Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klasická americká rambo-morálka pomsty pokrytá kůži špičkové techno-thrillerové formy. Limonádový motiv honby za spravedlností a honby za posledním záchvěvem lásky v duši bestiálního klaďase mě vlastně ani moc nedráždil, protože zabiják s lidskou tváři Denzel Washington je požívatelný a i láskyplný vztah s malou Pitou servíruje Scott ve snesitelném provedení. Přiblblý obsah jednozačně válcuje výběrová foma, high tech kamera, perfektní střih, klipové začlenění hudebního podkresu. Možná kdyby se příběh nebral tak smrtelně vážně a vynechaly se některé ale opravdu nechutně tuctové dialogy, byl by Muž v ohni hodně dobrým filmem nízké hodnoty. Zejména díky režii a technické realizaci jsem mě příběh celkem zaujal, ale rozhodně neuspokojil. Je v něm cosi infantilně nahlouplého, a to si Tony Scott může tahat z klobouku jakkoli tučné králíky, ale tenhle fakt nelze zamaskovat. Stupidní akčňák ve výběrovém hávu s dobrými hereckými výkony. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tony Scott byl démon. Nedokážu jinak vysvětlit, jak někdo dokáže natočit svým osobitým stylem (totální vykrádačka Maxem Paynem 3) biják, který ve svých 140-ti minutách skvěle baví nejprve rozjezdem příběhu, posléze konejšivým prohlubováním vztahu Denzela Washingtona (kterého zas tak nežeru) a přímo skvostné Dakoty Fanning a následnou masivní vyvražďovačkou všeho živého, co v Mexiku byť jen trošku pozlobilo. Už dlouho jsem se takhle nebavil takhle dlouho. Ridley ScottAmerického gangstera, Tony Scott toto...samozřejmě obojí z Denzelem. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

!!!VAROVÁNÍ!!! SPOILER!! ehm ehm... musím nesouhlasit s některými kometáři tady ;) je to každýho názor.. to chápu.. ale jak by jste se zachovali vy.. kdyby Vám zabili někoho blízkého.. chtěli by jste se pomstít že?? první polovina filmu Vás donutí se zamilovat do Dakoty a litovat Denzela.. pak ale přijde zvrat.. kdy chcete aby se mstil.. aby trpěli..a co z toho všechno vyústí :) a konec, který si přejete ba i málo čekáte..Vás stejně mile překvapí :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tony Scott po delší době opět ve formě. Do syrového příběhu o únosu děvčátka neváhal zakomponovat epileptický střih, násilí a výtečné herce. Být tu jiné obsazení, tak se to celé rozsype jako domeček z karet, ovšem když hlavní postavu hraje Denzel Washington přikloněný k "temné straně", tak je jasné, že tady nebude prostor pro nějaký humor. Zvláště, když pomsta chutná nejlépe za studena, že? ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne naťahovaná stopáž filmu mala za následok niekoľko mikrospánkov. Prvých 30 minút mi pripadalo ako vystrihnutých z pera Rosamundy Pilcherovej. Náznaky akcie bolo badať až v čase únosu Pity, kedy sa Creasy zmenil z pomalého, ufňukaného a alkoholom posadnutého ex-tvrďasa na reinkarnovaného Ramba kríženého s Predátorom .... Niekoľko do oči bijúcich nezmyslov ma utvrdilo v tom, že viac ako 2 * si tento paškvil nezaslúži..... Za všetky stupidity slúži scéna, keď čierny Denzel vtrhne do mexického ghetta na predmestí a začne masakrovať rodinu miestneho mafiána ..... Odpoveďou mu nie je masová pomsta nasratých Mexikánov, ale ich totálne zmiznutie zo scény, akoby ich všetkých uniesli emzáci z ďalekej galaxie .... Bŕŕŕŕŕ .... Skúste sa podujať na podobný čin v Čechách ( na Chánove ) či na Slovensku ( na Luniku IX ) ..... ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • V románu A.J. Quinnella a v první verzi scénáře se děvčátko jmenovalo Pinta. Když ale režisér zjistil, že v Mexiku je to vulgární slangový výraz pro prostitutku, změnil jméno na Pita (Dakota Fanning). (imro)
  • Při pronásledování Danielova (Roberto Sosa) bratra Aurelia (Gero Camilo) si Creasy (Denzel Washington) ověřuje Danielovu podobu z novin. Jedná se o útržek, který má po stranách otrhané části jiných článků. Když se pak jeho ženy ptá, kdo je na fotce, tak je útržek perfektně vystřižený. (Ozzy88)
  • Radha Mitchell (Lisa Ramos) si během natáčení najala tři bodyguardy. Stalo se tak poté, co byl její řidič přepaden u Mexico City. (Dr Lizal)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama