Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Recenze (166)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Netflix opět nezklamal a naservíroval nám stylový Western, který je společně s Punisherem seriálem roku 2017. Ačkoliv se většina dílů nese v pomalejším tempu, tak to tu mám absolutně bez výhrad. Kralují tomu hlavně herecké výkony všech postav včele s úžasnou ústřední dvojicí Daniels/O'Connell, do toho je to výborně natočené a celkový příběh rozhodně zabaví. Poslední díl a finální přestřelka patří k tomu nejlepšímu, co nám tento žánr může nabídnout. /85%/ ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Hledám vhodnou akademickou frázi, která by vyjádřila můj vztah k tomuto seriálu. Nacházím pouze slova: Děsně mě sere. Proč? Protože vím, že je v mnoha ohledech jedinečný. Westernové prostředí a jeho atmosféra snadno pohltí. Rovněž jsou úchvatné záběry scenérií, se kterými se pojí brilantní práce s kamerou. I intro je kupříkladu vynikající. Se vším souvisí hudba. Ta je naprosto fascinující. Pokud má cenu se na tento seriál dívat, tak čistě kvůli ní. Za zmínku stojí i herecké obsazení; především Michelle "Doom Voice" Dockery, kterou od časů Downtonu žeru. Na závěr této pozitivní části bych pochválil i některé (opakuji NĚKTERÉ) akční pasáže, za které by se nemusel stydět ani sám Quentin. Dalo by se říci, že všechny výše zmíněné aspekty je možno obsáhnout do těch dvou hvězdiček. Nyní se dostávám k tomu špatnému - tedy k tomu, proč jsem nasrán. Všechny tyto kladné vlastnosti nakonec vyjdou naprázdno, neboť příběh je dokonale nudný. Chápu, že westerny zpravidla neoplývají nahuštěnou dějovostí, nicméně toto je extrém. Mám pomalu pocit, že těch šest dílů vzniklo čistě kvůli tomu sedmému, kde se konečně něco stalo. Předtím se skutečně nic zásadního neděje. Pokud tedy jako naprostý zvrat nepovažujete vykopání studny apod., což nemá naprosto žádný vliv na následné dění. Z této nudy pramení apatie k tomu, co se stane. Naprosto jsem se nevcítil do motivací postav a byl mi úplně lhostejný jejich osud. S tím souvisí i to, že postavy jsou ploché jako hrudník anorektičky. A mnohé jsou i velice zbytečné. Například ta "šerifka", co cumlá jiným veverky. To mě vede k určitému feministickému vyznění díla, kdy máte pocit, že se díváte na díl pořadu Sama doma. Prostě k zblití. Dále bych se chtěl zaměřit na závěrečný díl, jehož ústřední bojová scéna byla nesmírně směšná. Záporáci se tam nechají zlikvidovat jako Siemky na koních. Dále s těmi koňmi vjíždějí do domů... Prostě píčovina na entou. Jako já nevím, je možná problém ve mně, když vidím taková štědrá hodnocení. Nebo také ne, jelikož je dnes v módě natočit seriál s přestřelenou stopáží (opravdu to působí jako roky), který je plný pseudofilozofických dialogů o hovně. Takže pokud máte takové touhy, patrně budete mít orgasmus. Taky bych chtěl... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem kdovíjak veliký fanda westernů, tak jsem moc nečekal. Tohle je ale naprostá extratřída a být to film, tak si troufnu říct, že to skončí jako klasika. Možná to dopadne i tak. 90% ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý westernový seriál, který boduje zejména výbornou kamerou, pomalým tempem, které stejně pozvolně diváka vtahuje do spletitého příběhu snažícího se vyhnout těm největším klišé zápletkám. Závěrečná přestřelka má správné grády, i když mezi námi středoevropany - i podprůměrný hráč populární karetní hry Bang! moc dobře ví, že v podobné řeži je lepší se ukrýt za nějakým tím barelem a nestát jen tak v ulici :). ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Není moc co vytknout. Snad jen, že některé motivace postav a jejich příběhy mi přišly nevěrohodné a literární, což s faktem vyčerpaného žánru místy nudilo. Asi bych uvítal 6 místo 8 dílů, ale i tak se jedná o hodně nadprůměrný westernový seriál. 75%. ()

jacko 

všechny recenze uživatele

Death ain't such a big deal. It's dying that's no goddamn fun. Ain't nothing scarier than a man with a gun. And ain't nothing more helpless than a man without one. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady se nevytěžilo všechno, co se vytěžit mělo. A to fanouška westernového žánru zamrzí dvojnásob, protože tohle mohlo skončit mezi legendárními kousky. Určitě nesouhlasím, že tohle je western ze staré školy. Na to je málo drsný a špinavý. Neříkám, že to je na škodu, ale je to tak na půl cesty. Hodně mi chybělo větší množství napínavých scén. Bylo jich tam jako šafránu, přitom příležitosti, prostor a hlavně herci na svých místech tam rozhodně byli. Když už došlo na nějakou tu skoro až Tarrantinovskou scénu (Jeff Daniels v hlavní roli), člověk ani nedýchal. Ale bylo jich po hříchu málo. Neustálé návraty v čase mě strašně rušily, protože dost často vůbec nic neřešily ani nepřicházely s novými poznatky (mohl se tomu věnovat třeba jeden díl, abychom pochopili ty nejzásadnější vzájemné vazby, ale jak tím byl každý díl prolezlý, začalo mi to vadit). Finální epic fight, jak ho někteří nazývají, mě uspokojil asi stejně jako obchůdek s bižuterií lovce perel (musím trochu mírnit zdejší nadšení, ať pak člověk z toho očekávání není zbytečně zklamaný). Určitě stojí za shlédnutí, ALE.... ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Krásně a poctivě natočený western, výborně napsané postavy (nikdo není černobílý) nádherná výprava a kostýmy a skvělé obsazení. Za mě jen jedno obrovské zklamání z finální přestřelky, která je zpackaná snad úplně ve všem. Nebýt tohohle kolosálního dementního vyvrcholení, byl by to nepochybně westernovej masterpiece. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Neskutečně kvalitní a skvěle odvyprávěný western. Tak nějak víte, že musí dojit na velký bing bang, ale nevadí na to čekat 7 hodin - to tak nějak vypovídá o všem. Pak si připočtěte dobré dialogy a jemný humor. No není moc důvod se rozepisovat, pokud chcete klasický western (se všemi pro a proti), tady ho máte v celé své kráse, 5* ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Jestli mě v posledních měsících a letech dokáže něco spolehlivě zabavit, tak je to buď gangsterka nebo western. Vždyť jenom Sedm statečných jsem vloni v telce viděl asi čtyřikrát a pořád mě baví. :) K seriálům se hledám cestu stále obtížněji a tak musím říct, že jsem strašně rád, že jsem se k téhle malé seriálové pecce dostal... Godless je seriál, jenž poskytuje perfektní fan servis každému, kdo rád sleduje historky z dob, kdy Divoký západ brázdili drsní pistolníci a psychopatičtí samozvaní kazatelé mající za zády bandu odporných hrdlořezů, kdy panenskou přírodou běhali polodivocí mustangové a prérii se toulal duch mrtvého indiána a jeho psa. Přesně v tuhle chvíli přijíždí na ranč nedaleko městečka La Belle v Novém Mexiku tajemný a zraněný Roy Goode, aby svou přítomností změnil životy všech obyvatel městečka a pomaloučku poodhalil tragický příběh svého dospívání... Herecky výtečné, excelující Jeff Daniels místy až příliš démonický, ale spíše v dobrém smyslu. Pomaloučku budovaný příběh, hutná atmosféra, skvělá kamera a podmanivá hudba, to vše směřuje k předem jasnému finále, kdy ve městě střílí všichni co mají aspoň jednu ruku. Opravdu povedená minisérie. Tleskám... ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku krásně tajemné, poklidné, s dobrými hereckými výkony a především krásným vizuálem nekonečných plání. Jakmile začnou být flashbacky častější, uvědomíte si, že ten seriál je díl od dílu prázdnější, nic se v něm neděje a příběh se výhradně posouvá absurdními situacemi, kdy postava/y na zcela náhodném místě ve zcela na sekundu přesný čas narazí na jinou postavu/y vzdálenou původně i desítky kilometrů. A to se opakuje až do zblbnutí do posledního dílu. Opravdu, nevěřícně jsem kroutil hlavou pokaždé, znovu a znovu, když nastalo setkání s šancí 1:nekonečno jen proto, že se to scénáristovi zdálo příhodné. Pokud toto nikdo nevidí a je schopný tomu metat pětihvězdičková hodnocení, tak musí mít laťku nastavenu hodně nízko. A to nepočítám desítky zcela nerealistických situací, retardované chování poloviny populace, nakousnuté záhady jen na efekt a nejhorší závěrečnou epizodou za posledních snad 10 let, kde „dějově“ vše vyšumí do prázdna, zamete se pod koberec a tvůrci nám naservírují jednu z nejtrapnějších a nejnerealističtějších přestřelek všech dob, kde na vás hází jednu nesmyslnost za druhou. A to je vše hrozná škoda, protože ten potenciál tam byl. Však že tohle nebude zrovna scénáristický majstrštyk vás trkne hned v prvním díle, kde vám po zmínce o jednom sloupku z plotu bude jasné, co se stane v díle posledním. A pokud je divák o 7 dílů napřed u seriálu, která má sedm dílů, tak to není uplně dobře. Na druhou stranu, jak může být seriál vždy o krok před vámi, když stojí na místě… ()

Kacenka616 

všechny recenze uživatele

Western. Nikdy som ho nemala rada a asi ani ani nikdy nebudem. Ale, fú, toto bola pecka! Michelle Dockery vymenila spoločenské šaty a spôsoby dámy mojej obľúbenej postavy z Downton Abbey za nohavice a pušku a spolu s ostatnými ženami v seriáli búrali stereotypy o nežnom pohlaví. Teda, len niekedy. To ale neznamená, že to niečo uberie zo skvelého deja alebo vizuálneho zážitku. Nehovoriac o prestrelke na konci, ktorá bola perfektným vyvrcholením celého seriálu. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Western má u mě speciální místo už od vydání Red Dead Redemption a já můžu jenom smeknout kloboukem při konstatování, jak se Godless neskutečně povedlo. Atmosféra divokého západu je zde přítomná na sto deset procent, postavy a herci se chovají, jakoby strojem času přicestovali z roku 1886 a režie je občas přímo dechberoucí. Společně s Mindhunter a The Punisher jde o nejlepší seriál 2017. ()

Eomer_ 

všechny recenze uživatele

namakaný western. výborný príbeh, skvelé postavy, vynikajúce herecké výkony, perfektná kamera, úžasné scenérie, atmosféra, strih, hudba... majstrovské dielo. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obrovskou chuť na pořádný western a toho se mi dostalo. Většinu času jsem neměl co vytknout. Úchvatné záběry kamery, prokreslené postavy a celkově dobrý příběh. Většinu času se drží dost při zemi, takže mě na konci docela zaskočilo, že šli tvůrci do takového extrému a nesedlo mi to se zbytkem série. Navíc to místy vypadalo, že se nemohli rozhodnout, koho nechat umřít. V jedné scéně to vypadá, že je postava mrtvá, v další v pohodě pobíhá (a nestalo se to jen u jedné postavy). A vím, že budu hnidopich, ale celou dobu mě dráždil počet členů toho gangu: neustále kolem 30. Přesněji na začátku jich je 32, kdy jich 7 Roy zabije. Během příběhu jich pár dalších umře. No pořád se mluví o 30. V poslední přestřelce mi to nedalo a spočítal jsem, že jen na kameře jich zastřelí 36. Já vím, blbost, ale buď jsem okolo toho čísla víc vágní anebo se ho držím. Jinak ale určitě doporučuji. Od plného počtu mi to zkazilo příliš velké množství flashbacků a přeslazený konec. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama