Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Recenze (166)

porky93 

všechny recenze uživatele

Typický příklad absolutního vítězství formy nad obsahem. Kamera, výprava, kostými a všechny ostatní artové stránky jsou výborné, ale samotný děj této sedmidílné mini-série by se bez problému vešel do jednoho celovečerního filmu a i tak by to nebylo nic dvakrát strhujícího. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem se ani jeden díl nenudil. Dá se říct, že prvních 6 dílů sledujeme pečlivé budování atmosféry temného a romanticky laděného westernu, aby pak mohlo vše vyvrcholit závěrečným sedmým dílem. Bohužel u posledního dílu jsem se musel místy téměř smát, protože jsem měl pocit jako by se režie a scénáře najednou chopil Robert Rodriguez, případně John Woo. Prostě totální úlet, který v mých očích celou sérii dost shodil. Za mě tedy spíše zklamání, i když už jen kvůli úžasné kameře a přírodním scenériím to stojí za vidění. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernovka, kterých je poslední roky jak šafránu, bohužel. Ale přitom nejde o to, že by byl scénář převratný, o tolik odlišný. Ne, ba naopak. Drží se to klasických zaběhnutých westernových kolejí a to zde funguje na sto procent. Klaďas s temnou minulostí, hezké ženy, indiáni, černoši, nábožensky založený záporák, který má okolo sebe sestavu hnusných kumpánů. Přeci jen ještě něco vypíchnu. Moc se mi líbila hudba a Greenhorn v sukni:). ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Opravdu vymazlená záležitost. Největší parchant je opravdu děsivý , a přitom není moc vidět s pistolí v ruce.  Šerif je sympaťák, ačkoliv jeho oči už pomalu odchází. Roy Goode je klaďas na druhou a navíc je z něj opravdu cítit jistota. Ono vůbec od začátku do konce, když se vám pomocí flashbacků ( které vůbec nenudí a naopak vám pomáhají se více orientovat ve vztazích a minulých událostech) pomalu odhaluje příběh, začíná být více než jasné, že tu bude mrtvol jako vran na poli. Kamera,střih, příběh,který má hlavu i patu. Výprava, která mě opravdu příjemně překvapila, casting, herecké výkony a i ten fakt, že se to vešlo do sedmi dílů, místo do 10+ jak bývá zvykem..tohle vše mě nutí k poctivým 5* bez diskuze. A drtivá většina komentářů mému hodnocení dává za pravdu.9,5/10. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Klasický western oblečený do ženských šatů, který se spíš vleče a dlouho v sobě dusí napětí, aby ho pak nechal explodovat jako soudek se střelným prachem ve velkolepém finále, které... No, podle zdejších ohlasů jsem teda čekal větší nářez. Závěrečná jateční přestřelka je na můj vkus příliš divně natočená a navíc postrádá nějaký top moment, kvůli kterému by mi utkvěla v hlavě jako přesně vypálená kulka z revolveru. Je to i tím, že zatímco Jeff Daniels je skvělý záporák, tak o jednotlivých členech jeho bandy se kromě nějakých úplně základních charakteristik nedozvíme prakticky nic, takže jejich likvidace nemá zhola žádnou emocionální rezonanci. Paradoxně mě tak daleko víc bavilo to ticho před bouří, kdy se člověk brodil v bahně povětšinou neutěšených životů obyvatel „města žen“ a prožíval s nimi jejich malé či větší strasti a sem tam i nějakou tu slast. Téhle nesourodé partičce všelijakých nepravděpodobných hrdinů a hrdinek se totiž dostalo přesně té laskavé autorské péče, která banditům tolik chybí. 80 % ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Wow. Neprávem opomíjený westernový seriál. Zaplaťpánbůh - jedna řada, 7 dílů, hotovo. Dobrý námět, skvělá hudba, nádherné scenérie. Holky to vzaly pěkně zostra. Od úvodní epizody mě to nadchlo. Všichni to zahráli výborně. Překvapením je pro mě hlavně Jeff Daniels. Vždycky jsem ho měl za toho druhého z Blbý & blbější. Nádhera. Ale ani ostatní se nenechali zahanbit. Brodieho-Sangstera si vybavuji z Lásky nebeské. A Mockery je sexy když vezme do ruky opakovačku. Jo, scéna s rukou ukazující směr je mor! Je tam to samozřejmě mnohem víc. "Rád" bych něco vytknul, ale nejde to:) Jízda od začátku až do konce. Takhle se to dělá! ()

Zam 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférický western se skvělou hudbou a spoustou pomalých a úžasných záběrů. Jen je to trochu na úkor akce. Každopádně díky za každý takový western. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení od Netflixu. Sice námět a scénář po první sezóně vyčerpány, takže druhá sezóna by už asi nebyla tak dobrá. Výborné herecké výkony Jeffa Danielse, Jacka O´Connellyho a Scoota McNairyho. Jediný, co sráží jednu hvězdičku dolu, je pomalé tempo některých epizod, kdyby bylo více epizod jako 3 a 7, tak to má jasných 5*. Takhle musím dát 4*. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Poctivá kovbojka v krasnym prostredi, kostymy a celkovou stylizaci. Kdyby to bylo o dva dily kratsi tak je to top. Každopádně asi nej serial za posledni dobu ()

A6tony 

všechny recenze uživatele

Godless? More like God-bless! Seriálové zlato zářící jak to z El Dorada! Nenechte se oklamat, sice jde o seriál, ale všechny jeho aspekty převyšují kvality většiny filmů. Fakt, že o režii i scénář se staral pouze jeden člověk (tj. Scott Frank) zní absolutně nereálně. Tak perfektní příběhouvou linku jsem opravdu dlouho neviděl, zároveň je to snad první příběh s flashbacky, který opravdu funguje. Na začátku je člověk představen základní premise příběhu, přičemž flashbacky pouze dokreslují detaily a příběhy jednotlivých charakterů. Každý charakter, který je za celou stopáž seriálu alespoň 5 minut na scéně, je do detailu napsaný a perfektně odehraný (Jeff Daniels a Jack O'Connell táhnou!). A nejen charaktery jsou precizně napsány, u dialogů mezi nimi je to stejná situace, jejich kvalita se vyrovná i těm nejlepším Tarantinovkám. Postupně s dalšími díly jsou představovány nové vedlejší linky příběhu, jedna zajímavější než druhá a všechny se pak zase sejdou v dokonalé finální epizodě. Z pohledu režie nelze nic vytknout, nádherné pouštní krajinky zachycené z těch nejzajímavějších úhlů vás donutí seriál hltat ještě víc. Výborná dobová hudba zde sedne asi jako hvězda na sheriffovu hruď. Jako mínus by možná mohlo být viděno pomalejší tempo, ale všechny dříve zmíněné plusy vás celou stopáží pronesou jako to nejrychlejší spřežení z celého západu! Nikdy jsem nebyl zrovna fanda do westernů, ale u tohoto seriálu je absolutně jedno, jaký žánr máte rádi, protože vás vcucne ať chcete, nebo ne. Čistý skvost! 95% ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Godless je zaujímavé to, že sa tam v podstate skoro celý čas absolútne nič nedeje...ale vám to až tak nevadí. Ticho pred búrkou trvá šesť častí, ale vy viete a cítite, že tá búrka bude stáť kurevsky za to. Medzi silné stránky tejto minisérie patrí jednoznačne zaujímavý záporák Jeff Daniels, chémia medzi jednotlivými postavami, brilantná hudba a kamera a krásne zábery. Ale sedem častí je jednoznačne veľa, niektoré trvajú vysoko nad hodinu, tvorcovia nevedia úplne kam sa vybrať, čo sa im nedá vyčítať, westernový seriál je predsa len veľmi ojedinelá záležitosť a Godless jasne dokazujú, že western ako žáner je omnoho lepší v podobe celovečerného filmu. Čiže ak by som to mal zhrnúť, neľutujem, že som to pozeral, ale zároveň som rád, že to už skončilo. A 85% je strašne nadhodnotené... ()

Locksley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisérova onanie. I kdyby měl nejkratší díl o deset minut míň, je to málo. Dalo se to zmáknout za hodinu a půl. Navnadění prvním dílem a pak...? Nuda! Sledujeme lesby, krocení koně, šmidlání na housle, výuku psaní, filozofii záporáka a ... určitě další děsně důležitý odbočky, který jsem už sledoval na půl oka. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Až kým som nezapol tento seriál som nevedel, ako veľmi mi takýto westernový kúsok chýbal. Western ako taký je dnes vymierajúci žáner a všetky klasiky sú proste staré, takže prenesenie typických westernových propriet s modernejším vizuálnym poňatím (a vychytávkami, ktoré v minulosti neboli možné) v sedemhodinovom seriálovom balení považujem za geniálny ťah. S vizuálom tiež ladí úžasný soundtrack, ktorý síce pôsobí ako kompilát rôznych tém, ktoré akoby som už niekedy počul, ale to nič nemení na tom, že si ho opakovane púšťam aj po dopozeraní seriálu. Príbeh je viacmenej klasický a ničím príliš neprekvapí, ale veľmi sa mi páčili neotrelé nápady v settingu (mesto kde po banskom nešťastí prežili takmer samé ženy, neďaleké černosšské „getto“), ktoré nepôsobili umelo, ale dobre dotvárali celý obraz. Aby som iba nehádzal superlatívy tak kúštik vyšší rozpočet by seriál ešte zniesol a tiež spomalenie tempa v druhej polovici bolo až príliš veľké. Tiež záverečný showdown v závere bol  síce výborný, ale tvorcovia tu troška uleteli od reality, čo si mohli odpustiť. Nakoniec ešte musím vyzdvihúť výkon Jeffa Danielsa, ktorým zabudnúť na Blbého a blbšieho, čo je pre tento seriál veľké šťastie. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená westernová minisérie. Místo sázky na spoustu akčních scén se Scott Frank zaměřil na vyprávění příběhu o hlavních hrdinech, což se vyplatilo. Herecké výkony mě velmi potěšily, stejně jako práce s kamerou a celkové pojetí. Seriál samozřejmě má své slabiny. Například mi někdy vadilo, že se děj prakticky zastavil a nic moc se nedělo, takových chvil ale naštěstí není mnoho. A Michelle Dockery je boží. ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru totální bomba!Asi vůbec to nejlepší,co mě letos potkalo!Každej díl jasnejch 100%,já se celou dobu kochal naprostou dokonalostí,precizníma záběrama,úžasnou hudbou,která seděla,jak prdel na hrnec!Obsazení,včetně démonickýho J.Danielse též bezchybný!Prostě 7,5 hod toho nejskvělejšího,co snad v danným žánru vzniklo!!!Seriál jsem dal během dvou dnů!Bez váhání 5! ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Nevadila by i kratsi stopaz, predevsim v pulce, klidne bych i par filleroidnich zapletek seskrtal. Zaver je ale paradni jizda. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama