Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (80)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Určitě není třetí řada Westworldu řemeslně špatně odvedená. Se scénářem se tu pěkně hraje, hudbou je nádherně prokreslený a ani režie není špatná. Na postavách stále záleží a minimálně charakter Dolorez se od druhé řady dost zlepšil, jen zkrátka nevím, jestli tenhle způsob pokračování kvituju. Ono už to totiž nemá to kouzlo TOHO původního Westworldu. Tak uvidíme, co předvedou ve 4. řadě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt Jonathan není Christopher. Ve třetí sérii mi už úplně připadá, že "malej Nolan" vytahuje zvraty jak kouzelník králíky z klobouku, pořád je něco nového a tváří se to jako zápletka, o které bychom přeci měli již dávno vědět a my si toho přitom nejsme vědomi. Nechápu to a ztrácím se v tom, přísahám, že se budu snažit poctivě přečíst vše, co o třetí řadě najdu a kdybych našel text, který mi tenhle nelogický mišmaš vysvětlí, možná pak změním hodnocení. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. První série je stále strop. Druhá lehce ucukla ale třetí se fakt snaží být co nejpřístupnější. Což v rámci této značky pořád znamená slušnou dávku komplexnosti, jen to není na první dobrou tak těžce k pochopení, jako kdysi. Nováček Aaron Paul si krade všechny scény pro sebe a postavy, které jsem dříve nemusel, se ve třetí sérii krásně obracejí. Je hrozně fajn, že Westworld pořád neukázal všechny své karty a poradí si i s absencí parků - náš svět ukrývá spoustu zajímavých linek, krásných lokací a sem tam až geniálních nápadů (žánrová droga!). Pořád je to hodně pomalý a zádumčivý, v tom je Westworld nejsilnější. Bohužel ona velkolepost a akce jako taková, tahá za kratší konec. Vlastně si dovedu představit, že kdyby tam nebyla, je to mnohem lepší. Kolem a kolem velká spokojenost. Tenhle odvážný tah se vyplatil. Velká natěšenost na další sérii! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Ve finále spíš zklamání. Třetí série měla solidní rozjezd a v průběhu se objevilo pár zajímavých myšlenek a nápadů. Bohužel byly zabaleny do neoslnivého zmatečného příběhu bez funkčních motivací s vyloženě tragickým vyústěním. Ambice tvůrcům přerostly přes hlavu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotí rebélie se přesouvá z parku do města a dokončuje dějový oblouk - zlým zlé, dobrým dobré. Nolan decentně využívá témata možnosti výpočtu budoucnosti a věší je na základní myšlenku života ve smyčkách. Elegantně udělal hrdiny padoušské a padouchy hrdinné. Dolores to ve skutečném světě sluší, skutečný svět je vizuálně podmanivý a krásně čistý. Finále si samozřejmě nechává prostor pro další sérii, ale to podstatné je odvyprávěno. DEVS mi letos sedlo mnohem víc. P.S: Pár dílů je strašně divně zrežírovaných a odvádí pozornost od příběhu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál si mě prostě nikdy nezíská, jelikož tomu nepomohla ani třetí řada. Celkem lituji těch, jež netrpělivě vyhlížejí řadu čtvrtou, jelikož to dvouleté čekání bude nejspíše opět nekonečné. Na začátek si odbydu to pozitivní. Což je v mých očích rozhodně skrouhnutí dvou dílů, tedy na 8. Vážně by se mi už v dalších dvou týdnech nechtělo koukat na další díl. Na druhou stranu má finále 70 minut, což z něj dělá ukrutně dlouhý díl, jež je tak pomalý jak to jde a jeho gradace mě nikterak nevytrhla z marasmu. K negativům...Trapný dějový oblouk pro Eda Harrise, jehož paradoxně nejsilnější scéna nás čekala v potitulkovce, kterou zřejmě ani citelné procento lidí neuvidí..naleštěná bída. Sebeukájení na nejvyšší úrovni, divné fantazie, laciné vykreslení persóny, jež lusknutím prstů boří vlády (imbecilní postava Seraca). Několik písniček bylo fajn, ale celkově mě stále stejně déminicky znějící soundtrack vlastně vytáčel. Neříkám, že soundtrack Ramin Djawadiho je špatný, ale byl špatně použit. Za mě tedy velké nedoporučení a celkem se divím, že si Westworld svá vysoká hodnocení stále drží, i tak ale vidím, že produkční hodnoty jsou nezpochybnitelně obrovské...5/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že už toho bylo dost, jednička je v parku o uvědomění si, dvojka o nastolení spravedlnosti, trojka protahovaná nuda o ovládnutí světa... Ty užvaněné postavy se už opravdu vypovídaly a nemají dál co říct.!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolan a Joy sa rozhodli, že každá séria Westworld bude zásadne iná, než tá predchádzajúca. No a to špeciálne platí práve pre tú tretiu, kde sa razantne mení atmosféra, prostredie a svojim spôsobom aj myšlienkový smer. Tvorcovia sa rozhodli upustiť od komplikovaných hrátok s časom, čo nemusí potešiť každého, rovnako ani náhly prechod z prérií a ošarpaných mestečiek do chladného megapolisu. Ten je zobrazený adekvátne, rozhodne však nevyráža dych na spôsob Blade Runner 2049. No a osobne mi práve tuctovejšia vizuálna stránka pripadala ako najväčší kameň úrazu. Vrátane zbytočného množstva akčných scén, tie popravde celú sériu skôr brzdili. Príbeh je totiž stále komplikovaný, ponúka zaujímavé podnety na premýšľanie a to samozrejme aj o našom súčasnom svete. Pochopiteľne pred ďalšou sezónou je nutné zopakovanie, možno až vtedy tretiu sériu naplno docením, ako sa aj stalo pri tej predchádzajúcej. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší řada. A nemůže za to zdaleka jen Vincent Cassel, ale hlavně jasnost a přímočarost, s jakou si jde pevně za svým. Prvních pár dílů lehce oťukávacích, což se však znenadání změní v pravou a nefalšovanou akci, plnou nádherných záběrů a úžasných lokací. Konec, jako možné předání hlavní, herecké štafety a zamáčknutí slzy zároveň. Vítejte v Novém světě! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nové prostředí zaujalo a docela i navnadilo. Bohužel nadšení vydrželo jen prvních pár dílů a přesvědčilo, že jsem od celého seriálu čekal něco jiného, než neustálé filozofování o smyslu života apod. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

To natáčení muselo být tak drahé, že prostě nezbyly peníze na scénář... jinak si tu impotentní prázdnotu v nablýskaném kabátku nedovedu vysvětlit. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Po tematické stránce nesmírně bohaté, ale co se týče samotného vyprávění, tak to bylo docela chudé. Oproti strašně hutnému (občas až přehuštěnému) ději 2. série tahle sezona docela strádá. U některých postav se docela šetřilo časem, a tak se jejich příběh zdál ochuzen a jejich motivace občas vyloženě odfláknuté. Taky je škoda, že většina hlavních myšlenek se až příliš často explicitně vyřkne a opakuje dokola (je to hodně "ukecanej" seriál). Přitom je tahle série dost podnětná k analyzování a porovnávání s jinými dystopickými filmy a seriály. Např. ta idea, že celý svět lidí je vlastně vystaven podobně jako svět robotů z Westworldu (akorát jej neřídí lidé, ale algoritmus) a lidi tak celou dobu nosí růžové brýle ideologie (to je skoro jako Carpentorovo Oni žijí). Nebo další velká otázka, která se tak často opakuje v podobných filmech: co je vyšší společenská hodnota, lidská svoboda nebo stabilita a bezpečnost? Nebo otázka, jestli mají lidé právo vědět pravdu a zdali to ustojí. V rukou šikovnějších scénáristů to mohla být událost sezony, takhle spíš promarněný potenciál. ()

LND 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možné spoilery: Naprosto souhlasím s názorem, že největším problémem seriálu jsou nároky diváků. Musíme si uvědomit, že takovou nálož, jakou jsme dostali v závěru první série, už nedostaneme. Zvrat takového typu zkrátka z principu nejde zopakovat. Čím by ještě kdo chtěl vyrážet dech? Tak třeba kdyby se na konci ukázalo, že celý svět je virtuální realita… to by bylo vážně stupidní, tohle je Westworld sakra, ne nějaká laciná „televizní šou“, pak by zase všichni říkali, že je to klišé. Já jsem rád, že tvůrcům stále nedochází nápady. Herci to skvěle táhnou, k tomu vynikající hudba a příběh, ve kterém skutečně nevíme, co čekat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"jubilejní" třítisící komentář nemohl vyjít lépe - nuže - ač v trailerech nepřesvědčil,neměl jsem o Westworld strach a hodně jsem se těšil s čím tvůrci přijdou mimo park a dopadlo to tak,že jsem opět nadšen a sežral sem jim to i s navijákem.Tu a tam jsou hříčky s divákem,různé mindfucky a časové roviny,ale neznamená to,že by tvůrci vše servírovali divákovi na zlatém podnose.Třetí Westworld je celkem čistá žánrovka,která využívá výhody dnešních velkých seriálů a přináší skvěle vypadající svět budoucnosti,nejednoznačné postavy,dobrou akci a momenty ze kterých běhá mráz po zádech.Samozřejmě by se daly najít i mínusy (a to včetně některých momentů ve finále),některé díly nejsou natolik soudržné a trochu zbytečně rozmělňují tempo nastolené předchozí epizodou,ale za mě to není nic proč bych měl tenhle seriál přestat milovat a proč bych se neměl těšit na další řadu.To podstatné tady sice bylo řečeno,ale věřím,že nás dvojice Joy-Nolan dokáže opět překvapit...90% ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Jen tu čtvrtou sérii natočte. Sice po úžasný první sérii a po těchhle průměrnejch dvouch dalších, má přízeň značně klesla, ale budu se koukat dál, páč se hrozně těšim jaký majstrštyky zase vytvoří pan Ramin Djawadi. Tenhle frajer dokáže nejen složit vlastní nádherný melodie, ale taky udělat z neposlouchatelnejch populárních (s)hitů poslední doby nádherný skladby, který maj svou eleganci a úroveň, za což ho obdivuju a miluju. Bez Ramina bych se až sem určitě nedodíval. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je skvělá. První díl mě tedy trochu odradil, nebyla jsem si jistá, co od toho můžu čekat, ale od druhého dílu jsem se na to nechtěla přestat koukat. Bylo to tajímavé, originální a plné akce. Navíc skvělé obsazení a nové postavy, které celý příběh oživují. Oparvdu suprově vymyšlený příběh. Škoda Dolores, ale pořád doufám, že se v další sérii objeví znovu. Už nyní je jasné, že v další sérii bude dominovat Maeve, ale těším se na to. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už třetí série a Westworld mám pořád v oblibě. Osobně si myslím, že taková změna prostředí už seriálu prospěla, koneckonců na divokém západě po druhé sérii asi ani nebylo co nového objevovat. Místní verze budoucnosti nevypadá nijak přehnaně, ale přesto si s ní tvůrci v několika ohledech dostatečně pohráli (především asi v drogové oblasti). Dokonce můžu s překvapením říct, že postavy, které mě v předchozí sérii už začínaly štvát, jsem si tady znovu oblíbil a to možná ještě víc, než v první sérii (např. Dolores). Děj si dokázal udržet mou pozornost od začátku do konce, což je oproti druhé sérii, kdy jsem už v jejím prostředku skoro usínal (byť to její finále v mých očích částečně napravilo), taky zlepšení. Co je tu naopak stejně kvalitní jako dřív je hudba, Ramin se zkrátka zpátky prostě nedrží. Podtrženo sečteno, děj mě dál baví, mnoha postavám dál fandím, soundtrack dál pečlivě studuji a vůbec tedy nejsem proti myšlence, že Westworld má dosáhnout až šesté série. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama