Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (798)

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Autobazar Monte Karlo, Kobry a užovky....tvorba Jana Prušinovského obecně je pro mě velice zajímavá a považuji ho za jednoho z nejzajímavějších mladých českých filmařů dnešní doby. Řemeslně je na dobré úrovni a v případě MOSTu to opět dokazuje. Oceňuji jeho cit pro casting, i volbu lokací. jako severočech cením poctivej severočeskej feeling. Vtipy o cikánech mi nevadí, jsou součástí kultury severu a bez nich by to nebylo opravdový. Zatím velké nadšení. Není to ale pro každého, hodně lidí to nepochopí a nedocení, což potvrzují první komentáře na csfd. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Téměř se to stydím přiznat, ale MOST! mě baví..Výkladní skříň českého buranova :D Aspoň že dělá Luďan čest mému příjmení :D ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Seroš kterej má koule, hromadu ftipu, dává nám na prdel přesně co si zasloužíme, vcucává nás do děje, super sladěný postavy, posazený do jednoduše syrovýho prostředí.. Co dodat. Seroš kterej má neskutečný koule, místy černý koule, a jediný co mě na tom sere, že po čtvrtým dílu nevím kdo je můj kůň, páč boží jsou v tom všichni. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Na český seriály vetšinou nekoukám. Vlastně vůbec. Nikdy jsem žádnej pořádně neviděl. Až teď MOST!. A člověče, ono je to fakt dobrý. A vtipný. Hlavně i úderný, protože jsem v podobným prostředí (ale ne zas tak úplně špatným) vyrůstal a čím dál víc jsem rostl, tím více cigánů se v mým okolí pohybovalo. MOST! mi přijde jako krásná definice český špíny a buranova. Mluva, prostředí, lidi, výchova, zvyky apod. Všechno krásně odporný, co v Česku chcete najít je zde průzračně vyobrazeno, avšak se satiricko-humorným laděním a skvěle hrajícími herci. Baví a prosím další díly, ty vole. Hodnoceno: 1 série. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době seriál, kde se od srdce zasměju bez jakéhokoliv donucování. Pár momentů je sice hluchých, cca. 30timinutová stopáž by dle mého názoru bohatě postačila, v porovnání s většinou seriálů z českých zemí ale aktuální jednička. A s velkým odskokem. " Rasismus? Jasně, ale pomůže to." ()

Marfab 

všechny recenze uživatele

start výborný a první 4 díly jsou perfektní. pak ale prudké zatahnutí za ruční brzdu na sídlišti v Chánově a rázem se z vtipného a hlaškami prošpikovaného seriálu stává černé drama s morálnímy zásadami. ()

nicneznam 

všechny recenze uživatele

První díl jsem sledoval s mírnou skepsí, druhý díl jsem bral jako celkem slabotu, třetí jsem nějak přelousknul a od čtvrtého už jsem si užíval každou scénku a skvěle jsem se bavil. S každým dílem skutečně lepší. Pět hvězd dávám za ten společenský dopad. Jsem moc rád, že náckům a straně SPD se tento seriál příčí, protože ukazuje cikány a lidi s odlišnou sexuální orientací a podobně jako normální lidi, s kterými se můžete skvěle bavit. Samozřejmě si to celé od začátku jednou pustím znovu. Pět hvězd a Chánov United! Budu moc rád, pokud vznikne druhá a více řad a doufám, že už se natáčí. ()

Marty7CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Česká kulturní scéna a pejeme ódy na imbecily, cikány, socialy a primitivy.... Paní, to sme národ! Hnusná žumpa za - 50 % ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom celém je, ta vlna emocí co se kolem MOSTu! zvedla. Každý si v tom hledá to svoje: co má rád, co ho pobaví a co nemůže ani vystát. Kolečko a Prušinovský to samozřejmě dělají naschvál, ví do čeho se trefit, jednoho tím naštvou a jiný se u toho zasměje. Seriálem prostupuje totální odmaskování stereotypů a je na ně neustále poukazováno. Kritika se ale nedostavuje v přímé konfrontaci konformity diváka, jako spíše v permanentním humoru. Což je myslím dobře, protože právě tento přístup dokáže tzv. "překonávat bariéry". Herecky bez chyby. Jen tak dál! ()

Ravenus 

všechny recenze uživatele

Konečně českej seriál, co není vymejvárna mozků nebo mediocre kdovíco. Zábava jak sviň, herci na pohodu, zápletka fajnová, i když bych něco předělal a udělal to ještě víc nekonvenční. Na telku sice nekoukám, ale věřim, že kdyby něco podobně dospělýho spatřilo světlo světa, tak o tom vím. Z hlediska seriálu jako takového 4*, z hlediska české kinematografie a směru, jakým by se měla ubírat, jasných 5* ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Dvojice Prušinovský – Kolečko a jejich další odhalení díry kdesi v Česku. Asi nemá moc cenu řešit příběh a kvalitu zpracování. Ty je zaručena. Most! hraje na podobné city jako Okresní přebor. Tedy ten nenápadný vnitřní chtíč, že bychom všichni rádi seděli se štamgasty v hospodě a řešili maximálně fotbal nebo ženský. Žádná politika. Jen benzín do sekačky, Braník a mražená pizza z večerky. Pro spoustu z nás jsou to i obrazy z prostředí, které důvěrně známe. Pro mě je Most městem, na které bylo vidět z našich oken. „To co tam svítí za Počeradama, to už je Most“, říkávala mi vždycky babička. Byl stejně blízko jako rypadla, která se nenávratně zakousla do jeho historie a mého kraje. Přečetl jsem několik diskusí, zda toto dílo vlastně bojuje se stereotypy nebo je podpoří. Myšleno ty direktované na Romy, transky, lidi na dávkách atd. Nevím a je mi to úplně jedno. Úspěch tohoto seriálu ale vnímám jako trojjediný. Prvně přinese jistě trochu pozitivní karmy a vnitřní hrdosti městu, které by jinak tyto těžko hledalo jinde a jinak. Za druhé, pokud náhlý zájem o tento kus naší země přinese i plody v tom, že se lidé budou zajímat, jak je možné, že něco takového uprostřed Evropy existuje, možná se chytnou za nos. A je úplně jedno, jestli se to projeví u voleb nebo u příštího pokusu srovnat se zemí Horní Jiřetín. A za třetí, je to neskutečná prdel a lovestory s geniálním soundtrackem. No need to laugh, or cry, it's a wonderful, wonderful life. Nemůžete chtít víc. Tak… dycky Most! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Dobré téma, skvělé obsazení a díky absenci trapnosti a tuposti je to jeden z mála českých seriálů, na který se dá dívat. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že už uplynula docela dlouhá doba, kdy naposled způsobil český seriál či TV fim takovou kontroverzi a rozpačitost, jako v případě Mostu s vykřičníkem. Někteří jej kvitují, jiní jím zase opovrhují a jsou dokonce tací, jež se cítí přímo dotčeni, ne-li dokonce uraženi, a to jak z řad sympatizantů "Snědé Tísně", tak i ze zástupců diskriminovaného pracujícího lidu, jež měli tu smůlu, že se jim sousedské soužití ne vlastní vinou kdovíjak nevydařilo. Já se na to dívám spíše trochu nezaujatým postojem. Mě Most rozhodně pobavil a příjemně překvapil svou originalitou a zasazením. Hodně mě zaskočilo herecké i neherecké obsazení. Od odporně přehrávající a naprosto herecky impotentní Čvančarové, přes prkenné až dřevěné výkony mladého gymnaziálně-učňovského milostného páru se dostáváme až k hodnotným a zajímavým výkonům p.Isteníka, Godly, Stárkové a samozřejmě Hofmanna, který tomu celému dal duši a, co si budeme povídat, bez něho by nebyl Most Mostem. Seriál je víceméně koncipován jako film na pokračování v žánru komediální česká gangsterka a tak převládá spíše tahoun v podobě zvědavosti jak to bude pokračovat dál, což bohužel trochu zabíjí důvod proč se na to podívat ještě jednou, když už vím jak to celé dopadlo. Přesto jsem se podíval na celou sérii ještě jednou, mohl jsem se tak soustředit i na jiné věci, jako například na humornost. Bohužel humoru, hlášek a gagů je pomálu, což je velká škoda. Na tom se dalo určitě zapracovat více. Nemyslím tím že bych z Mostu udělal pitomoučkou komedii, ale chytrého humoru by se tam vešlo..... ()

Alois88 

všechny recenze uživatele

Nejdřív legračně nekorektní zrcadlo nastavené proti české společnosti. Kdo z vás nezná podobné figurky, jaké jsou v seriálu? Celé se to však pomalými, ale jistými, krůčky změní ve sluníčkářskou agitku, která nám chce ukázat, že přešití chlapi jsou OK, a že Nepřizpůsobiví jsou ve skutečnosti good fellas, kteří vám v případě nouze dokonce pomůžou. Děkuji, ale podobných keců je teď všude dost a nemusím je hltat ještě v komediálním seriálu. Takže tři hvězdy za perfektní první polovinu, ale jinak stačilo. Už NIKDY MOST! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Zmáčkneš, hulíš.“ ,,Ale dává hovno.“ Jak jsem byl vůči Most zpočátku skeptický, tak musím uznat, že se to docela povedlo. A ono uspokojit diváky na téma rasismus a nevykročit přitom ze zákonných zemí asi není v Čechách úplně to nejjednodušší. Most se jen hemží hláškami, tu lepšími, tu horšími a pak těmi naprosto trapnými, které šustí papírem. Těch je ale naštěstí jen málo. Příběh je trochu přitažený za vlasy, hlavně postava transsexuála mi přišla nadbytečná, bez ní by to bylo kapánek uvěřitelnější. Ale celkově vzato se mi Most docela líbil, Luďan je bezchybnatý a Franta je řádný sympaťák. Škoda jen, že tu problematiku rasismu se nepovedlo uchopit trochu realističtěji, protože v seriálu to působí mnohdy jako těžká nadsázka a karikatura reality. Jako celek je ale tento seriál dost dobře koukatelný a hlavně legrační. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama