem dabing byl od ČT z roku 1996. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že se nejedná o odfláknutý film, naopak je dost dobře propracován. To je ale tak vše, co mohu ocenit. Jinak je to kravina, z které se navíc téměř ani nezasměji. 55% a to díky provedení. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama