Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 11

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (Cinemart)

(více)

Recenze (816)

tterez 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to pro mě bylo asi zklamání. Efekty super, souboje by taky šly, ale konec byl přepálenej a celkově jsem z toho vyvalená zrovna nebyla. Když nebudete mít velká očekávání, bude se vám na to koukat o dost lépe. Na pohodový večer k žehlení by to šlo. 45% ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Je to takovej béčkovej film, kterej se snaží vsadit na efekty. V podstatě se tam nic neděje jen se tam kecá nic víc. Nejzajímavější byla podle mě opice v kulichu a ve svetru. Celá série planeta opic šla do kytek když se objevil REMAKE. Že děj se odehrává v lesích je, aby uštřili na rozpočtu. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak táto misia Caesarovi nevyšla. Do batôžku si totiž nepribalil ani dobrý príbeh, ani napätie a už vôbec nie scénky aké by vyžmýkali aspoň slzu. Na druhú stranu si vzal so sebou hromadu konzerv pátosu, obriu nádielku nudy a jalovú zápletku s mutujúcim vírusom. Prvýkrát som v sérii postrehol aj rušivé momenty, tá hudba v koncentračnom tábore bola ako zo štvrtého pokračovania Sám doma a opičák v bunde, ktorého prítomnosť mala asi odľahčiť situáciu, sa do vážneho tónu rozprávania nehodil vôbec. Plochosť postáv je tu nevídaná, nácek Harrelson je nevyužitý až beda, ostatným sa dej nevenuje a k normálu sa blíži maximálne tak orangutan so sympatickým kukučom. No aj tomu vedia do úst klásť tie najväčšie sentimentálne nezmysly. A dojímavý odchod zo scény? Ako by sa ani nestal. Mizerné dve hviezdy. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia novej opičej trilógie akosi pozabudli, čo bolo na pôvodnej Planéte opíc také podmanivé (myslím tým hlavne skvelú jednotku a čiastočne dvojku). Určite to neboli neustále bitky medzi ľuďmi a opicami, medzi opicami navzájom a ľuďmi navzájom. Bola to skôr tajuplnosť okolo vzniku civilizácie opíc a zániku tej ľudskej a ďalšie skvelé sci-fi prvky. Keďže po toľkých dieloch už asi hovoriace opice nikoho neprekvapia, ako jediný sci-fi prvok ostáva už len smrtiaci vírus a to je na na kvalitný sci-fi film strašne málo. Najviac v tomto smere zlyháva dvojka (Úsvit), ktorá neprináša takmer nič zaujímavého. Po nej som už sériu takmer odpísal, ale som veľmi rád, že som sa prinútil pozrieť si aj záverečný diel. Vizuálne to je parádne. CGI spravila ďalší krok k realistickosti, hoci digitálne výrazy tváre stále pôsobia trochu dementne, nohy a chôdza šimpanzov komicky (na druhej strane ako počítačová hra by to bola špička). Putovanie zasneženou krajinou je obrazovo úchvatné. Postavy sú podstatne zaujímavejšie ako v predošlom diele, navyše s viditeľnou snahou o psychológiu. Predovšetkým sú to drsný plukovník v podaní výborného Woodyho Harrelsona (aká úľava oproti beztvarému a nesympatickému Jasonovi Clarkeovi), milé dievčatko s uhrančivým pohľadom v podaní výbornej Amiah Miller (mohla by z nej byť nová Dakota Fanning) a aj samotárska "Bad Ape" opica, ktorá tu je niečo ako opičí Gloch (Glum). Prvá polovica filmu je výborná, prebieha v akomsi road-movie survival štýle, veľmi priliehavom pre takýto postapo typ filmu. Druhá polovica je už podstatne menej zábavná, sú tu narážky na nacistické koncentračné tábory, či na film Apokalypsa (opokalypsa). Čo filmu najviac podráža nohy sú naivné dialógy, naivné dejové zvraty a miestami dosť prihlúply scenár. Ako žiarivý príklad uvediem dvojitú katastrofu v závere filmu, ktorá pôsobí veľmi úsmevne. I keď musím priznať, že to bolo celkom efektné. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Já ty OPICE prostě bezmezně miluju (byl jsem na všech 4 v kině -které byly za mého života pochopitelně), tady je ale všechno jinak- docela chabý scénář, nechápu, že to vydalo na 143minut aniž bych se nudil, protože film má pomalé tempo, narozdíl od předešlých dvou dílů. Animace opic je na neuvěřitelné úrovní i první díl bledne závistí. Celkově se mi však hodnotí velmi těžko, na jedné straně geniální psychologické drama a podle mě zatím jednoznačně film roku, na druhé straně velmi smutný -spoiler- Caesar umře :-( , ale zase zachrání všechny zbylé opice- celkově jedna z nejlepších trilogií- i když se tento film jeví z počátku jako přebytečný až zbytečný-není to tak, viděno v kině ve 3D (ENG)....100% ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert: Vyvrcholenie trilógie prinieslo mierne sklamanie. Bolo v ňom strašne veľa vecí na zamyslenie a pri skutočne dobrom filme by som sa nad niečím takým nezamýšľal. Spomeniem napr. putovanie na koňoch štyrmi ročnými obdobiami pomaly, ešte aj so zapichnutým šípom v boku, stret dvoch ľudských armád ústiaci do boja, no ľudia brániaci pevnosť si všimnú utekať preč opice a radšej začnú strieľať do nich, než do vrtuľníkov nad nimi. "Smiešna" opica, ktorú som ihneď identifikoval ako Dobbyho z Harryho Pottera mala asi odľahčiť mierne ponurú atmosféru, no bola skôr rušivým elementom celej druhej polky filmu. A v závere so mnou ani nejak nepohlo, ako skončil Caesar, hoci túžba autorov tam určite bola. Možnože je trojka kvalitatívne na úrovni prvých filmov z trilógie, no boli na ňu kladené väčšie očakávania. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Po fakt skvělym rozjezdu přijde Woody Harrelson, aniž by byl přínosem, a pak dojezd jak po griotce: trpkosadkej a hnusnej. Technicky je to ale tak dobrý, že to na ty tři rudý dosáhne. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozjíždějící úvod lákal na komorní minimalistickou podívanou (s až westernovou atmosférou, motivy o pomstě atp.) zaměřenou čistě na postavy a jejich emoce v daný okamžik. S blížícím se koncem se bohužel od tohoto konceptu upouští víc a víc a závěr je naservírován v duchu klasické hollywoodské vymývárny mozku. Technologicky neuvěřitelné - snad první film, kde zvířata opravdu hrají a to navíc velmi přesvědčivě a kvalitně. Andy Serkis je pán a svým způsobem se zapisuje a mění historii herectví. Celkem zklamání, ale vyloženě průser to pro mě není. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Podle prvních trailerů jsem čekal nějakou pekelnou řežbu a akci, ale ta se nekonala. A vůbec to nevadilo. Možná právě naopak. Síla filmu byla postavena na něčem jiném - na tichu, dialozích, pěkných záběrech, pomalému posunu v ději, vztazích, "vyšších principech", morálce, emocích apod. A fantastické hudbě. Od začátku do konce byla radost film sledovat, člověk se nenudil, pořád se něco dělo (i když se vlastně nic nedělo). Film měl spoustu silných scén, které umocnila právě výborná hudba. Některé scény, hlavně na konci, byly už trošku moc, ale naštěstí jich nebylo mnoho a nezkazily dojem z filmu. Některé otázky zůstaly nezodpovězeny, což mi trošku vrtá hlavou, ale nedá se nic dělat, další díl už nebude. Každopádně, tohle se velmi povedlo a nová trilogie byla naprosto výborná. Není to 5*, kultovní film z toho nebude, ale slabších 90% ano.. Velká spokojenost. Howgh! ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Dokonalý vizuál je tahounem i zde v dalším pokračování mezirasové války. Jako samostatný film upadlo tempo a akce, kterou jsem samozřejmě čekal z názvu. Pokud vás ale tvůrci přesvědčili a brečeli jste nad osudem Caesara a ostatních opic, pokračování splnilo účel. Občas přišla nelogičnost či hluché místo, ale s šířející se epidémií hluchoněmých lidí se to dá pochopit. 75% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Válkou jest zde myšlena především válka (ne)rozumu a emocí. Nadprůměrné trikové efekty, velmi kvalitně napsaný scénář, mistrovská práce režie a kamery. Výborná atmosféra, leč smutná... Jediné, za co překladatelům pro české titulky uděluji políček, je pojmenování Šimpanzů, Orangutanů a Goril jako "opice", namísto lidoopů... Ale to se samotným snímkem nesouvisí. Ten si plným právem zaslouží 100%, a tedy 5 hvězd. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Petihvezdickovejch momentu to me lo po prvni pulce az az. Ale musim to nejak zprumerovat. A to by melo stacit, super (zatim) trilogie. P.S.: Ted me tak napadlo, jestli ten film nespadnul v US v trzbach tim, jak se navazel do prezidenta a rasovy otazky (i kdyz vznikal o dost driv). Vubec bych se nedivil. P.P.S.: Hudba sla docela na jistotu, coz mi jinde casto nevadi, ale tady me to trochu sralo popravde ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pro mě silně emociální zážitek, brečela jsem v průběhu celého filmu. Člověk vždy byl a bude největší nepřítel všeho, příroda je však nemocnější ze všech a to mi přináší klid na duši. Závěr je opravdu ohromující a nese skvělé poselství. Určitě vyzdvihuju bravurní režii a rozum mi zůstává stát nad neuvěřitelným technickým provedení. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl novodobé opičí trilogie nezklamal, přinesl nosný příběh, většinu času se věnuje opicím a zacementoval Césara jako největšího opičího vůdce, na kterého budou vzpomínat další generace. Navíc krásně propojil novou trilogii s původním filmem. Výborné je, že takhle příběhové a na postavy sázející filmy jsou realizovány s blockbusterovými rozpočty. Silné 4 hvězdy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Animace jsou už prakticky dokonalé. Škoda scénáře, který střídá dobré chvilky s hromadou klišé a nemožných pitomostí. Rozebírat je by trvalo. Scenáristický robot splácal, co kdy kde fungovalo a dokonce nechybí ani roztomilý Glumo-Yar-Yar. Patetická hudba napoví, kdo jsou ti praví stateční američtí osadníci. ...P.S.: renonc, ne? ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Zavádzajúci názov filmu, ktorý má na svedomí určite nejedného nespokojného diváka, no keďže trilógia a Planéta Opíc ako taká nikdy nebola o veľkých bitkách, som potešený, akým štýlom sa trilógia zakončila. Určite originálnejšie, než Úsvit, aj keď v niektorých častiach trochu priblbé (útek z väzenia) ale celkovo je to viac než dôstojné zavŕšenie, ktorému vévodí Ceasarov vnútorný konflikt. A dajte Serkisovi toho Oscara, už je na čase. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Brilatné spracovanie tohoto asi posledného dielu trilógie? Skvelá hudba ma unášala až k poslednej krásnej koncertnej etúde počas titulkov. Skvelý dej, perfektné efekty, ale hlavne úžasný príbeh. Po dlhom čase čistých 100%... BRILANTNÉ !!! ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svělá, tajemná a divák je tak přikován k plátnu a hledá odpovědi na vznesené otázky. Jakmile se ale dostaneme do chvíle zabití Lucy a nalezení opic vězněných Woodym Harrelsonem jde to strmě z kopce. Nakonec velké zklamání. ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama