Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (599)

Han22 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Debilita monumentálních rozměrů. První Godzille jsem vytýkal mizerné řemeslo, které tady jakžtakž funguje. Tudiž destrukce měst je slušná, i když utopená v temnotě, monstra vypadají některá slušně a některá tak béčkově až jsem si vzpomněl na procházení klasických sci-fi a hororů z 50. let. Ale ten zbytek... kristepane! Už dlouho jsem si u nějakého velkofilmu neříkal ať už to proboha skončí. Máme tu aktivistickou krávu, které po smrti syna hrábne a rozhodne se, že lidstvo musí začít koexistovat s Titány, těmi samými co ve dvou-třech dokázali v prvním díle zničit několik velkoměst. Její dcera zpochybňuje metody, nikoliv cíl, její exmanžel je chce všechny zabít, ale na konci prozře... a její názor víceméně ostatní uznávají a to včetně těch hodných. Takže milá aktivistka probudí cizí Titána Ghidoru, který ovádne všechna monstra a začnou ničit svět... cca 17 velkoměst +/- nějaké drobné. Armáda vymyslí zbraň, která zdánlivě zabije Godzillu, ale hrdinové ji probudí a Godzilla ve finále dá Ghidoře na frak, přičemž zdemolují Boston a ovládne monstra. Tak tu máme tak desítky, stovky milionů mrtvých, ale v titulkách se dovíme, že monstra obvnovují deštný prales a ryby a i jejich trus je fajn. Jako vážně???!! V podstatě je to ekoagitka zabij člověka zachráníš přírodu a tvůrci s tímto názorem souhlasí. Kromě toho je to béčková blbst na úrovni Transformers, která mě zcela odradila abych si stáhl hned Godzilla vs Kong. 2* za řemeslo. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"The mass extinction we feared has already begun. And we are the cause. We are the infection. But like all living organisms, the earth unleashed a fever to fight this infection. Its original and rightful rulers, the Titans. They are part of the earth's natural defense system. A way to protect the planet, to maintain its balance. But if governments are allowed to contain them, destroy them, or use them for war, the human infection will only continue to spread. And with our lifetime, our planet will perish, and so will we. Unless we restore balance." ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Treti dil MonsterVerse, primo navazujici na Konga (2017). Vetsina tvari je novych, zustava jen prosedively velitel armady, a Watanabe (opet se svym vecnym vyrazem, jako by mel zacpu :) se Sally Hawkins jako zastupci organizace Monarch, ktera tu nabyva velikosti a technologickeho arzenalu srovnatelneho se SHIELDem v Avengerech. Jinak se film toci kolem osudu zcela novych postav - Farmiga (znama z Conjuring serie), Chandler a jejich filmova dcera. Opet je to takovy ten mustr, kdy se zacne hroutit cely svet a je nutno to zuzit na drama jedne rodiny. Neni nouze ani o vcelku prekvapive plot twisty a z pribehu jako takoveho by urcite mela radost Greta Thunberg :) Casto je ale scenar strasne krecovity, az jsem si musel rikat, koho takova slatanina napadla :) bohudik aspon za posledni tretinu, nabitou pomerne slusivymi triky a vzbuzujici dojem megalomanskeho komiksu, coz vpodstate Godzilla je, jinak bych uz sahal po dvou hvezdach... [po titulcich je dotacka] ()

kery- 

všechny recenze uživatele

No jako do píči. Tak tohle byl tedy opravdu nářez. Že k jedničce jsem byl hodně kritický, tak něco takhle špatnýho jsem ani ve snu nečekal. Lehce k příběhu - pokud to chápu správně, tak oni si vyrobili přístroj, aby probudili potvory. Když je probudili, tak si to ale přeci jen rozmysleli, přičemž neštastnou náhodou zabili i Godzillu, o které věděli, že je to jejich jediná případná "zbraň". Světe div se, ze všech těch sraček je jediná právě Godzilla, kdo to ne tak úplně rozchodí. Vydáme se tedy - opět tak trochu "omylem" - do podzemního chrámu, kde se Godzilla zotavuje, a začneme jí pěkně v pohodlí jejího domova přemlouvat, aby to s náma nevzdávala. Aby bylo vidět, že to myslíme vážně, tak pro potěšení asijského publika popravíme toho šikmookého sympaťáka. To by ale bylo, abychom při tom s lehkým důvtipem nerozmrdali na úplné sračky i tu nádheru, kterou jsme právě objevili. Protože když po někom něco chcete, přemluvíte ho jedině tak, že mu rozmlátíte celý obývák, že jo. Po následujících dlouhých minutách utrpení ve formě klišé amerických a vědeckých píčovin se přesouváme do grandiozního finále, kde se hlavní znovuzrozená aktorka s pár kily navíc (no ruku na srdce, vypadá fakt trochu komicky) konečně postaví těm třídním šikanátorům, a zkrátka a jasně...vybouchne. Ano, vybouchne. Jako atomovka. Nedělám si prdel, doslova to tam říkají. Záběr, kdy se vedle ní tavil jeřáb jsem už silně nedával. Více nemám sílu vyjadřovat se k chování všech debilů okolo, k úplnému ignorování fyzikálních zákonů nebo k neustálému porušování nepsaných základních pravidel pro vytvoření alespoň koukatelného snímku. Tohle vypadá hezky; láká to až k zakousnutí. Posléze ale zjistíte, že to, co se jevilo jako slaďoučká čokoládová poleva, je pěkně zkvašené smradlavé hovno. Po tomto se tedy za ušima olizovat určitě nebudete. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Godzilla i Kong nekladli takovej důraz na lidský postavy neboť byly vždy považovaný jen za přihlížející něčemu většímu s čim nemaj šanci se rovnat, tady se ovšem na postavy soustředí celej film, máme tady naprosto hloupou pseudo-ekologickou dějovou linku a taky monstra na dálkový ovládání, to vše s hrozným obsazením a prkennejma dialogama. Natočený je to docela ošklivě, každá pasáž filmu má nějakej hnusnej barevnej filtr, obzvlášt to jde hodně do modrý a do červený a upřímně po hodině mě z toho luxusně bolela palice. Na monstrech očividně dělali jiný lidi než ty od Godzilly z roku 2014 protože zatimco tam šikovně pracovali s kamerou tak aby ukázali jejich obří měřítko (většinou tim že z nich ukázali co nejmíň což budilo dojem že jsou tak velký že se nevejdou do záběru), tak tady je to nezáživný a řekl bych že i stokrát viděný. Střih sem střih tam nikdo nedbá na jejich velikost jsou ukázaný vždy celý, v podstatě takovej Asylum film s velkým rozpočtem. Nemá to koule, neumí to napínat a doplácí to na svojí netrpělivost. Škoda, snad Godzilla vs. Kong bude lepší. ()

pajik 

všechny recenze uživatele

Godzilla II je sice Král monster, ale nejde přehlédnout, že film je cosi mezi rodinným dramatem a sci-fi s monstry v hlavní roli. Tězko říct, proč se musí do každého podobného filmu nacpat nějaká ta rodinná nebo vztahová krize (příp. rovnou obojí), kterou je třeba vyřešit, i když vám po mrakodrapech dupou monstra a řadoví obyvatelé zajisté mimo záběr umírají po tisících. Vždyť když bude ústřední rodinka šťastná, na světě bude zase krásně i s příšerami a rozšlapanými sousedy. Pokud by se tvůrci zaměřili hlavně na mytologické obludy a jejich hrátky mezi sebou za bezmocného lidského přihlížení, výsledek by byl určitě koukatelnější... jak to ta Godzilla asi dělá, když po vynoření z hlubin oceánu dokáže postát na hladině na zadních:) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Godzilla od Ewanse je neprekonana. Ano, mame tady vic monster, vic bitek, vic destrukce, vic vseho, ale je to i celkem nuda. Vsichni lidi me spis stvali, naprosta vetsina jich byla uplne zbytecna. Cela linka s Dancem? Vystrihnout. Hledani dcerky? Vystrihnout. Zabery na lidi, co ziraji na obrazovky? Vystrihnout. Jako treba rvacky Godzilly a Ghidorah jsou super, zabery na letajiciho Rodana jsou bozi, Mothra je krasna. Ale proc je to cele v mlze, desti, nebo proste neni videt vubec? Vzdyt druhy Pacific Rim ukazal, ze mega akce prerostlych monster se muze renderovat i za denniho svetla! Kdyz to musim shrnout, tak jsem se chvilemi i nudil. A tohle rict o blockbusteru, ktery lakal na megaprepalenou akci s Godzillou a spol. je fakt spatne. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

U toho nepotřebuješ přemýšlet, budovy se řítí, lidé umírají a obří monstra si dávají po hubě. Zábavné, akční, místy zajímavé. Naprostý oddych a relaxace na večerní podívanou. Až bude český dabing, rád si to pustím znovu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Všechny 3 us godzilly tady mají plus mínus stejné hodnocení. Imho blbost, protože jedině ta devadesátková byla fakt zábavná a neuspávala nudou. Tady se tvůrci snaží o nějaké prohloubení univerza, na pozadí roubujou ne moc povedené rodinné drama... a ikdyž to obsazení je dost luxusní, tak to sledování fakt bolelo. Btw, když je ve filmu tříhlavý drak, je to ještě sci-fi nebo už fantasy? ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Brak, který ani nadějná Millie Bobby Brown nezachránila. Už dopředu víte, jak každej moment skončí, tudíž se víc jak polovinu filmu nudíte, což je na akčňák s monstry nevídanejch velikosti fakt divný, postavám chybí jakákoliv logika a přehršel CGI se mi začíná nehorázně hnusit. Hloupé spláchnutí peněz. Nebývala Godzilla kdysi i dobrej film? ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

paradny film epic fight vizualne efekty fakt parada reziser sa asi ispiroval Snyderom pacil sa mi aj ten ekologicku zapletku neviem sa dockat King Kong vs Godzilla v 2020 ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Příšerky pěkný, ale je CGI jediná věc, co se dá od filmu za takový prachy očekávat? Zbytek tragédie.. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, aké by bolo fajn, keby ľudstvo už odpočívalo v pokoji a príšerky si to rozdávali bez jeho prítomnosti. A síce mi najskôr prišlo zaujímavé snažiť sa pochopiť zmýšľaniu Lorry Warrenovej, ktorá chcela obnoviť rovnováhu vyhubením vlastnej rasy. Ale každým ďalším jadrovým výbuchom mi bolo počínanie ľudstva čoraz viac na obtiaž. Mňa skrátka rušila všetka tá odolnosť voči radiácii, ktorá im pol filmu doslova vybuchovala pod zadkom, rovnako schopnosť na seba natrafiť v meste o veľkosti západného Slovenska, či v jeho ruinách tak náhodou nájsť stratený ovládač. Zvlášť vtedy, keď viem aké ťažké je nájsť kľúče od auta. Miesto dialógov a ľudí všeobecne mohli dať priestor obriemu pavúkovi, mamutovi či všetkým tým prerasteným jašteričkám, u ktorých si Godzilla potrebovala vydobyť rešpekt. A že by mal film len 90 minút? Why not, keby to bola pecka a ešte v originálnom balení. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Je to takové ... no proti mdlé jedničce, která byla tak trochu godzilla skoro bez godzilly, tady bylo monster víc a tím i víc akce. Ale opět tady je slabou stránkou lidské herecké obsazení, ani jedna postava není ničím zapamatováníhodná či snad sympatická. Fakt i ta obří můra a pterodaktyl přizdisráč měli víc charakterových rysů. V každém případě jsem zvědav na grande finále ještěrka vs. opičák (nebo snad i vs. reinkarnovaný drak?). ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že svým B-čkovým scénářem Godzilla ztrácí "blockbusterovost". Bohužel. Oba snímky měly silní herecké obsazení, alespoň  předních pozicích, ale scénář to naprosto zabíjí. Efekty jsou naprosto famózní, tvůrci vymazlili každý detail a já byl naprosto nadšený. Godzilla a všichni ostatní  kaiju nemají prostě chybu. Ale ty kecy.... ty kecy.... :( ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně největší píčovina roku 2019. A to mám rád sci-fi, monstra a vše kolem toho. Ale tohle mě málem donutilo odejít z kina. Ma přítelkyně se výborně prospala... protože v kině jsme byli pouze 4 :-D už tohle bylo znamení - 1% ()

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama