Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S asi desetiletým odstupem jsem se trochu obával, zda to bude stejně silný zážitek jako kdysi. Ale Chucky prostě nezklamal. Jen jsem začal mnohem více přemýšlet, čím to je, že osmdesátkový filmy ve většině případů prostě fungují o po mnoha letech, což se o některých hororech např. z devadesátých let, říct nedá? Prostě parádně namíchaný hororový koktejl s povedenou děsivou panenkou, překvapivě ne protivným a nepříjemným malým klukem (hrál to parádně) a dobře budovaným napětím. U tohohle filmu se můžete obávat jen jednoho - že nějakého blba napadne udělat remake. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hororových filmů, který jsem viděl. Dodneška si pamatuji onu větu, kdy Andy říká své matce proč zemřela tetička M…Film má docela slušnou atmosféru, která sice místy sklouzne na hranici komedie, ale tak všechny díly byli dělané i tak trochu v tomto duchu. Především pak díky Chuckyho hláškám z nichž některé se staly „legendární“. V dětství jsem se u toho hodně bál, teď už se tomu můžu jen zasmát. Nicméně tahle podívaná se mi nikdy neokouká a vždycky si jí pustím rád znovu. Chucky se pro mě stal jednou z kultových záležitostí! ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor je spíše blbost, ale z jeho samotné zápletky mrazí. Však lhal bych, kdybych popíral, že jsem si jako malý nepředstavoval, že se v mých mončičácích pod umělohmotným zevnějškem neskrývá jakási duše. Ale nebýt tohoto filmu, nikdy by mě nenapadlo, že by mohly být zlé. Viděl jsem ho prvně taky jako hodně malý a pokládal jsem ho tehdy jako neskutečnou krávovinu. A věřte, že když se pětiletý capart směje stupiditě filmu, už to něco znamená. Ale když jsem sledoval snímek nyní, docela se mi líbil, až tedy na finále, to se opravdu nepovedlo. První výhružný ukazovák ale přišel již na začátku filmu při první vraždě, která byla natočena vyloženě uboze. Skoro si myslím, že čím méně se Chucky hýbal, tím lépe pro film. Když se člověk díval na ten tajemný úsměv a nezkaženou tvářičku panenky a netrpělivě čekal, zda řekne něco mimo své oficiální 3 věty, napětí by se dalo krájet. Když ale sledujeme onu slavnou závěrečnou scénu, kdy se Chucky jen tak něčím nenechá rozházet, je film spíše k smíchu a to je možná škoda, protože komedie tu sice je napsaná jako jeden z žánrů, pochybuji ale, že by byla úmyslem. Edit: ha, a žánr komedie po letech zmizel, čímž mi dal za pravdu :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok "Detská hra" (Child´s Play) už dnes patrí medzi old schoolovú filmovú horrorovú klasiku, ktorá sa natiahla na doposiaľ sedem chronologických pokračovaní a nie moc podarený remake. Pomerne originálna myšlienka o vraždiacej panenke, sa podarila celkom dobre realizovať a dala tak pevný základ, neskôr už dosť rozkolísanej sérii. Reinkarnácia zločinca a vraha Charles Lee Raya do panenky značky GoodGuy a následné dramatické udalosti sú hlavnou osou tohto amerického horroru, z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. **** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to klasika, kterou asi každý člověk zná. No možná někdo nezná název, ale určitě zná jednu postavu - Chuckyho. Pro mě je ale tenhle snímek spíš jen takovým mírně nadprůměrným béčkem, které je snadno předvídatelné a skoro vůbec děsivé. Měli to koncipovat jako hororovou komedii už od začátku. Chucky je sympatická hračička, ale nevzbudil ve mně takový zájem, jaký jsem čekal. Jeden z mála filmů, u kterých se docela těším na remake. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Film šel do kin ve stejný den, kdy se Charles Lee Ray převtělí do panenky – 9.11. 1988. (HellFire)
  • Ve scéně, kde Chucky běží chodbou za Maggie, je doopravdy Chucky hrán mladší sestrou Alexe Vincenta. (Chatterer)
  • Chuckyho celé jméno zní Charles Lee Ray. Je odvozeno od jmen známých sériových vrahů Charlese Mansona, Lee Harveyho Oswalda a Jamese Earla Raye. (Chatterer)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama