Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava sice říká, že už "nejsme v devadesátkách", Mamon ale přesně takhle zastarale působí. Tvůrci by evidentně moc chtěli mít z projektu jakési české Milenium, to by ale nesměli k novinářům přistupovat jako z minulého století a nevytvářet v českém prostředí paranoidní atmosféru obrovského (a absolutně nevěrohodného) spiknutí, jejíž pravidla následně svéhlavě porušují. Navíc ta snaha udělat ze seriálu quality TV světové úrovně z Mamon čiší opravdu až příliš. Něco zachraňují pasující herci a pár kvalitně podaných a regulérně napínavých scén, jinak ale jde spíš o promrhaný potenciál. 55 % ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

První díl působil jako zjevení, druhý a třetí byl maličko iritující. Ale když si člověk odmyslel, jak legračně působil vhled nejen do novinářského prostředí, ale i například na demisi ministra (jako že by mu to pošeptala nějaká podržtaška premiéra a on by to za pět minut udělal - to je nebetyčný nesmysl), tak to celkově bylo docela napínavé a dobře natočené. Mrzuté ale bylo, jak ve scénáři nakonec zatočili se zajímavou figurou nekonformní policistky Stely. Ale chápu, že tyto výtky nemají valného významu - "jelo" se podle norské předlohy a formát se musel jistě dodržet. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

V poslední době to nebylo obvyklé, ale Češi letos dokázali přijít hned se dvěma povedenými seriály. Po výborném Labyrintu tu máme neméně povedený Mamon. Tahle thrillerová kriminálka se HBO opravdu povedla. Děj je dobře vyvážený. Po slušně našlápnutém prvním díle sice dojde v dalších dílech k určitému zvolnění, ale to napravuje opravdu skvělé finále, po které si člověk nemůže snad myslet nic jiného než, že Mamon je jeden z nejlepších českých seriálů. Kvituji i skvělý výběr herců pro hlavní role, z nichž kromě Hádka není nikdo až tak profláknutý, ale svou práci zde odvedli na výbornou. 85 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem Mamon poprvé viděl, byl jsem docela v šoku. Nebyl jsem schopnej pochopit, jak někdo dokázal natočit tak solidní politický thriller formou mini-seriálu v České republice. Musím říct, že mě to opravdu překvapilo a dost se mi to líbilo. Po asi čtyřech dílech jsem ale spozoroval, že celý ten příběh se váže na určité situace, které jsou poměrně šokující a zbytek si tak nějak plyne po svém. Pořád se mně to líbilo, hlavně kvůli hereckým výkonům, ale už jsem necítil to obrovské nadšení, jako na začátku. Vše pak dokonalo zjištění, že se jedná o remake norského originálu, což tvůrcům v žádném případě nemám za zlé. Příběh na české prostředí sedí jako prdel na hrnec. Jen mi v tu chvíli trošku chyběla originalita. Tu ale v tomto seriálu silně vynahrazuje fakt, že i takový námět se dá i u nás natočit. Kvalitně, akčně a poutavě. A pak, že to nejde... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Při sledování Mamonu jsem zjistil, že s většinou těch mysteriózně působících detektivek (ať v televizi nebo v knížkách) mám zkrátka problém. Logika toho, že Dante zaimplementoval do své Božské komedie zbraň hromadnýho ničení nebo že si privatizační generace manažerů navzájem posílá biblický obrazy, mi prostě přijde moc přitažená za vlasy. Pokud tohle vynecháme, je Mamon vcelku dobrá detektivka s kvalitní výpravou a lookem (Michálkovi tohle jde), kulhající logikou (fakt reportér, kterej se nedávno dozvěděl, že jsou cílem mafiánů podnikatelský děti, nemá sebemenší obavy, když se dozví, že jeho synovce zrovna nejspíš unesli?) a hereckými výkony na semiamatérské úrovni. Ale rozhodně to není nuda. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)
  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • Pátý díl "Kořeny" se natáčel v Praze a Nymburce. (M.B)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama