Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že cosi, co je v základu obyčejná prastará morality play bude tak zábavné? Skvělé dialogy s minimem hluchých míst, naopak si seriál často dává záležet a moudra, která rozdává, nejsou zbytečně květnatá, o to více jsou pak údernější. Skvělý scénář - míval jsem občas pocit, že co epizoda, to season premiere/finale. Vynikající kulisy a efekty, které krásně evokují například Pushing Daisies nebo Netflixové A Series of Unfortunate Events, rozhodně svěží změna oproti klasickým bytově situovaným "tříkamerovkám" a mockumentaries s nulovou kreativitou speciálních efektů. Jen mě mrzí, že si tam Michael Schur dal zase Marca Evana Jacksona a Jasona Mantzoukase, kteří už byli i v Parks and Recreation a Brooklyn Nine-Nine v podobných rolích a už tehdy jsem jimi uchvácen nebyl. Adam Scott byl fajn, protože hrál stejně dobře cosi, co rozhodně nebylo Ben Wyatt. Rovněž jsem dlouho neviděl, že by sitcom měl stejně takové množství teorií pro dění na obrazovce jako dvakrát tak dlouhé mystery seriály (Lost, Twin Peaks, The OA, ...) Co dále povyšuje TGP nad jiné seriály je velké množství upřímně emotivních momentů a zastoupení mnoha různých druhů humoru. Kdybych mohl, tak hodnotím 8 ze 13. A jdu se pomalu chystat do Bad Place. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně cheezy sračka. Připadá mi to osumdesátkově trapné a moralizující jako nějaký výchovný dětský biják pro desetileté předpuberťáky s lacinými počítačovými triky. Snědá slečna s posh brit přízvukem asi přeblafla všechny producenty i s lízáním koulí a perinea aby roli dostala. Za její ochotnický projev by se nemusela stydět ani Jaruš z Kouzelníka! Její soulmate jogín jí v tom skvěle přicmrndává že člověku vstávají trapností všechny chlupy na těle když jsou ti dva společně na scéně. Po polopaticky vysvětlujícím pilotu jsem s velkým sebezapřením dal ještě jeden díl, a konečná. Už o tomto přechytralém, a rádoby originálním a hróóózně vtipném snadno zapomenutelném blafu nechi nikdy slyšet. Fakt, že Kristen Bell s jejím cookie cutterovým americkým herectvím plným naučených roztomilých grimas, které nám vždy perfektně předvede při deklamaci každé vtipné hlášky nebo situace kdy má svůj diblíkovský, vyžehlený ksicht v detailu, a které už všichni dávno známe od Rachel z Přátel, zrovna nemusím, taky zrovna nepomohl. To uznávám. Ale popravdě nedovedl bych si představit, že by to fungovalo ani s Jodie Foster, nebo Meryl Streep v hlavní roli. Jednoduše polopatická, předvídatelná, nepříjemně moralizující sračka plná laciných radobyvtipů hodných tak junior high. Ted Danson musí být na stará kolena ve velkých finančních sračkách, že se nechal ukecat pro tohle. Nebo už po 70 totálně ztratil soudnost! ()

Reklama

lukasch 

všechny recenze uživatele

"Peklo je tam, kde podávají pizzu s ananasem, hrajou Limp Bizkit a kde končí všichni filosofové." Výborný a chytrý seriál, který staví na jemném humoru a který předkládá i hodně otázek k zamyšlení. Z jednohubky, kterou jsem zkusil na Netflixu, se rychle stala srdeční záležitost. PS: Je tam jeden pěkný odkaz na Teda Danson a seriál Cheers. :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejspíš vysněná představa scenáristů, jak by měl vypadat posmrtný život, aby to celé tady vůbec dávalo nějaký smysl. Představa je to velmi milá, seriál je velmi snesitelný. Od čirého průměru jej zachraňují fakt s gustem zahrané postavy (tupý DJ vede), občas překvapivě prudké twisty a lekce filozofie z Wikipedie (ale stačí). Docela jsem se s postavami sžila, ale 4. řady byly tak akorát, abych se s nima rozloučila bez bolesti. SHRNUTÍ: Posmrtný život na míru. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Wow, zo zaciatku (cca prve 3 epizody) to znelo ze vsetok vtip minuli tam a ze dalej to uz bude len nudne, ale použité vtipy a stále progresujúci dej mi nedovolil odtrhnúť oči. Výborne som sa zasmial a pobavil. Dúfam že 4tá séria už bude naozaj posledná, pretože síce je možné do tohto scenaru pridavat no mohlo by to len uškodit. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Premiérová epizóda prilákala 8,04 milióna divákov. (chesterko)
  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)
  • Názov primárneho susedstva je „Neighborhood 12358W“. Čísla zodpovedajú Fibonacciho postupnosti, v ktorej sa každé číslo vytvorí pridaním dvoch predchádzajúcich čísel. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama