Reklama

Reklama

Najděte mi hrdinu

(seriál)
  • USA Show Me a Hero
Trailer 1
USA, 2015, 5 h 45 min (Minutáž: 53–69 min)

Režie:

Paul Haggis

Kamera:

Andrij Parekh

Hudba:

Nathan Larson

Hrají:

Oscar Isaac, Catherine Keener, Jim Belushi, Stephen Gevedon, Hilary Mann, Christian Keiber, John Bianco, Paul Borghese, Craig DiFrancia, J. Mallory McCree (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nick Wasicsko se stal starostou v roce 1987, kdy městem Yonkers zmítala krize. Příkaz, jenž mu nařizoval vystavět nízkorozpočtové byty v bílých středostavovských čtvrtích, rozpoutal ve městě "válku" poháněnou rasismem, vraždami a politikou. Nick Wasicsko (Oscar Isaac), mladý starosta středně velkého města Yonkers ve státě New York, se potýká s federálním soudním příkazem, který mu nařizuje vystavět malý počet nízkorozpočtových bytových jednotek v bílých čtvrtích. Starostovo úsilí příkazu vyhovět však znesváří celé město, totálně paralyzuje místní správu a nakonec zničí i samotného starostu a jeho politickou budoucnost. Catherine Keenerová se představí v roli Mary Dormanové, majitelky domu ve východní části Yonkers, která během bitvy o umístění výstavby sociálního bydlení dospěje k pozoruhodnému objevu. Šestidílná minisérie Najděte mi hrdinu od scenáristy Davida Simona (seriály Treme a The Wire - Špína Baltimoru) a režiséra Paula Haggise (oscarové drama Crash), inspirovaná stejnojmennou faktografickou knihou spisovatelky Lisy Belkinové, zkoumá pojmy jako domov, rasa a společenství prostřednictvím životů zvolených představitelů, úředníků, aktivistů i prostých obyvatel města. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

DaViD´82

To jsme bohužel neviděl, ale mám to v poznámkách že bych rád. Zkusím to lupnout ještě před startem v  pondělí.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

DaViD´82

No já určiět budu a to jsme viděl jen trailer na HBO a ono je lepší když to jde stranou většiny, myslím alespon zde :) to hodnocení pak má větší váhu. Mě tohel chvíli mrzelo u Gomory což byl asi zatím seriál roku spolu z The Fall ale Gomory si nikdo moc nevšímal

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Tak reakce/recenze jsou zatím nadšené. Přepokládám, že se bude opakovat tradiční "David Simon a HBO schéma", oceňované, ceny sbírající, nadšené recenze, kultovka a opět na to nikdo nebude koukat ,-)

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Ty třeba náplast nepotřebuješ, ale já ano :) ale stejně si u tebe počkám až co řekneš na celek. Pozor tady já nemyslel obsah, ani styl ale sžití se seriálem, ponoření do děje, atd. Prostě skončí díl, a já ho budu chtít dát znovu, bavit se o něm, atd.  To co jsem nedostal v žádném ze současných pondělních seriálů na HBO a ted to očekávám tedy od další várky krom toho seriálu ještě od Stínů.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Určitě ne (již jen proto, že 2. série náplast nepotřebuje ,-), tohle bude stylově někde zcela jinde. To nebude stylizovaný jižanský noir ani náznakem. Když už něco, tak Wire, ale to s ohledem na autora asi těžko překvapí.

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Steve_Zissou

Steve_Zissou (hodnocení, recenze)

Tak na tohle se hodne tesim. Naposled co se Haggis zabyval rasovou problematikou, tak z toho byl hodne solidni Crash. No a scenar mu pise David Simon? To proste nemuze dopadnou spatne.

 

 

The six-hour miniseries will be set in Yonkers, New York, and is based on the non-fiction book of the same name by journalist Lisa Belkin. She charted the effect of a judge ruling in 1985 that Yonkers must desegregate its housing, by moving poor, mostly black residents of one set of housing projects into another in a more affluent, mostly white side of town. Along the way she focuses on a series of different characters, from the town's young mayor (who will be played by Isaac) to uprooted single mothers, and white residents opposing the scheme.

http://www.theguardian.com/tv-and-radio/2014/jul/31/david-simon-show-me-a-hero-the-wire-treme-hbo

Uživatel Steve_Zissou smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

08.03.2021

Snad žádné jiné policejní drama nestojí v tolika seriálových žebříčcích na prvním místě, jako epická drogová sága The Wire – Špína Baltimoru. Její tvůrce David Simon začínal jako novinář pokrývající… (více)

Reklama

Reklama