Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český horor vstává z hrobu... už podruhé! Josef Blažek a Adela Blažek Hrivnáková uvádějí druhou řadu úspěšného českého hororového seriálu, která vás vyděsí další várkou hrůzostrašných krátkých filmů od domácích filmařských talentů!

Dream (Tomáš Krajča)
To není moje sestra! (Pavel Soukup)
Neotvírej! (František Vaculík)
Až oči mé se rozevřou (Robert Vrba)
Hex Games (Lukáš Hrdý, Jan Chramosta) (choze)

(více)

Recenze (37)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Máme tady druhý Pionýry. A musím říct, že u mě vedou Pionýři číslo 1. Jen 5 povídek z toho ani jedna nepřekračuje ( u mě ) víc jak 3 hvězdy. Tudíž jsou maximálně průměrný. Na druhou stranu musím uznat, že povídky ve dvojce působí víc hororověji a téměř se v nich upustilo od humoru. I tak jsou to slabší 3 hvězdy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním Pionýrům je kvalita jinde. Je tady o polovinu dílů méně a je to znát. Nevidím kvalitu pod 3* a to je velká úleva. Všechny epizody jsou nad 3* a nenajdeme ani jednu vyloženě špatnou. Za nejlepší považuji Dream (4*), To není moje sestra! (4*) a Hex Games (4*). Za slabší díly zbylé dva Neotvírej! (3*) a Až oči mé se rozevřou (3*), přesto jsou minimálně atmosférou na dobré úrovni. ()

Reklama

choze

všechny recenze uživatele

Nebudu hvězdičkovat, jelikož jsem v PIONÝRECH výrazně zainteresován organizačně i autorsky (scénáře k TO NENÍ MOJE SESTRA! a NEOTVÍREJ!), ale rád bych se z pozice organizátora i diváka stručně vyjádřil k druhé sérii jako celku. Jestliže první řadě byla právem nejvíce vyčítána přemíra humoru, tady už je ho výrazně méně a oproti první řadě sice druhá není tak pestrá, ale zase je vyváženější a mezi jednotlivými filmy nejsou tak propastné kvalitativní rozdíly. Všechny filmy hodnotím (alespoň lehce) nadprůměrně, mým favoritem je AŽ SE OČI MÉ ROZEVŘOU. Za mě celkově spokojenost :) P.S.: Na vysvětlenou k zařazení HEX GAMES, které je stejně jako minule zařazení EXPLICITNÍHO DůKAZU vytýkáno jako nekoncepční. PIONÝŘI se samozřejmě primárně snaží objevovat nové hororové talenty a motivovat ke vzniku nových hororů, ale pokud narazíme na nějaký zajímavý opomenutý starší kousek, rádi ho jako bonus zařadíme také a myslíme, že pro diváka to může být jen plus :) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Pionieroch Hororu je spojených päť hororových poviedok od filmových tvorcov z Českej Republiky. - Vo väčšine z týchto hororov je nutné pochváliť technickú stránku, ktorá je podla mňa na perfektnej úrovni. Či už kamera, alebo ozvučenie, fungujú vždy výborne a keďže som v prvom rade fanúšik moderného hororu, robia na mňa tieto aspekty dôležitý dojem. Prekvapili ma aj herecké výkony mnohých zúčastnených, keďže TV stanice už niekolko rokov nepozerám a je príjemné vidieť, že sa herci z Českej Republiky posúvajú ďalej. A napriek tomu, že v tomto projekte zrejme nejde o profesionálnych hercov, ale o dobrovolníkov, som s ich výkonmi velmi spokojný. Vo väčšine poviedok sa mi páčilo aj prostredie a doba, do ktorej bol daný horor situovaný, ale aj keď sa tvorcovia rozhodli zamerať sa so svojou poviedkou na minulosť, zvládli upraviť všetko tak, aby to pôsobilo reálne. Jediným výraznejším negatívom tohto projektu sú nevyrovnané a občas zmätené scenáre, v ktorých tvorcovia ako keby nevedeli, čo chcú ich projektom vyjadriť. Tento projekt si však ohromne vážim a pevne dúfam, že sa v tomto roku dočkáme edície číslo tri. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemám zapotřebí hodnotit každou povídku zvlášť, pochválit je můžu všechny najednou. A chválit budu hodně. Druzí Pionýři jsou totiž našlapanější než ti předchozí, a to i přes úbytek jednotlivých segmentů. Bohatě si vystačí s pětkou adeptů, kteří už nedávají humoru tolik prostoru, a soustředí se pouze na stránku hororovou. Tady jsou zaručenými favority "Až oči mé se rozevřou", "Dream" a úvodní "To není moje sestra!", kteří útočí jak silnou atmosférou, tak povedenými maskami nebo skvěle zvolenými interiéry. Povídka "Neotvírej!" je zaručeně nejslabším článkem, ač má výborného Tomáše Turka. Trochu jinou kategorií je "Hex Games", která díky rychlému střihu a dravému pojetí působí jak z moderní americké školy. Celkově jsou však tihle Pionýři nečekaně vyzrálý projekt, který může směle konkurovat tomu nejlepšímu ze světové amatérské (?) tvorby. Jen tak dál, vážení! (90%) ()

Reklama

Reklama