Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 5

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 46 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Ben Bela Böhm, Stefan Kapičič, Tony Dalton, Roland Buck III (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V páté řadě seriálu Better Call Saul, která obsahuje deset epizod, povede rozhodnutí Jimmyho McGilla, že v kůži Saula Goodmana bude dále působit jako advokát, k nečekaným a neobvyklým změnám v jeho okolí. V dalších rolích: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian a Tony Dalton. Během prvních čtyř řad byl seriál Better Call Saul dvaatřicetkrát navržen na Cenu Emmy, třikrát na Golden Globe a třikrát na Cenu kritiky. Kromě toho získal mnoho dalších ocenění. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drží si to stále dobrou úroveň. Uff! Kartelová odbočka se neúprosně spojuje s osudem Jimmyho, což je překvapivě napínavé a netuctové. Nažehlení právníci už zcela ustoupili do pozadí, ba zdá se, že svět Chucka a prvních třech sérií mizí i ze života Kim. Samozřejmě je to stále rozvleklé, nic se na konci nevyřeší, ale ať! Je to zábava! Ta svatba!! A velikým objevem je Lalo Salamanca, souhlasím s recenzenty, že tak trochu nechává hrát ostatní herce druhé housle. Je perfektní. Brrr. Pět *, kdyby to nebylo chvílemi tak málo věrohodné a přitažené za vlasy (klient neřešící podraz od partnera vlastního právníka, nevěrohodné mrhání miliony a ničení vlastního majetku drogovým bossem Fringem atd.). Inu zase ****. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey, you're alive. Focus on that." Klobúk dolu, Better Call Saul sa stáva každou ďalšou sériou lepším a stále viac sa približuje svojmu staršiemu bratovi, miestami mám dokonca pocit, že Saul je ešte kvalitnejším a prepracovanejším seriálom, ako kedy bolo BREAKING BAD. Ak keď sa v tejto sérii toho veľa neudialo, vôbec to nevadí, pretože aj bez toho bola táto kapitola Saulovho seriálu veľmi návyková a vydarená... Naozaj nedokážem nájsť jedinú vec, ktorú by som tu mohol vytknúť. Už od prvej časti sa na túto sériu neuveriteľne dobre pozerá a mne osobne prišlo veľmi zaujímavé pozorovať, ako sa Jimmyho premena na Saula Goodmana už pomaly, ale isto blíži k záverečnému štádiu. V tretej a štvrtej epizóde bolo výborné opäť vidieť starého známeho Hanka spolu s jeho kolegom Gomiem, ktorí si tieto dve časti ukradli úplne pre seba (a absolútne oprávnene 😄) a dokonca aj dejová linka s večne mrzutým tvrdohlavcom Ackerom ma veľmi pobavila. Bezkonkurenčne najlepšou časťou bola epizóda č. 8 s názvom Bagman, ktorá bola ako vystrihnutá z BREAKING BAD (nemohol som uveriť tomu, že sa pozerám na Saula) a tiež kde bola využitá geniálna a neprekonateľná kamera, na niektoré zábery som dokonca pozeral s ústami otvorenými dokorán. No, a finále, kde na plnej čiare zahviezdil Lalo bolo niečo pre mňa dovtedy nepredstaviteľné (scéna v podzemnom tunelíku bola pecková 😎), ani na chvíľu som neváhal a Better Call Saul som si pridal medzi obľúbené seriály. Ak to takto pôjde aj naďalej, tak potom budem schopný s čistým svedomím povedať, že Better Call Saul je lepšie ako BREAKING BAD. Piatej sérii Saula dávam 10/10, bolo to vynikajúce, už teraz sa nemôžem dočkať veľkého finále... "What's so funny?" "You wouldn't get it." ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od série k sérii lepšie a lepšie, čím sme bližšie ku koncu seriálu, resp. k začiatku a udalostiam BB. Zatiaľ čo v prvých sériách bolo napojenie seriálu na univerzum čitateľné viacmenej len z formálneho hľadiska, postupné zapojenie starých známych mu dodáva tú pravú šťavu a už sa neviem dočkať definitívnej premeny Jimmyho na Saula se vším všudy. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti Breaking Bad je Better Call Saul pomalejší, nikam nespěchá, ale i přesto se dostal s 5 sérii na úroveň svého staršího bráchy. Scenáristická dokonalost. Opět jako v případě Breaking Bad, výborný vývoj jednotlivých charakterů. Saul, Kim, Nacho, Mike, a Lalo si kradou moji pozornost. 5 řada ukázala i po technické stránce špičku, dle mého to oproti předchozím řadám posunula výš. Závěrečné 3 epizody jsou DOKONALÉ. Očekávání od závěrečné 6 série jsou velké a já mám pocit, že nás čeká podobná jízda jako v závěrečné 5 řadě Breaking Bad. :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do posledního dílu jsem byl přesvědčen o tom, že se jedná o poslední řadu a nějak mi to celé neštymovalo s osudy postav, které neznáme z Breaking Bad. Jsem moc rád, že se dočkáme další řady (po nářezové poslední epizodě to bude veledlouhé čekání), čím více se dějově Saul přibližuje k BB, tím více se vrací feeling a takový ten vyprávěcí tón o situacích, které by v jiné produkci mohly být nehorázně nudné. Ale nudným Better Call Saul ani náhodou není, dávno vyvrátil pochyby o zbytečném prequelu a krom snad černobílých scén ze začátku (až moc velká samohoňka) jsem hltal každý detail a kulišárnu, jež zase Saul vymyslí. Ne všechny díly byly pětihvězdičkové, ale kdy jindy dát plný počet než v momentu, kdy jsem se každý týden těšil na Netflixu na nový díl, což se mi bohužel stává méně a méně...9/10 ()

Galerie (166)

Zajímavosti (12)

  • Howard (Patrick Fabian) má na SPZ auta napsáno: „Namaste,“ což je také název epizody. (griph)

Reklama

Reklama