Reklama

Reklama

Labyrint - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (90)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor, komentář obsahuje spoiler, který může zkazit divácký zážitek, a nebo jej naopak učinit intenzivnějším..! Švehlíkovi to koukalo z očí už od prvního dílu, ale samotné rozuzlení mě, přiznávám se, zaskočilo. Motto tohohle téměř dokonalého zločinu mohlo být: „Hlavně nenápadně“.. Od druhé série je tu mírný kvalitativní posun směrem nahoru, nicméně Labyrint už začíná trpět na ohleděnost a repetitivnost. Langmajerova jednotka malého nasazení by sice se svými postupy nenašla vraha, i kdyby oběti rozřezával pilou a přibíjel na kříž u nich v kantýně, přesto si zaslouží tvůrci pochvalu za to, že v našich končinách dokážou pro hlavní divácky proud vytvořit lehce mysteriózní krimiseriál, který není směšný až trapný. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně platí to co pro druhou sérii. Od politického moralizování se naštěstí tentokrát upustilo, ale přišly jiné české nešvary: 1) snaha o prvoplánovou efektnost (mříže, hrad, tajemné podzemí) by patřila spíše Indymu a ubírá na věrohodnosti 2) herecký projev je tentokrát opravdu ubohý (zachraňuje to snad jen Žilková a tradičně dobré je minimalistické herectví Švehlíkovo) 4) pokud takto pracují naše kriminalistické sbory, no potěš Pánbůh - platy za unuděné popocházení a pronášení mouder jsou vyhozené peníze, stačí přece jeden (!) IT, co umí používat Google 4) a především to už opět spolehlivě pluje v českém stereotypním zobrazování křesťanů i církve. Ne, ti "pánbíčkáři" tu nejsou vyloženě zlí magoři, ale pošuky tak trochu stejně zůstávají. Protože člověk český je člověk pitomý. Čím méně o něčem ví, tím více o tom blbě žvaní (a má z toho strach). P.S. Jo, a když vynecháte první tři díly, vůbec nic se nestane. Kdyby se to sestříhalo, hoďka a půl by bohatě stačila a možná by to mělo i spád. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co si budeme povídat, Labyrint S01 je asi nepřekonatelný vrchol, S03 je kvalitou zápletky na úrovni S02, ale má o chlup lepší méně kostrbaté vyvrcholení. Pravda - motivy, styl, způsob vyprávění už nepřekvapují originalitou, ale co naplat - s ohledem na současnou tv seriálovou tvorbu už se těším na Labyrint S04. ( Snad tam víc prostoru dostane Nesvačilová Denisa, která tu hraje až na poslední díl jen do počtu ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prosím, dejte někdo Jiřímu Strachovi opravdu dobrý scénář, ne jen pátou (!) variantu na totéž.. Ono opravdu, dvě minisérie s Trojanem a Dvořákem a tři série Labyrintu pořád všechny hrají na stejnou tajemnou notu plnou kápí, tajemných masek, mystična a absence jakéhokoliv chapadla. Nechápejte mě špatně, tahle třetí série je dobrá, bavila mě mnohem víc, než druhá, k hereckým výkonům a režii nemám co vytknout a řemeslo je tu odvedené výborně, hudba i kamera je moc dobrá (a zrovna kamera u Stracha dost často působí až příliš televizně a levně, takže pochvala), jenže k čemu to je, když se scénář musí uchylovat k trapným výmluvám, aneb - diváku, to co jsi viděl, to jsi neviděl, byla to halucinace! Hůůůů !! - to opravdu není moc dobrá scenáristická práce, stejně jako dva noví detektivové, kteří měli v příběhu jen dva úkoly - záběry na upnutý zadek a béčkové balící scény, toť vše. Kupení vedlejších postav tu je sice také, ale tentokrát v rámci smysluplných mantinelů. Zatím jsem moc pochval nenapsal, ale v konečném důsledku mě to opravdu bavilo, fakt jo, jenže když je něco dobré, ale tam moc to prasí jedna složka díla, opravdu to zamrzí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy nevěříte v Boha, pane Jonáši, vy věříte ve svou vlastní představu o Bohu...to není víra, to je handl!" A já teď věřím, že Jirka Strach jde konečně správnou cestou. Nemyslím tu mysteriózní, tou kráčí už hodně dlouho, ale cestu kvalitního scénáře, protože tentokrát se prakticky vyvaroval nereálného nebo nelogického chování postav a co se týče příběhu, tak ten je snad jedním z nejkomplikovanějších v našich končinách! A přitom se v něm nezamotal, ty různé linie mohou evokovat i skandinávskou scénu, i když atmosféru Pustiny to třeba rozhodně nemá, ale ta je také spíše jiným žánrem. Každopádně jen tak dál a můj vzkaz: Zasloužilo by si to "filmovou" kameru! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Epizoda se mj. natáčela v nemocnici v Tišnově, která představovala filmovou Psychiatrickou léčebnu Medlánky. (velkyvezir)
  • Filmový kostel je kostel sv. Mikuláše v městysi Deblín, jenž pochází z roku 1805. (sator)
  • Policejní stanice v obci Deblín neexistuje. Filmaři si ji vytvořili z budovy, která náleží místnímu obecnímu úřadu. (RadimHavl)

Reklama

Reklama