Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 2
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (210)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Při sledování Mamonu jsem zjistil, že s většinou těch mysteriózně působících detektivek (ať v televizi nebo v knížkách) mám zkrátka problém. Logika toho, že Dante zaimplementoval do své Božské komedie zbraň hromadnýho ničení nebo že si privatizační generace manažerů navzájem posílá biblický obrazy, mi prostě přijde moc přitažená za vlasy. Pokud tohle vynecháme, je Mamon vcelku dobrá detektivka s kvalitní výpravou a lookem (Michálkovi tohle jde), kulhající logikou (fakt reportér, kterej se nedávno dozvěděl, že jsou cílem mafiánů podnikatelský děti, nemá sebemenší obavy, když se dozví, že jeho synovce zrovna nejspíš unesli?) a hereckými výkony na semiamatérské úrovni. Ale rozhodně to není nuda. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

První díl působil jako zjevení, druhý a třetí byl maličko iritující. Ale když si člověk odmyslel, jak legračně působil vhled nejen do novinářského prostředí, ale i například na demisi ministra (jako že by mu to pošeptala nějaká podržtaška premiéra a on by to za pět minut udělal - to je nebetyčný nesmysl), tak to celkově bylo docela napínavé a dobře natočené. Mrzuté ale bylo, jak ve scénáři nakonec zatočili se zajímavou figurou nekonformní policistky Stely. Ale chápu, že tyto výtky nemají valného významu - "jelo" se podle norské předlohy a formát se musel jistě dodržet. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Jeden z těch velkých domácích projektů HBO Europe. Zdánlivě ideální kulturní adaptace látky, která našim podmínkách není tolik blízká, ale nakonec musím seznat, že právě ta transpozice do českého prostředí je největší problém celé mini série. Herecky je to samozřejmě skvělé, vždycky je fajn vidět v české tvorbě mix známých tváří s těmi neokoukanými. Formálně je to špička (tedy až na závěrečnou honičku), ale Češi prostě žijí jinými příběhy a v 90. letech se rodily jiné problémy. Ti dnešní pak nežijí prázdný život v katalogově uhlazených pokojíčcích. Nicméně při bilanci jiných seriálů HBO Europe (Terapie, Až po uši, Pustina) mi bude tato sympatická snaha o cosi jiného a nového chybět. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava sice říká, že už "nejsme v devadesátkách", Mamon ale přesně takhle zastarale působí. Tvůrci by evidentně moc chtěli mít z projektu jakési české Milenium, to by ale nesměli k novinářům přistupovat jako z minulého století a nevytvářet v českém prostředí paranoidní atmosféru obrovského (a absolutně nevěrohodného) spiknutí, jejíž pravidla následně svéhlavě porušují. Navíc ta snaha udělat ze seriálu quality TV světové úrovně z Mamon čiší opravdu až příliš. Něco zachraňují pasující herci a pár kvalitně podaných a regulérně napínavých scén, jinak ale jde spíš o promrhaný potenciál. 55 % ()

venison 

všechny recenze uživatele

Původní norskou předlohu neznám, takže nemohu soudit jak moc se autoři shodli či neshodli, ale každopádně na české poměry jde o seriál více než koukatelný.. Mě tam lehce vadí studený norský závan.. Oceňuji krásné jednoduché moderní lokace, ve kterých se seriál natáčel.. Hlavní hrdina v podání Matěje Hádka nebyl nejhorší, ale chybělo mi cítit z této postavy alespoň nějaké nepatrné emoce (lidi kolem něj umírají jak na běžícím pásu a od se vždy oklepe a běží dál).. Jeho policejní děvče je trošku vykrádačka z redakce Milénia.. Tajemné obrazy mi do seriálu moc nepasovaly a byly nějak navíc.. Myslím, že je hlouběji ani nevysvětlili.. HBO mám ráda a její produkci fandím, ale tohle přetáčení seriálů (viz Terapie) mě moc nebere.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • Filmovalo se také v Újezdu nad Lesy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama