Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mocichtiví nacisti zavraždí Toulonovi ženu a ten se začne krutě mstít. Vyšle svou jednotku malých, ale smrtících loutek proti mocnému nepříteli, který poznává, jak skutečně chutná pomsta... Rozhodně lepší než jednička, ale trošku horší než dvojka. Přesto má třetí díl filmů o Mistru loutkáři svoje kouzlo. Loutky zabijejí často, krutě a docela vynalézavě, a i když tentokrát chybí Thorch, jeho místo skvěle zastoupil "pavoučí" Six Shooter. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bombastická záležitost! Jasně nejlepší díl série a vůbec to nejlepší co kdy DeCoteau vyplodil. Za prvé se dozvíme, jak to všechno začalo, no a hlavně loutky jsou konečně pořádně v akci, konečně pořádně zabíjejí špinavý nácky, zabíjení si užívají a divák si ho užívá spolu s nimi. Na plnej počet pak tenhle flák táhne především démonický Richard Lynch v úloze jednoho z nejhnusnějších gestapáků jakýho jsem kdy ve filmech viděl. a Toulunovi a jeho miláčkům nejde nefandit. Dobrou noc kolego loutkáři! 95% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že DeCoteau který ted točí céčkový pologay filmy natočil na začátku 90 let tuhle béčkovinu, a to zatraceně zábavnou, loutky jsou více vražednější než kdy jindy, a konečně tu jsou pořádně vidět, sice se zase nejedná o nejlepší díl, ale o jeden z nejpovedenějších určitě. Pamatuju si jak když jsem byl malej měly v půjčovně VHS a já se jí vyhýbal jak čert kříži protože panenek a loutek jsem se neuvěřitelně bál:-) ()

TO 

všechny recenze uživatele

Za druhé světové války provádějí nacisté řadu experimentů s oživováním mrtvých, ale moc se jim to nedaří, tak unesou mistra loutkaře Toulona a jeho loutky, aby vojáky oživil on. Akce gestapa je však neúspěšná a mistr za pomocí loutek uteče. Udělá nové loutky a náckům připraví krvavou pomstu. Nejde jen o prachbídnou nastavovanou kaši, příběh i zpracování mi vcelku káplo do noty. Přestože jsem nebyl fanouškem této řady ani v době její slávy a natož pak dnes, poměrně jsem se pobavil. Třeba loutka co zvrací pijavice je docela originální konina. Příjemná podívaná, ale nerad bych to nějak přechválil. 50% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je loutka vysmátý kovboj se šesti rukama, tam je možné všechno a tam se také genialitě meze nekladou. Bylo to úžasné, napětí gradovalo víc a víc a krev v mým žilách tuhla, zatímco moje srdce se naplňovalo radostí stejně jako to Toulonovo, když vyrobil další ze svých nádherných loutek. Je to vlastně předchůdce prvních dvou dílů a ačkoli byl natočen až jako třetí, je bezvýhradně nejlepší a to oba předchozí považuju za velice vydatná sousta. Hlavně je to něco úplně jiného, o něčem jiném, jsou zde dáni perfektně do kontrastu přívrženci dobra a zla a loutkám to na straně dobra mimořádně svědčí. Nebudu tu už nadále vytahovat všechna superlativa, která jsem na tomto snímku shledal, každopádně věřím, že jsem jeden z mála, které tento film tak neuvěřitelně nadchl. Zanechal ve mně opravdu obrovský dojem a já na to nezapomenu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodne sa mali dobové zábery z nacistického Berlína natáčať v Rumunsku, kvôli politickej nestabilite v krajine však z toho vzišlo. Neskôr to malo byť Maďarsko, ale počas zimných mesiacov, kedy sa malo natáčať, sa zdalo producentom v krajine príliš chladno. Tieto scény sa teda nakoniec natáčali v areáli Universal Studios. (beso74)
  • Film bol natočený za 18 dní. (beso74)
  • Podľa prvého dielu majster Toulon spáchal samovraždu v roku 1939. V tomto diely sa píše rok 1941 a majster André sa aj naďalej teší výbornému zdraviu. (beso74)

Reklama

Reklama