Reklama

Reklama

Daredevil - Season 3

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2018, 11 h 9 min (Minutáž: 46–55 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Wilson Bethel, Vincent D'Onofrio, Joanne Whalley, Geoffrey Cantor, Jay Ali, Peter McRobbie, Danny Johnson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Zatímco Wilson Fisk získává čím dál větší moc, zničený Matt Murdock se zvedá z životního dna a je připraven udělat pro ochranu Hell's Kitchen cokoli. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (86)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bravurně napsané, temné pokračování nechá zlomeného Matta Murdocka a jeho (až přespříliš umíněně odháněné) přátele padnout na samé dno (psychických) sil, jak podřízeně vystupující Wilson Fisk trpělivě utahuje (kolem krku půlky FBI) omotané nitky a promyšleně realizuje svůj plán. Choreograficky intenzivní bitky, úžasné postavy (Kingpin se jednoznačně zařadil do špičky MCU záporáků, Ben Poindexter nepostává moc opodál - škoda, že na jeho "upgradeovanou" verzi se již nedostane), nečitelné dějové cestičky a profesionální filmařina tak dělají 3. sérii Daredevila tou nejlepší; téměř bez zaváhání, pomineme-li mírně řečeno neuspokojivé vyústění závěrečného fightu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší i nejlepší momenty v dějinách seriálu ve třetí sezóně, u níž výšku jejích nejlepších momentů bohužel vyváží propady ochotnických zvratů a zbabraných linií vedlejších postav. Tahounem série je nenápadný, ale o to chytlavější "dobrý muž, který špatně odbočil a už se vezl" Ray Nadeem. Jediná figura, která je dovedená k působivé pointě. Pro mě celou sezónu ruinuje strašlivě odfláklý poslední díl a pocit, že Matt je ve svém seriálu jen černý pasažér. Poprvé mě můj oblíbený seriál ve výsledku spíš zklamal. Pokud chtěli tvůrci udělat temný, civilní a těžkotonážní kolos, měli se víc učit u Punishera. Ten totiž nikdy nesklouzl k béčkovým twistům a cimrmanovským odhalením. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechybělo mnoho a mohlo jít o bezkonkurenčně nejlepší sezónu (a to jsem po nářezu s Punisherem čekal spíš lehký úpadek a únavu materiálem). Z ryze komiksové brutální akční jízdy ve druhé sérii se zde stal z netflixovsko-marvelovského hitu téměř regulérní politicko-novinářský krimi thriller o zdánlivě bezmezné moci korupce a hlavně zákeřné, ničeho se neštítící manipulace, nejvíce připomínající něco mezi 70's žánrovou klasikou ve stylu Sidneyho Lumeta a dobrou řadou 24 hodin. Tentokrát mě nejvíce připoutaly tři postavy - Kingpin (znovu skvostný D'Onofrio v jedné ze svých životních rolí) a agenti Dex a Nadeem. Právě dvojice nováčků má nejsilnější a nejvýraznější dějové linie, osudy obou jsou velmi strhující, v nejlepších chvílích (Dexovy flashbacky, Nadeemův telefonát synovi) bezmála dokonalé... Celkově parádní podívanou mi trochu kazí asi jen dvě věci - jedno poněkud laciné a zbytečné odhalení a především nedopečený a nemístně vyměklý závěr. Celou dobu tvůrci bez zásadních přešlapů a zaváhání směřují k epickému vyvrcholení takřka antických rozměrů, které nebude mít vítězů, zato spoustu poražených (buďto rovnou mrtvých či "alespoň" zlomených, ať už tělesně, duševně, či obojí), a po němž už nikdy nebude nic jako dřív. Přesně tak to mohlo být, ale nakonec to bohužel dopadlo v podstatě úplně naopak - a v tomhle případě mě to fakt dost mrzí... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Ninjové a Elektra byli fajn, ale konfrontace s Fiskem je pro Murdocka přece jen mnohem osobnější. Třetí série je hodně ponurá, plná ztráty, je o odhalování bolestivé pravdy. Psaní... skvělé, i přes pár zkratek perfektně zachycuje vývoj postav od sebevražedných depresivních stavů k vyrovnanosti a naopak. Spousta emocionálně vyhrocených scén. Představení Bullseye funguje (Bethel hraje výborně) i když se svému komiksovému předobrazu podobá jen trochu. Konfrontace obou protivníků jsou ukázkové a bitky znovu berou dech. Televizní špička. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní bomba, na Matta se valí jedna sračka za druhou a vše se sere a sere...závěrečná bitka s Fiskem a Bullseyem byla absolutní špička a rozhodně nejlepší bitka marveláckého Netflixu. Je opravdu až zoufale smutné, že tohle je absolutně o několik levelů jinde než ostatní marvelácké netflixovky.... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Číslo bytu, ve kterém bydlí Agent Poindexter / Bullseye (Wilson Bethel), je 131. Jde o odkaz na komiks „Daredevil Issue #131“, kde se poprvé objevil právě úhlavní nepřítel Daredevila – Bullseye. (NiWi)
  • Už podruhé v seriálu se spolu utkají Daredevil (Charlie Cox) a Melvin (Matt Gerald). Melvin během souboje několikrát použije i ostré kotouče z kotoučové pily podobně jako je používá jeho komiksová předloha. (NiWi)
  • 11 a půl minuty dlouhá scéna bez střihu byla opravdu natočena na jeden zátah. Showrunner Erik Oleson prozradil, že tvůrci udělali pár skrytých střihů kdyby bylo potřeba, nakonec však nebyl žádný z nich potřeba. Charlie Cox a jeho dublér Chris Brewster se během scény několikrát tajně prohodily, nicméně i tak Oleson velmi ocenil výkon Coxe, který zvládnul natočit svoje akční scény, poté přejít do dramatického rozhovoru a poté opět do akční scény. (NiWi)

Reklama

Reklama