Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Recenze (162)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě ten americkej Zaklínač začíná pěkně srát. Doba milého překvapení z první série je ta tam. Od druhé série tvůrci celý ten svět totálně rozkurvili. Pominu teď fakt, že se nedrží knih – ještě je přečtené nemám, takže mě to vlastně nemusí ani tolik vadit. Po scénáristické stránce ale většinu série nevím, co se vlastně v příběhu děje. Objevují se náhodní kolemjdoucí, postavy, které vůbec nevím, kdo jsou, proč tam jsou a co jako v životě Zaklínače vlastně chtějí. A co víc, už to není ani o Zaklínačovi, který se mnohdy jen mihne, pronese nějakou hovadinu a zase jde do hajzlu. Kdyby byl alespoň námět zajímavý, tak by se to možná zkousnout nějak dalo, jenže trošičku zajímavé to začíná být až ke konci – pokud se ho dožijete – a tam Vám zase dojde, že je to rozloučení s Henry Cavillem. Plus nesmíme opomenout ani gay hrátky Marigolda a tradiční Netflixovské radovánky s postavami, u kterých nedokážete s přesností šavle francouzského mušketýra za žádných okolností určit pohlaví. Na tyhle herce jsou oni totiž opravdoví machři. Ve výsledku se tedy nemůžu zbavit dojmu, že celá ta série se dostala do slepé ulice, kde jakýkoliv další vývoj spěje do absolutního průseru. Jenže diváci si na Netflixu tu čtvrtou sérii stejně pustí, protože proč ne, že? ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CIRI SVOJI MOC OVLÁDNE TEPRVE, KDYŽ POZNÁ SAMU SEBE. S NÁMI NAJDE SVŮJ OSUD…“ O málokterým seriálu toho bylo napsáno tolik, jako o Zaklínači. I diky tomu se to mohlo tak nějak vyprofilovat. Jakože ti, co znají předlohu jebou nějakej seriál, protože nemaj zapotřebí…. Nebo maj zapotřebí… (hejtovat). Já to nečetl. Četl jsem až ty názory - tvůrců, Cavilla, recenze… Mám na to svůj vlastní názor a ten zní – prostě kurva fantasy. Spousta politiky (třeba ten pátej díl…. mně se to líbilo!), změt dialogů, který ovšem nešustili papírem, ale bavili odhalováním úmyslů… Zaklínač nemusí bejt zákonitě o akci. Ovšem ta v šestým dílu byla perfektní a mohla by se jí chlubit kliďo i Hra o trůny! Asi si dovedu představit, že by to mohlo bejt lepší, ale … darovanýmu koňovi…Kurva, ale ten Cavill je perfektní vědmák!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přes všechny záporný ohlasy už byla potvrzena dokonce pátá série Zaklínače. Samozřejmě s Liamem Hemsworhem. 2.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// S1 začínala někde na 80 %, druhá spadla na 70 %, téhle už musím dát 50 %. Zatímco překlápět povídky 1:1 tvůrcům ještě jakž takž šlo, pro hlavní dějovou linku se jim absolutně nepovedlo položit dostatečně poutavé základy, takže když se to teď mělo začít konečně prolínat, logicky to vůbec nefungovalo. Mizerně vysvětlená politika, nesympaticky obsazené vedlejší postavy, nesmyslné odklony od předlohy, zkrátka většina věcí špatně, přidejte fakt, že to Cavill po téhle řadě balí, a důvodů k dalšímu sledování už moc nezbylo. Bohužel nás přitom v dalších dvou řadách měly čekat ty nejlepší pasáže. Z téhle řady stojí za řeč v podstatě jen pátá epizoda, kde si Schmidt opět trochu hrála s perspektivami a časem, velká škoda, že takhle odvážná nebyla častěji. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem příjemně překvapený, jak se po slabší druhé sérii Zaklínač vzchopil. Velmi potěšilo opětovné přiblížení ke knižní předloze. Nejsem sice typ, který by toto vyžadoval, ale druhá série odklonem značně utrpěla. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný. Když Cavil neseká na kusy příšery je to buď strašně zmatené, nebo nudné, často obojí. Předlohu jsem nečetl, ale blekotat pořád dokola jak je Ciri důležitá a jak všechno změní přece pro knihy nemůže být dostatečně nosné téma. Plky o rodině začínají být horší než v Rychle a zběsile. Herecky to vlastně taky není žádná sláva a krom hlavního bručouna je to mizérie, i když za to možná můžou mizerné dialogy. Když si vezmu ten potenciál, který tvůrci po první řadě zabíjí nezajímavými politickými linkami je mi to až líto, že Zaklínače nekoupilo HBO. Henry Cavil odchází a já to zabalím asi s ním. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není divu, že Henry Cavill [pro nějž bylo ztvárnění Geralta snem] radši dává padáka a věsí oba meče na hřebík, protože tvůrci si se Zaklínačskou knižní předlohou [největším pokladem (středo)evropský fantastiky] doslova vytřeli řiť. Pokles scénáristické kvality, production values a dramaturgie celkově [casting vedlejších postav je fakt hrozně nesympatický] v rámci Netflixovské adaptace Geraltových eskapád nespočívá však nutně v amerikanizaci [ačkoliv jde o jeden z nepopiratelných faktorů poklesu kvality celé show, kdy jsou v popředí spíš povrchní aspekty jako efekty a akce než samotný příběh], jako spíš v absolutní rezignaci respektování source material a literárního předobrazu celkově. A mně fakt láme srdce, že jediná plnohodnotná adaptace mojí nejmilovanější knižní série degradovala na céčkovou low-budget frašku kontrolovanou korporátními kravaťáky, pro který věrní fanoušci Zaklínače nic neznamenaj.... strejdo Sapkowski, je mi tě líto. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.séria - 75%. Nemôžem sa stážovať, tak ako ostatný, pretože ma to bavilo rovnako, ako predošlé série. Bavil ma Geralt, Ciri aj Yennefer, akcie sú tiež veľmi pekne natočené a lokácie, hudba, výprava, kostýmy tiež stoja za to, ako aj v predošlých sériách. No čo ma sklamalo bolo finále, určite som si takýto odchod Henryho neželal, práveže teraz ma to zaujíma najviac, no bez neho, bude ťažke znova sa vrátiť späť. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak ťa Zaklínač sklamal v druhej sérii, na tretiu sa rovno vykašli. Za zmienku stoja iba piata a šiesta časť, a aj to len v prípade, ak by ťa veľmi zaujímalo, ako sa podarilo showrunnerke Lauren Schmidt napodobniť jednu z najvýraznejších častí z knihy. Za dve slušné epizódy však nemôžem Zaklínačovi udeliť viac než 5/10. Štvrtá séria tak zostáva už len pre skalných fanúšikov seriálu, ktorých neodradí ani smer, ktorým sa tvorcovia vybrali. Smerom od Henryho Cavilla, smerom od kníh, smerom k nadbytočným vedľajším líniám, ktoré sú nesmiernym utrpením. Viac v recenzii. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou třetí sérii a je až s podivem, jak moc se třetí série drží knih, logicky je mu to vyčítano, tak jako v předchozí sérii, se zase vyčítalo to že byla z větší části vymyšlená. A řeknu to na rovinu, první čtyři epizody byli takové kostrbaté, né že by byli špatné, ale příběhově to občas drhlo, ale pak přišla páta epizoda a ta to posunula do těch míst, ve kterých to mělo být už od začátku. Co se mi líbilo, že každá postava tady váhá nad svými činy, má osobní dilema co by měla udělat, komu věřit, na čí stranu se přiklonit, jako volbu učinit, protože každé rozhoduntí má své následky. Ale zkrátíme to, tahle série mi nabídla intriky, perfektní souboje, monstra.....v tohmle směru jedno vypadlo asi ze Dark Souls a písně, opět po hudební stránce radost poslouchat. Původně to mělo být za čtyři, ale když kouknu na ty odborné recenze, tak tam těch pět s chutí dám a sem s čvrtou sérii. Jo a snad se bude Henry Cavillovi dařit u DC, má tam prý nosit kafe a zákusky, takže v tomhle směru je to kariérní postup. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi víc, než předešlé série. Konečně sleduji příběh, který jsem očekával z knih. Ciri je v posledních epizodách konečně taková, jakou jsem si ji představoval - opuštěná, bloudící, hubená, odhodlaná vytvořit si nový svět. Motání v kruhu, které mi vadilo v druhé sérii, zde není - všichni mají odteď přímou cestu. Děj skončí v logickou chvíli. Vlastně mě nenapadá, co bych mohl výrazněji kritizovat (nadbytečnou bisexualitu, vzhled Milvy - ale to jsou drobnosti). P.S. Epizoda na poušti Korath se mi líbila. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to nakonec hodilo slušné dva kousky, přičemž jsem si po dvou epizodách myslel, že je vymalováno. Tvůrci se ve třetí sérii propracovali až do bodu, kdy začal autor předlohy zřejmě experimentovat s halucinogenními drogami, což se ošklivě projevilo na ději jeho knih. No, a vzhledem k tomu, že mě seriál dosud příliš neohromil, teď už nemohu očekávat vůbec nic. S Věží Racka to v knihách nabralo strmý sestup, u seriálu je výhodou, že nemá příliš prostoru pro pokles kvality. Fakt si nedovedu představit, jak bude celá záležitost vypadat po odchodu Henryho Cavilla (a to mi do role vůbec neseděl), protože mám pocit, že to celé odtáhl. / Poučení: Chabý děj ani CGI nespasí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stojím pevne za tvorcami seriálu a za Cavillovým Geraltom mi bude ľúto asi toľko, čo za výmenou na poste jeho kobyly. Len dúfam, že ustoja hlúposť nemalej skupiny divákov a zdarne ukončia tú skvelú vec, ktorú začali a ďalej rozvíjajú. Vôbec nie dokonalá a predsa neodolateľná Sapkowského séria je totiž PRESNE tým materiálom, ktorý si žiada tu zvolený prístup... ale tak vysvetľujte to polo-sčítanému obecenstvu a hollywoodskej hviezde (ktorá sa tvári ako neviem aký veľký fanúšik a potom predvádza herecký výkon hodný tak akurát štvrtého herného pokračovania). Držím palce, nepoľavujte, dobre to robíte! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What's your name?" "Call me Falka." _____________ Pôvodne som bol nastavený tak, že po druhej sérii ma nedokáže jednoducho už nič rozhodiť a od tejto kapitoly Netflix Witchera som očakával to najhoršie... Nakoniec sa však moje obavy tak úplne nenaplnili (čo ma úprimne teší) a v konečnom dôsledku je to o kúsok lepšie ako druhá séria (avšak tá známka zostáva stále biedna...). Príbeh je síce neskutočne zmätený a skratkovitý (s výnimkou prvej epizódy aj celkom nudný) a Ciri je mi v tejto sérii úplne najmenej sympatická (a to som myslel, že horšie to byť už nemôže). To však nemení nič na tom, že sme tu dostali zopár (naozaj však iba zopár...) naozaj výborne natočených bitiek a okrem toho to na mňa už nepôsobí tak odfláknuto ako v predošlej sérii (no CGI príšery sú stále otrasné a jednotvárne 🤮) a chvíľami (naozaj som tomu nemohol uveriť!) ma to dokonca aj bavilo!!!!! Stále však nemôžem dať viac ako 5 zlomených rúk z 10, pretože to, čo spravili s Marigoldom je jednoducho neodpustiteľné! LGBT v tomto seriáli mi nijako nevadilo, ale fakt by ma zaujímalo, koho napadlo spraviť gaya z Marigolda, ktorý by mal byť tým najväčším magnetom na ženy široko ďaleko! Fakt netuším, čo mám na to povedať... Odchod Henryho Cavilla tiež nekomentujem (ale veľmi ma neprekvapuje), no aj tak som na štvrtú sériu veľmi opatrne, ale aj tak úprimne zvedavý... Krst Ohňom je pre mňa tou najlepšou časťou knižného Zaklínača a má obrovský potenciál vytiahnuť tento seriál nahor (každý, kto pozná trpaslíkov, Regisa a Milwu už bude vedieť, o čom hovorím), takže stále dúfam (ale moja nádej nie je úplne obrovská), že to tvorcovia nepokazia. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile dochází k událostem na Thannedu, které tvoří zlomový moment pro celý zbytek ságy, tak to konečně chytá drajv, který jakž takž drží až do konce. Do té doby příběh, ač k mému překvapení tentokrát se co do kostry vyprávění dost pevně předlohy držící, kulhá na obě nohy. Není to ani náhodou samotnou předlohou, ale neschopností scénáristů poutavě vyprávět a pochopit onu osobitost Sapkowského díla. Seč se herci viditelně fest snaží (parádní chemie hlavního tria), líná režie, nulová dramaturgie a chaotický scénář to absolutně nedává. V této fázi se už má vykreslení světa lehoulince přibližovat Hře o trůny, ale tvůrci nejsou ani schopni pořádně představit postavy, natož je nějak pochopitelně vyprofilovat a rozjet s nimi vysokou politiku tak, aby se divák ve všech těch jménech a skrytých motivacích orientoval (a to mám tu výhodu, že jako znalec předlohy všechny čarodějky celkem s přehledem znám). Akční scény to má parádní, ale zas až tak moc jich není. Z dialogového hlediska je to zábavné bohužel jen tak napůl. Upřímně nevím, co tvůrcům sežralo rozpočet, protože ze světa Zaklínače toho moc vidět není. Digitál vypadá snad ještě o třídu hůře než minule a pocitově celý zážitek sráží do béčkových vod. Je to škoda. Geralt si zasloužil schopnější tvůrce a Henry Cavill to ví. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád to má hezký vizuál, hezkou výpravu, docela dobré souboje, skvělého Cavilla, Freyu Allen, která se na Ciri víc a víc hodí, čím je starší a dokonce jsem si už zvykl i na Yennefer, která mi přišla v prvních dvou sériích strašně nesympatická, ale ... u většiny dílů se mi chtělo spát, po většině dílů jsem neměl chuť si pustit další, z knihy zbyly opravdu jen základy, většina věcí tam prostě nebyla. Když už si člověk tak nějak nerad zvykne na černé a asijské elfy a dryády, tak mu tam dají gay Marigolda ... a takto by se dalo pokračovat. Jediné dva díly, co mě bavily byla čtyřka a pětka. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to fakt smutné, když si vzpomenu na to, jak kvalitně seriálový zaklínač před 4 lety zahájil svou pouť. Ale tým okolo Lauren Schmidt postupně ukázal pravou barvu. A tou jest bohužel absolutní plivanec do tváře původní knižní sérii. Opravdu jako jediný klad ve všech třech sériích mohu vyzdvihnout Cavilla. On jako jediný věděl, s jakou monumentální sérií má co do činění. A hlavně Geralta ztvárnil způsobem, jako by z oka vypadl knižní předloze. Jinak nenalézám žádná jiná výrazná pozitiva. Jasně, hlavní postavy pořád patří k tomu nejlepšímu (vztah s Yennnefer to drží nad vodou), ale ostatní je přímo kolosálně zpraseno! Vedlejší linky tragické, chvílemi nedávající sebemenší smysl. A ta rádoby akce? Já vám fakt nevím, ale ani jedna bitka se nedala měřit s potyčkami z první série (zejména ta na tržišti s Renfri se pořád vyjímá na výsluní). A ta digitální krev a strašné CGI? To mi též nejde na rozum, když si vzpomenu na štědrý rozpočet. Jo, ono už s Cavillem to stojí za houby. A teď si, dámy a pánové, představte, že v příští sérii už nebude. Tím jest zaděláno na průser jako vrata. Za mě si třetí série odnáší průměrných 5/10 ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Nabizi se trochu otazka, jestli by za neco takove scenaristi meli opravdu dostat vice penez, o ktere se aktualne perou s netflixem a spol. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, uznávám, že v něčem se třetí série oproti druhé zlepšila a musím uznat, že se i snažili zachránit, co se dá. Jenže něco je už tak moc daleko od předlohy (nebo alespoň smysluplných změn), že záchrana není možná. Přestože se z knih čerpá více, nepřijde mi, že se Krev elfů využívá správně. Kostra je sice (s obměnami) podobná, malé detaily byly zahozeny. Inteligentní dialogy, zajímavě zpracované politikaření, nápadité postavy? Generické B fantasy plné amerikanismu a woke je lepší. Že tam z té hromady vědem je jedna jediná, která na mě působí jako čarodějka z Kontinentu (Tissaia) je nehoráznost. Představitelky Triss a Yen se mi sice do rolí vůbec nehodily, ale alespoň to jsou hezký ženský. Margarita, Keira, Fringilla - no to si z diváka snad už doopravdy dělá někdo prdel, tlustý, v obličeji nehezký, škoda mluvit. Proč z nejvíc straight postavy udělat bi, když doslova v další sérii bude bisexuální ještě hlavnější postava? Bál na Thannedu má k nějaké adaptační kvalitě asi nejblíže, byť hodně pozavírám oči, naopak to co následuje je nepřehledný mišmaš všeho, jen né dobrého zpracování. Nejhorší je, že seriál nabízí dobré scény. Vilgefortz s holí, Potkani například. Jenže v zápětí je to dobré zcela upozaděno naprostou sračkou, která rozesírá charaktery nebo je prostě jen úplně stupidní. Takže za mě je to na podobné úrovni jako řada druhá (kde jsem stále doufal ve zlepšení) a ano, z velké části za to může fakt, že druhá řada rozesrala svět natolik, že jen těžko budeme dostávat kvalitu, ale také se mohlo začít odznova, pořádně. Blood origin udělal jediné dobré a to, že ukázal, že The Witcher by mohl být mnohem horší. Já mu ale jen kvůli tomu neodpustím, že není mnohem lepší - mohl by být, ale není. Holt si budu must počkat na Warhammer, nebo si počtvrté rozečtu Ságu o zaklínači a nebo jí za 10 let kvalitně zadaptuje - to by bylo krásné. Netflixovská verze mě ale nechává "chladným", už jsem rezignoval. PS: Geralt by kurva NIKDY nenechal Ciri fightit na život a na smrt s kýmkoli, zatímco by koukal z povzdálí. NIKDY! Jen tahle série přesně opačnou situaci nabídla 3x. Děkuji pěkně. ()

Reklama

Reklama