Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

Othello 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho v tom příliš nenajdete. Místo toho ale dostanete pečlivou rekonstrukci chlapeckých fantazií opírajících se o to, že boháči a aristokrati si staví svá opulentní sídla s desítkami tajných chodeb, propadlišť a posuvných zídek, která vám nabízejí k loupežným dobrodružstvím. Obecně přemýšlím, že by se mohl udělat zákon o tom, že superbohatí by svá bohatství museli mít uschovaná v nějakém velkolepém mansionu a bylo by legální je vyloupit, pokud byste se byli schopni dostat před všechny jejich ochranné mechanismy. Alespoň by všichni lapkové a boháči napnuli pozornost správným směrem. (jo a kdyžtak sorry, rošťácká povaha filmu se včera při projekci promítla do zadních řad, kde jsem si udělal takovou soukromou párty, v důsledku které si nepamatuju jak jsem se dostal z kina a proč mám rozflákaný mobil, tak pardon jestli jsem tam dělal nějakej bordel) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho příspěvek do série dobrodružných příběhů s galantním zlodějíčkem Lupinem a na rozdíl od jeho ostatních filmů je tento až překvapivě silně západního střihu - připomíná klasické příhody s Tintinem nebo mladší verze Jamese Bonda a Indiana Jonese. Bez Miyzakiho trademarkových erupcí nekonečné fantasie tvořících neskutečné imaginární světy je ale Lupin III jen dalším nadprůměrným dobrodružným filmem pro děti jakých předtím, i potom vzniklo obrovské množství a tak divákovi odkojeném na Disneyovkách nemá prakticky nic zajímavého co říci. 7/10 ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná zábava. Trošku jiný Miyazaki, než jak ho známe z pozdější tvorby, což ovšem rozhodně neznamená horší nebo lepší. Jestli u jiných jeho filmů především žasnu nad neuvěřitelnou fantazií a nádherně vykreslenými světy, tady se od začátku do konce ohromně bavím. A děti samozřejmě se mnou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že nie som jediný, komu toto pripomenulo ( a možno sa aj inšpirovalo ) Tintinové dobrodružstvá. Viem, že zástanci anime by ma za to zrejme krajne inzultovali, ale istá podoba sa uprieť nedá. Grotesktné animované dobrodružstvo, ktoré som od tvorcu ako je Miyazaki, rozhodne nečakal. Aj napriek tomu, že to bol jeho celovečerný debut. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak a už konečne (neviem, čo mi toľko trvalo) o sebe môžem povedať, že som videl všetky Miyazakiho celovečerné projekty - paradoxom možno je, že som to ukončil práve touto majstrovou prvotinou. Očakávania boli samozrejme obrovské (ostatne, aké iné by mali byť, keď ostatných 8 zhliadnutých filmov sa všetky umiestnili na kvalitatívnej stupnici v rámci 9-10/10) a nemôžem povedať nič iné, len že sa do bodky naplnili. Miyazaki takto na začiatku kariéry stvoril niečo, od čoho sa neskôr mimoriadne odchýlil, ale pritom išlo o nezmerne zábavné dobrodružné dielko, ktoré často dáva na prdel aj takým ostrieľaným filmovým dobrodruhom ako Indiana Jones. Lupin je charizmaticky-střeštěný zlodej-gentleman ako sa patrí, pri pohľade na Zenigatu sa proste nedá nespomenúť na inšpektora Clouseau-a a Goemon je taaak strašne cool ako len málo iných filmových či animovaných hrdinov. No, Miyazaki-san je génius, to všetci vieme... a ja mu aj tentoraz udeľujem plne zaslúžených 10 / 10. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)
  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)
  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)

Reklama

Reklama