Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 2
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (318)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka má síce aj svoje slabšie stránky, ale bavila ma tu hlavná postava. Tom Hardy tu stále chodí s výrazom, ako keby mu niekto ukradol večeru a prekvapivo to funguje. Oceňujem aj výpravu a celkovú tú hnusnú, ponurú atmosféru života chudiny a morálneho úpadku vyšších spoločenských kruhov. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující atmosféra v té nejčistší podobě - to je Taboo. Všudypřítomná drsnost, špína, krev, zkažené zuby,děvky, rádoby naškrobenost "těch vyšších", bezohlednost, intriky, nepředvídatelnost, tajemno, očekávání co bude následovat - geniální! Na pozadí toho všeho se odehrává příběh, který je výborně napsaný, má hlavu a patu, není nouze o šokující momenty, ale nedokážu ho považovat za to hlavní, co seriál táhne. Přála bych si dozvědět se více o hlavních postavách, jejich osud, proč jednají tak, jak jednají, proč se dostali tam, kde jsou. A co bych chtěla vědět úplně ze všechno nejvíc, tak detaily Delaneyho afrického dobrodružství. Můžeme se jen pídit a domnívat, co všechno zažil, v seriálu nám to bylo prezentováno jen formou pár vteřinových flashbacků a snových vizí. Doufám, že tuto roušku tajemství nám tvůrci odkryjí v druhé řadě. Ale buď jak buď, i přesto je ten příběh skvělý. Jen ho zastiňuje již zmíněná atmosféra a pak herecké výkony. Tom Hardy je ďábel, který dal vyjádření slovem "hmm" naprosto jiný rozměr. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal od tohoto historického spektáklu o trochu více. Ona jména jako Tom Hardy či autor seriálu Steven Knight slibovala slušnou podívanou, přičtěte k tomu Ridleyho Scotta coby producenta. Strašně se mi líbila ta mysteriózní atmosféra říznutá chvílemi tajemna, kdy jste jako divák nevěděl, zda děj nesklouznul skoro k nějaké magii a čarodějnictví. Po stránce herecké nemám ani jednu výtku, Tom Hardy ve své roli démonický, to jeho herecké nadání v některých momentech nahánělo skoro až strach a hrůzu, neboť jsem mu uvěřil úplně všechno (čtěte sežral i s navijákem). I ostatní skvadra nezahálela a nenechala se zahanbit, zejména takový Pryce odvedl jako vždy poctivou práci. Za mě je největším minusem asi tempo seriálu, zejména v první polovině se to táhne, plus jsem očekával konec našlapanější. Po akční stránce seriál působí řemeslně přesvědčivě, dojde na pár brutálních útoků s noži či efektní přestřelka na konci. Jakože, nejsem zklamaný, to fakticky vůbec ne. Dle mě to ale mělo potenciál na absolutní strop. Nadprůměrných 7,5/10 si to ale pořád bezesporu zaslouží. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Špinavý a posraný Londýn 19. století, do kterého přijíždí krapet cákly, ale nadmíru inteligentní anti-hrdina, jenž se dostává do sporu mezi tři mocné frakce. No to mě nesmělo minout. Tom Hardy zde hraje klasického Toma Hardyho, tedy zarputilého drsňáka bez skrupulí, nicméně musím uznat, že mu to furt jde fakt skvěle. Jedná se o velice hezky natočenou sérii se skvělou atmosférou, kterou ještě doplňuje vcelku úchvatná a chytlavá základní melodie. Kdyby série trochu více omezila ony mysteriózní aspekty, protože i bez nich se Hardyho charakter skvěle vyvíjel, plus k tomu díky nim se seriál někdy docela táhl, a zaměřil se více na tu politickou dějovou linku s větší dávkou napětí, měli bychom zde opravdu vynikající politický konspirační thriller s menší dávkou bizarního tajemna. Takhle je to jen velmi dobrý thriller, ale i to se počítá. Průměrné 4* ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Stálo by za pokus zjistit, kolik času spolknou záběry na NĚKAM jdoucího a jedoucího Hardyho a jeho vlající plášť ... 1/4 stopáže? A má to své opodstatnění, děj je na 8 hodinových epizod neuvěřitelně řídký a Tom chodec je tak používán jako záplata chybějícího příběhu. V prvních dvou dílech je to k přežití, potom to začne nudit a nakonec už je to nechtěně vtipné - to už jsem si vždycky říkal "Ááá, už zase někam běží", popř. "Byl by z toho výbornej klip k nějakým novým Fields of Nephilim." Přesto přese všechno věřím tomu, že sestříháno do dvou celovečerních filmů by Taboo fungovalo perfektně, klidně za 5*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Steven Knight súhlasil s písaním scénara Taboo len pod tou podmienkou, že si Tom Hardy zahrá hlavnú rolu vo filme Locke (2013), ktorý Knight režíroval. (juditik)
  • S nápadem na seriál přišel Tom Hardy, který hraje Jamese Keziaha Delaneyho, a jeho otec Edward "Chips" Hardy. (TammiLargo)

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama