Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

campix 

všechny recenze uživatele

V našem seriálovém prostředí je snad pouze jedna jistota. A to ta, že když se spojí HBO s nadějnými českými tvůrci vznikne vždy něco zajímavého a hodně kvalitního. Přesvědčili jsme se o tom u Terapie a také Hořícího keře. Mamon je jenom dalším z řady důkazů, že toto spojení funguje. Šestidílný seriál Vás zavede do prostředí vysoce postavených manažerů a jejich her. Scénář je dostatečně kvalitní a dokonce i jeho rozuzlení má hlavu a patu, zároveň Vás taky dokáže udržet u sledování a donutí pustit si další díl. Menší výtku bych měl snad jen k hereckému obsazení, jelikož Hádek a Dlouhý úplně tak nestačí a nemohu říci, že by jim zbytek hereckého ansámblu nějak výrazně pomáhal. U některých se dá dokonce říci, že výsledný dojem spíše kazili. Celkově ovšem hodně slušný seriál, když vezmu v potaz s jakými seriálovými zvěrstvy se musíme potýkat. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

v porovnání s ostatní českou seriálovou produkcí je toto naprostý skvost... dojíždí hlavně na vlastní premisu veškerého dění, založeného na přísaze z vejšky.. to lze ještě kousnou vysvětlením, že hlavní záporák je psychopat... horší je to s obsazením, tedy výhradně, záporných rolí... Tam se mi nelíbil ani jeden přeživší, ať už šlo o toho žaluda lobbistu, tak i o konstruktéra a konatele všech odporností... napětí je vystavěné vcelku věrohodně a člověk se nenudí a občas se i přistihne, že se zatajeným dechem očekává věci příští... čtyři tedy hlavně prosto jak seriál v tuzemské konkurenci vyčnívá a vlastně žádnou konkurenci nemá... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem Mamon poprvé viděl, byl jsem docela v šoku. Nebyl jsem schopnej pochopit, jak někdo dokázal natočit tak solidní politický thriller formou mini-seriálu v České republice. Musím říct, že mě to opravdu překvapilo a dost se mi to líbilo. Po asi čtyřech dílech jsem ale spozoroval, že celý ten příběh se váže na určité situace, které jsou poměrně šokující a zbytek si tak nějak plyne po svém. Pořád se mně to líbilo, hlavně kvůli hereckým výkonům, ale už jsem necítil to obrovské nadšení, jako na začátku. Vše pak dokonalo zjištění, že se jedná o remake norského originálu, což tvůrcům v žádném případě nemám za zlé. Příběh na české prostředí sedí jako prdel na hrnec. Jen mi v tu chvíli trošku chyběla originalita. Tu ale v tomto seriálu silně vynahrazuje fakt, že i takový námět se dá i u nás natočit. Kvalitně, akčně a poutavě. A pak, že to nejde... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel poněkud zklamání; po všem tom hajpu kolem; nebo byla chyba vidět Mamon až po Pustině, která je- si to přiznejme- ve všech ohledech o několik levelů výše. Na jednu stranu jsem ocenil, že jsem nepoznal skoro žádného herce a tedy jsem neměl pocit "toho znám z...", ale to bude nejspíš tím že jsou to hlavně seriáloví herci. Některým role sedla (Šrámek, Zpěváček), ale ta policistka mi přišla moc jednorozměrná, chyběl mi nějaký background a hlavně jestli/proč to měla být Lisbeth Salander lite? Problém jsem měl s tempem, kde se víc jak polovina něco odvíjí a odhaluje, aniž by to (alespon mě) pořádně chytlo a přikovalo k sedačce; z druhé strany konec byl sice intenzivnější, ale zároven z kategorie "WTF a ted mi to vysvětlete a přidejte ty oblíbené nitky vedoucí od postavy k postavě". (Ale na vině je možná severský předchůce - a seveřani tohle mají rádi?). Ačkoliv nepochybuju, že to je jeden z nejlepších seriálů, co u nás vznikly, je to dáno hlavně tím, že spousta těch dalších je dno, za které se dá akorát stydět. Tohle tak 70 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dokoukáno. Jde o nejlepší detektivní seriál vzniklý u nás? Ne, možná, nejspíš, kdoví. Chytá se to na světový průměr? Sněte dál. Mamon trpí jednou zásadní věcí a tou je nezkušenost s podobnými díly - akční thriller, detektivní minisérie, tohle tady prostě (zatím) nemáme v krvi. Evropská pobočka HBO si ale dala sakra práci s tím, aby mladým tvůrcům umožnila alespoň první pořádný trénink těchto nových žánrů. Více brzy zde. Mamon první řada - 6/10 EDIT: s odstupem zvedám na 7/10, hodně toho utkví v hlavě a člověk se nemůže zbavit pocitu, že by si dal více toho samého. Jenom té Stelly je pořád škoda. Teď jenom čekat, co u nás vymyslí Netflix za žánrovku. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo se také v Újezdu nad Lesy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)
  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama