Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 206)

Robbie 

všechny recenze uživatele

Zábavný filmeček, Richie z toho doslova srší a spojenie jeho štýlu s "historickým" námetom klape prekvapivo skvele. Plusmi sú jednoznačne temno-vtipno-akčná atmosféra, onen dynamický richiovský strih, skvelá hudba, naozaj vtipný humor (vidno že Američania tu nemali slovo) a charizmatický záporák Jude Law. Efekty boli pre mňa na hrane, niekedy ma ohúrili, inokedy sa zas prehulpli do neprehľadného digitálneho bordelu, naštastie minimálne. Čo mi vo filme vyslovene chýbalo bolo viac rytierskej vznešenosti, ktorú by si film o Excalibure zaslúžil. Film sa veľmi točil okolo londýnskych zlodejíčkov a vidlákov akých už poznáme z Richieho filmových klenotov, čo by nemuselo byť také zlé, keby aspoň jedna z tých postáv mala charizmu. Artuš bol nafúkaný debilko od začiatku do konca a neprešiel žiadnym zaujímavým vývojom. Ostatné postavy na tom boli podobne a tak jediná zaujímavá postava je záporák, ktorého si žiaľ veľmi neužijeme. Ďalším veľkým mínusom bol dosť stupídny dej a lacné zvraty, vrcholiace v poslednom súboji. Keby film mal inteligentnejší príbeh, zaujímavejšie postavy a viac by vyťažil z temnej historickej atmosféry, ktorá Richiemu prekvapivo veľmi ide, bol by to pre mňa zážitok roka. ()

FantomasMan 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozpačitý film. Efekty hudba, herci príbeh dobré ale aj tak to nefungovalo. Hlavne tie rozprávajúce flash-back. Čistá katastrofa. Posledný 20 minút som už len čakal aby film skončil a ja vypadol s kinosály . ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jinýho, s klasickejma artušo-legendama to nemá vůbec nic společnýho. Šel jsem na to trošku s obavama, ale nakonec z toho byl celkem poctivej dvou hodinovej akční fantasy videoklip. Naprosto nejvíc byl "Vortigernův" doutnající plášť ve finální bitce! ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk a sledoval rytíře u kulatého stolu jásal jsem radostí. Doba pokročila, stejně jako legenda o slavném meči a Artušovi. Zpočátku jsem byl skeptický a film málem neviděl. Po slednutí cca 15minut zpět nemohu nic jiného než opět jásat! Chytré, atraktivní, zábavné a parádně natočené. CGI separatisty nechápu, radši byste koukali jak mučí živého slona? Démonický Vortigern, tlustá baba s chapadly...jinak to nejde a je to pecka. Chci pokračování! ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Žádná fantasy romantika tohle je pořádná nálož, která se s ničím nepárá, prostě sype jedno eso za druhým. Po delší době pořádný fantasy. Herci do toho dali koule, Àstrid Bergès-Frisbey potěšila... soundtrack cool o efektech ani nemluvě. Chci další takovej kousek! ()

pepca72 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, že tady z toho někteří stříkají do trenek. Za zmínku stojí jen zpracování vyrůstání Kinga od spratka po bordel mámu. Tato pasáž je z celého filmu nejlepší. Jinak absolutní patlanina ala Thermopyly, Pán prstenů, s rádoby cool způsobem vyprávění a pokusy o žertíky, které jen dílko sráží více na kolena. Ttuctové, nudné, nekrvavé souboje pro 13 leté děti. Střih jak na tripu. Napětí, žádné,bylo mi fuk, co snima bude. Jen kostýmy a hudba vybočují z nudy. Podrtuhé se na to už nepodívám, není proč. Byl to nudný Ritchieho onanistický výron. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

no bola to kravina+. ale niekolko uzasnych vizualov a poctivo cele remeselne stvorene. ale uz len ten absurdny uvod- ten sice jasne hovori, ze cele to bude rozpravka sci fi pre deti, ale chcelo to viac invencie. ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Gej Ritchie nemůže přenášet hlášky ze svých gangsterek do středověku neee a nebo joooo nebo udělat z Davida Beckhama strážce meče. Děj je hodně zkratkovitý a nekompatibilní a akce je taková kašovitá ( kaša-malta ). Herci jsou dobře vybráni, ale to je tak vše. Čekal jsem realistický přístup s hodně dobrýma efektama, ale ani jednoho jsem se nedočkal. Gejlord to vzal po svém a to mě právě sere. Pro mě zklamání. ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Až na to že to je tak debilně sestříhané, přeefektované a nechutně zpopulariizované, to nakonec celkem ušlo...Jsem zvědav za jak dlouho bude i hra na PC z tehle komerčárny. Ale děti jistě musí slintat blahem. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

Mít či nemít Excalibur – to je otázka, kterou musí Artuš vyřešit. Zapomeňte, co jste kdy věděli o králi Artušovi, rytířích kulatého stolu nebo Excalibru, ať už jde o historii, legendy či mýty. Ritchie s příběhem nakládá totiž absolutně svévolně. To však nevadí, protože dokáže překvapit a pobavit. Je to fantasy tolkienovského typu – rytíři, mágové, temné síly, monstra atd., a vizuální stránka je skvělá, místy se tají dech. Akorát jsou tam vidět Ritchieho filmy od Sbal prachy a vypadni po Sherlocka. Využívá všemožné úhly záběru, kamery (i GoPro), zpomalené a zrychlené záběry, až zběsilý střih, takže divák se nenudí; bohužel to někdy přehání a je to nepřehledné. Děj tak občas ztratí logiku a jednání postav sklouzává k pozérství (jako já jsem Artuš, kdo je víc a vše vyřeším). Herci však hrají dobře, Law netřeba slov a překvapivě Hunmanovi to divák také věří. I když je děj dynamický a podbarvený vynikající a silnou hudbou, akce je pomálu. Na úvod by měla diváka zarazit do sedačky epická bitva, která ale rychle vyšumí; žádný řinkot mečů nebo praskající štíty. Artuše nám překládá jako namakaného borce vycvičeného v martial arts, ale nic moc nepředvede, skoro ani ne šerm. Když vezme do ruky Excalibur, to se začnou dít věci – jenže to vypadá jak intro počítačové hry a kolem Třista to jen letělo. I úprk obklíčeným městem připomíná nedobře okopírovaný úprk Fassbendera v Assassinovi. Souhrn – zábavný biják, který Sherlocka nepřekoná, skvělá hudba a vizuální stránka. Viděno 2D s titulky. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Ja proste réžiu Guya Ritchieho mám rád so všetkým,čo k tomu patrí. A na jeho filmy chodím s veľkým očakávaním,čo mi ponúkne. No a zatiaľ ma nikdy nesklamal,aj keď to nebola žiadna pecka,je to kus poctivej filmárčiny s Judeom Lawom v absolútnom popredí,ktorý zatienil svojim herectvom všetkých široko,ďaleko okolo seba. ()

SpeckMcBig 

všechny recenze uživatele

Měl jsem připravený dost krátký/stručný komentář a pak koukám že už tady je(díky Civale),ale abych objasnil absenci poslední hvězdy,vytknu finální bitku!Byť byl ten Digimortal Kombat podruhý o dost snesitelnější,pořad je tu ono opotřebované Méně je více® na místě...ALE!Ty předchozí 4 hvězdy jsou až po okraj napumpovaný adrenalinem,humorem,boží kamerou a geniální hudbou(miluju ten soundtrack!!!),že nekonající se kasovní sukces obrečí i nefalšovaný cynik..Ten hlad po další porci je totiž OBŘÍ. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Akčná režba ako sa patrí, občas stráca náboj a filmárske umenie v pomalých pasážach je nepresvedčivé. Herecky priemerné, ale za to krásna príroda aj tá dorobená. Príbeh je celkom pútavý až na slabé dialógy a slabú slečnu Frisbey aj deď snaha asi bola. Efekty ako vždy dobré. Oplatí sa aj 3D a dobrý zvuk. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Wau! - presne vystihuje dojem z prvej polovice filmu. Temné, radostné a hravé prekvapenie. Alfa samec fantasy, pokračovanie sa mu žiada. ()

funkyman 

všechny recenze uživatele

mhhm, rozpravka jak vysita, s guyom jak ma byt... povinnost davat miesto mrazika kazde vianoce... da sa este aj dnes tiptop fantasy simulovat -taka ako ma byt..rachotna, stavnata a gulometna s fanta-podfuckrocknrolasherlock-castingovym nebom... a nehra tam rock--zmizni uz- dwayne ...yup.. len zasa jedna vycitka - naco ten druhy "gay" v ulohe pisklaveho obrnoveho zbroj-homo-nosa ..to uz tam mal dat radsej jeho spice-stoneface-girllku - napr. do ulohy radodajnej "kost" oblizujucej raklicky /bolo ich tam dost/..zasa spo-j-ler.. Ritchieho sa proste neda mat v Pitchie..naopak , bavi sa on bavim sa aj ja..co si uz viac zelat... ()

Edrik 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie asi navždy opouští vody ukecaných městských gangsterek a vrhá se do vod ‘‘natočím si klasiku podle sebe‘‘. Nebo ne? Krále Artuše a jeho Legendu o meči jsem uvítal s mírnými rozpaky. G. Ritchi je výborný režisér, ale troufnout si na epickou fantasy? A hleďme, jak se mu to hezky povedlo. Je tam všechno, co byste od Ritchiho čekali: akční kamera, D. Beckham, ebenový samaritán na straně dobra, vtipné hlášky, parta co si odskočila z natáčení GoT i ta gangsterovina tam nakonec je plus ždibec přírodní magie a zelené plátno (bez kterého to ale nejde). A perfektní Jude Law, kterého jsem si nedokázal představit v roli záporáka. Ritchie si dělá prostě klasiky podle svého, ale stejně jako u Holmese, překvapil a nadchnul i zde. Jen tak dál a nebát se. Závěr: Epická fantasy šmrncnutá RockenRollou. Doporučuji! Mile překvapí. ()

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama