Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Třikrát příjemně překvapen, jednou vítečně pobaven a zbytek průměr a níž. Taková ta klasika, že HBO točí to lepší z české seriálové tvorby nemusí platit za každou cenu. Všechny postavy jsou ve svých charakterech striktně jednostranně vyprofilované, snad aby nikdo ani za mák nezapochyboval o jejich roli a filmovém údělu. Tím pak vznikají scény, které ničím nepřekvapí, ba co víc, mnohdy jsou trapné a nesmyslné. Těch lepších (většinou za vystoupení Jitky Čvančarové) je jen co by se za nehet vešlo. Uměle pak působí totální propojení postav v jeden příběh, byť to jako ústřední motiv ještě beru. Jen je to nějak podivně seskládaný, často jen pro oko. Celkově je to ale ukoukatelný, těch třicet minut je akorát a pro nějakou nudu k žehlení je to asi lepší jak leckajá "VéKáVéčka" či "Růžovka". Takže jako jo, jen to hanit by bylo příliš podlé, nicméně tohle Hřebejkovi prostě nejde a zvlášť závěr série je absolutně mimo. Asi už je tlačil čas. Nebo že by dvířka pro další řadu? To snad ani ne. (50 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem na Až po uši děsně nadával. Hřebejk si rozjel takovou tu svojí vztahovku, kde Geislerová je maková a Polívková zas taková a výsledek je jeden rádoby uměleckej mišmaš, kterej těží hlavně z toho, že jej Hřebejk umí natočit a z nádherných záběrů na prosluněnou Prahu. Jenže díl za dílem jsem se k seriálu stále vracel a říkal si, co mě na něm tak děsně přitahuje. No a nakonec to byly právě ty postavy, které mě mnohdy tak strašně rozčilovaly. Zajímal mě ten jejich vývoj, zajímalo mě i to vyústění a celkově se mně začalo líbit i samotné zpracování. U posledního dílu jsem byl vysloveně zvědavý, jak to dopadne. Až po uši je technicky hodně slušný seriál. Škoda, že na jeho obsah si člověk musí trošku zvyknout. Jakmile si ale zvyknete, docela příjemně si ho užijete. A rozhodně se utvrdíte v tom, že tohle je ta rozhodně lepší strana českých seriálů. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"...jmenoval se můj táta Eda? A já fakt nevím, jak se jmenoval, jestli to byl Eda nebo Jarda nebo Bohouš, já jsem si užívala života na rozdíl od Tebe...teď kecáš...nekecám..." --------------------------- "...máma mi řekla, že vlastně můj táta může být prakticky kdokoliv, jakože že těch chlapů bylo vlastně víc. Chápeš to, vona radši než aby mi řekla jednu jedinou pravdivou informaci o mém tátovi, tak mě bude přesvědčovat, že je děvka. A vona není žádna děvka, i když se tak oblíká, já ji znám, ona taková není. CO TO JE?..." Že ČO TO JE?! Že čo toto je ?! Perla za perlou, autorská bezmoc, výsmech staršej hereckej generácii, zmar talentu A.Geislerovej, totálne skarikatúrovaná postava A.Polívkovej, R.Holub a jeho postava je čo? A J. Kolesárová, akokoľvek je hot, slovenčina a VYkanie, tj VY(ste): BOLI, VIDELI, SEDELI, POČULI - je jedno, že sme v českom seriáli. Mimochodom, všetci majú cool bejváky, autá, ideálne jabĺčka - teda pardón, až na burana Káju. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak dokoukáno a po pomalejším rozjezdu, kdy je pochopitelné, že se člověk musí se všemi seznámit i s jejich životními osudy se to rozjelo celkem hodně zajímavě. Hřebejk tyhle moderní vztahovky umí dobře a děj skvěle odsýpá. Navíc je to celé v takovém moderním aktuálním outfitu, takže se příběh odehrává v hodně zajímavých interiérech i exteriérech. Velice mně potěšila letní Praha a četné scény na náplavce, kde to mám rád a kde jsem strávil v dětství spoustu času... Velice mi sedí to obsazení. Z koho fakt nemůžu je ,,Káčko'' Hynek Čermák, to je fakt božan. Překvapila mne Čvančarová, kterou moc jinak nemusím a skvělá je i Anna Polívková. Geislerová to je takový standard, ale z koho jsem paf je Jana Kolesárová.... Od té bych si tedy sakra rád nechal otevřít čakry ! Je to takový podobný typ jako Lucie Siposová a já musím jen závistivě uznat, že bratři Slováci mají opravdu krásné herečky. No a v závěru nelze opomenout stíhačku Lenku Krobotovou, která jde tedy hodně drsně na věc :-). Uvidíme co dál, zatím velká spokojenost. Mimochodem při čtení zdejších komentů se divím, proč si někdo myslí, že by HBO mělo točit jen drsná dramata? * * * * ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších vztahových komediálních seriálů. Ač je to místy zkratkovité a kolem osmého dílu to zpomalí do nudy, tak se to zase rozjede do parády. Scéna kdy se potká Čvančarová u Geislerový s Kolesárovou tak to je herecký koncert, kde jsem šel smíchy do záchvatu. Geislerová umí hrát, to se ví, Kolesárová s menšími příležitostmi taky a nedělá ji problém i odvážnější svlíkací scény a i lesbické, ale co je největší pecka je výkon Čvančarové - nikdy jsem nevěřil, že by to byla herečka, ale tady to je absolutní herecký koncert na padesát způsobů a to nemluvím o odvaze lesbických scén a masážní nahoty. dále herecky exceluje Čermák a Holub a dobře je doplňuje Polívková a Havelka, jehož postava asertivního pohodovýho flegmatika mu sedla. A taky fúrie v podání Krobotové. Nedosahuje to hloubky jiných žánrů ale já se bavil. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)

Reklama

Reklama