Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 586)

castor 

všechny recenze uživatele

Úplně na zadek jako někteří zdaleka nepadám, ale přiznávám, že je to solidní skok kupředu. Ač se vlastně loučíme. Ikonická role drsného Australana, který se jindy rozezpíval až k oscarové nominaci, je nyní ve fázi, že nenávidí vše kolem, je unavená, rezignovaná, ve tváři zarostlá, na duši silně pošramocená. Tempo není závratné, vizuál není vyleštěný jako u jiných comicsových zářezů, ale zemitější pojetí sázející na kontaktní akci je fajn. Zvlášť když začnou lítat hlavy, stříká krev a ta malá znepokojivá ďáblice Dafne Keen nasadí ten svůj drsný výraz. Mezi postavami to tepe, hašteření mezi dvěma legendami série funguje, atmosféra je hutná, některé nápady sympatické. Určitě spokojenost. Jen emočně jsme se všude tak úplně nepotkali. Čtyři drápy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příběhy, kdy se megadrsňák stará o holčičku a jdou po nich zloduši mám prostě rád. A zase mi to sedlo. Zkrachovalá atmosféra se mi velice zamlouvala. Díky scénám, kdy Logan musí dát Profesora X na hajzl nebo kontroluje jestli sežral prášky to má takovej civilní rozměr. Postava profesora mi tady přišla asi nejsympatičtější ze všech X Men filmů, protože nebyl přemoudřelej, ale právě jen bláznivej dědek. Hugh Jackman byl taky skvělej. Tu zuřivou nasranost mu prostě věřim. Ke konci mě malinko zklamalo, že těch mutantních děcek bylo najednou víc a měli i naklonovanýho Wolverinea. Ten předchozí půvab byl právě v tom, že mutantni téměř vymřeli a ta holčička byla výjimečná. Líbilo by se mi to tak víc. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Celá ta čtyřka, trojka a nakonec dvojka hrála bezvadně a jasně, jedničkou byl pochopitelně Hugh, kterého jsem skoro nepoznala. Ani chvilka nudy, trochu víc sťatých hlaviček a ručiček na mé gusto, ale to jsem v mysli odbourala a je tu tutovka pětka. Já se jsem jinak X-menovská panna a to bylo možná plusem, že jsem se v tom moc nešťourala a vychutnala jsem si to napětí ! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Co nám tvůrci slíbili, to jsme dostali. Wolverine je víc než důstojné loučení Hugha Jackmana s jeho nejslavnější rolí a konečně film, po jakém fandové volali celá léta. Drsné akční scény, ve kterých se nehraje moc na pěknou choreografii, ale vítězí extrémní fyzická převaha a zvířecí zuřivost, jsou hodně fajn, filmový Logan je však spíš drama než akční film. A zatraceně dobré. Tvůrci totiž pochopili, že tu avizovanou „dospělost“ nedělají headshoty a usekané nohy, ale postavy a jejich chování. Logan ještě nikdy nebyl takhle zlomený a zároveň zajímavý, z pohledu na to, co se stalo z profesora Xaviera, vám taky nebude ani trochu do smíchu a mrňavá Dafne Keen je herecký objev z ranku Haleyho Joela Osmenta. K tomu si přičtěte skvěle fungující hudbu, westernovou atmosféru a extrémně našlapané finále a vyjde vám z toho jedna z nejzajímavějších comicsovek vůbec, která si zaslouží stát po boku Temného rytíře. Před pár lety bychom v podobný film ani nedoufali. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno má svojí cenu – Singer to zprvu věděl. A Mangold jí teď za všechny ty přešlapy, papundekly, digitální vatu a nedodělky platí s úroky. Brutální, explicitní, sociálně dystopické, přitom velmi nostalgické a citlivé k postavám, které film svléká z trikotů a špikuje je smrtelnými chorobami, kašlem a pochybami. Ne, Mangold není elitní režisér, občas je temný tón na hraně přehánění, občas je tomu strašně vidět do žaludku, ale při posledním záběru mě to stejně dráplo tak hluboko jako žádný jiný X-Men film. Je to svým způsobem eR(voluce). Logan ji využívá nejen k vulgarismům a nevšední anatomické názornosti, ale i k tomu, že otevírá hodně neradostnou vizi budoucnosti, ve které je hrdinství už jenom mátožnou vzpomínkou z ošoupaných komiksových sešitů. Amerika v roce 2029 budovaná z náznaků, ale velmi aktuálních. Potomci lidí v superhrdinské verzi. Logan bolí. A to je dobře. Film pro pesimisty, kteří nedokážou přestat věřit. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (64)

  • Komiks, který se ve filmu několikrát objevil, vytvořil komiksový tvůrce Dan Panosian speciálně pro tento snímek. (ArsenalEagle)
  • Po uvedení filmu do 4 071 kin v USA se Logan: Wolverine stal filmem s ratingem R (mládeži do 17 let nepřístupný) uvedeném v největším počtu kin v historii kinematografie. Později byl překonán filmem To (2017), který byl v prvním týdnu nasazen do 4 103 kin. (ArsenalEagle)
  • Logan (Hugh Jackman) a Charles Xavier (Patrick Stewart) se dívají na video pořízené zdravotní sestrou v Mexiku na telefonu iPhone s přelepkou SONY na místě pro reproduktor. Lze to poznat podle designu přední kamery specifické pro iPhone a stylem GSM a WiFi signálu v levém horním rohu, typickém pro systém iOS. (VinceCZ)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama