Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozeni jsou skuteční a neskuteční zároveň, pro někoho krásný sen, pro jiné noční můra. Jsou emotivní, náladoví, strhující, mysteriózní, návykoví a otevírající vyčerpávající otázky bez odpovědí. Význam mizející vody, jizev, Lucy, Victora, k vzteku, ale odpovědi nepřišly. Nevadí, k uklidnění stačí zavřít oči a poslouchat melancholický soundtrack od Mogwai, ten je minimálně stejně dobrý jako seriál, takže nakonec těch pět hvězdiček s chlupem projde, ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚŘ SI, ČEMU CHCEŠ, ALE JE TO PRAVDA. BYL JSEM NA TVÉM POHŘBU. VIDĚL JSEM TĚ LEŽET V RAKVI. A TEĎ STOJÍŠ PŘEDE MNOU. BYL TI DÁN NOVÝ ŽIVOT...“...... /// Nesmrtelnost duše povýšená na vzkříšení těla… scéna návratu z 1. části je nejen mysteriózně parádní, ale lidsky uvěřitelná! Postavy zahaleny tajemstvím, ale i potřísněny krví, zajímavá thrillerová složka si v ničem nezadá s tou mysteriózní (a navíc mají úžasnou schopnost vyšponovat scénu před závěrečnejma titulkama!). Baví mě, že víc než na ukecanost se sází na poklidnou, ale zároveň znepokojující atmosféru. Ti hloubavější možná budou hnidopišit, že se se vším chodí jak s hrncem vařící vody, ale díky zajímavosti příběhu i rozumný stopáži čovek neřeší kraviny, nepřemejšlí o důvodech a podstatě věci, ale baví se. Atmosférická seriálová pecka, která sází na něco jinýho než na prachy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřel jsem. (loni, před 7mi lety, před 30 ti lety…). 2.) Zjistím, že není zombík jako zombík. 3.) Thx za titule ,,JolinarCZ“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle mě hodně vtáhlo. Řekla bych, že hlavně díky sugestivním hereckým výkonům a ksichtíkům herců. Velmi přirozeně natočené. Hudba minimalistická. A děj často hodně nečekaný. Ale podobnost s Twin Peaks v tom teda příliš nevidím... Celou dobu jsem to viděla na ****, pátý díl mě přesvědčil o *****. Těší mě, že se to nezvrhlo do plytkosti a brutalita zůstala až do konce. Výborně neuzavřený konec, pesimistický. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tendence přirovnávat každý opravdu mysteriozní seriál ke kultovnímu Twin Peaks jsou sice pochopitelné, ale v případě Les Revenants to není příliš fér. Génius Lynch na vrcholu své tvůrčí imaginace stvořil malý televizní zázrak, umělecké dílo, ke kterému budou v obdivu nejspíš vzhlížet další generace. Les Revenants je "pouze" skvělý seriál, který místo bizarních postaviček sází spíše na reálné, propracované charaktery, tak typické pro evropskou tvorbu. Odlišná, přesto podmanivá atmosféra i hudba, úchvatné prostředí francouzského horského městečka a v neposlední řadě i originální námět, to jsou hlavní klady této zatím osmidílné série, u které si divák nevyhnutelně položí otázku, jaké by to asi bylo, kdyby se vrátil některý z jeho zemřelých blízkých? Jak by asi reagoval v první chvíli a jak by se to posléze odrazilo v běžném životě, v začlenění onoho člověka zpět do rodiny? V seriálu se nehraje (většinou) na živé proti mrtvým, příběhy obou skupin se prolínají, na povrch vyplouvají polozapomenuté osudy a postupně v pečlivě odměřených dávkách přibývá odkrývání záhad, závěrečné odhalení přesto zůstává sympaticky otevřené, takže pokud vás uspokojí jen seriál s zodpovězenými otázkami a rychlým spádem, tento se vám nejspíš líbit nebude. Mě osobně okouzlil a nebude to jen tou nádhernou úvodní znělkou. Těším se na druhou sérii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osamělé městečko, kde jsou čas od času k vidění mrtví lidé. Nejde o žádné zombie, ale o lidi z masa a kostí, kteří se po roce, dvou či sedmi a deseti vrací a někteří z nich se tváří, jako by se nic nestalo. Sám jsem si musel položit otázku, jak bych reagoval, kdyby mě probudilo lametnování mé devět let mrtvé babičky, že chrápu celé dopoledne. Nicméně i když se tito vzkříšenci chovají zcela normálně a až na psychopatického vraha jsou poměrně neškodní, táhnou za sebou znepokojivou atmosféru podbarvenou vynikající muzikou a doplňovanou typolgicky takřka dokonale zvolenými herci. Těch osm dílů uteče jako voda a pointa, jakkoliv se dá vytušit, stojí vážně za to. Jasně, městečko, kde se dějí divné věci, je jenom jedno, ale srovnávat s Twink Peaks je vůči Les Revenants nefér. Ti se vydávají úplně jinou cestou a navíc v Twin Peaks mrtví ve velkém neožívají. 85% ()

Galerie (289)

Zajímavosti (16)

  • Fabrice Gobert vybral pre realizáciu soundtracku škótsku skupinu Mogwai, pretože podľa jeho názoru má ich hudba "napätie a atmosféru, ktorá je ťaživá aj éterická, má súmrakovú dimenziu". Skupine radil, aby pri skladaní piesní mysleli na filmy ako Twin Peaks (1992), Osvietenie (1980) či Mŕtvy muž (1995). (Arsenal83)
  • Fabrice Gobert chcel, aby vzhľadom bol seriál typický pre malé francúzske mesto, no zároveň dokázal vyvolať fantastickú predstavivosť. Preto sa rozhodol využiť americké prvky, keďže zombie filmy sú charakteristické práve pre USA. Rozhodol sa tak zmiešať typicky francúzske prostredie (napr. HLM - nízkopríjmové bývanie, v ktorom žije Julie (Céline Sallette), žandárstvo atď.) a prostredie evokujúce Spojené štáty (napríklad dinner restaurant). (Arsenal83)

Reklama

Reklama