Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Batteries not included, but killing tendencies YEAH! Kdo by neznal toho rezavého rošťáka se sklony k sadismu, sprosté mluvě a zabíjení. V první polovině Holland dovedně stupňuje napětí, především v momentech, kdy se očekává, že Chucky rozšíří repertoár vět a pohybů nad rámec sériové hračky, zbytek je však prošpikován lapsusy v návaznosti a zřídnutím thrillerové atmosféry. Kontroverzi ohledně podněcování násilí na dětech neberu - vždyť Chucky byl nejvíc nebezpečný, když hořel a unikaly z něj toxické zplodiny čínského PVC.. Naopak oceňuji, že se autoři nebáli udělat z hračky, dětského to ostrůvku fixace a bezpečí, děsivé monstrum a zároveň nenápadně naznačili dospělým, že by měli více věřit tomu, co říkají jejich děti. Byť ty americké nechodí spát v pyžamu, do školky chodí bez doprovodu a čurají déle než prostatik. „Hi, I'm Chucky, and I'm your friend till the end..“ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dal z mého pohledu hodnotit dvěma způsoby. Kdybych bral v úvahu jen to, že jsem Dětskou hru viděl dnes, kdy jsem již dospělý a ani jednou jsem se nevylekal, natož abych pocítil, že koukám na horor, tak bych film označil za průměrný a málo hororový. Jenže je tu jeden fakt, který prostě nemohu pominout. Já tenhle horor dnes neviděl poprvé. Já jsem ho viděl zhruba jako osmileté dítě před nějakými 15 lety, a to v noci, kdy na lidskou (natož potom dětskou) psychiku horor působí nejhůř. Tehdy jsem to opravdu hodně prožíval, hodně jsem se bál, bál jsem se usínat sám a děsil jsem se všech hraček, které jsem měl v pokoji. Po dlouhá léta jsem si pod pojmem strach vybavil právě Chuckyho. Tenhle horor tedy na mě jako na dítě velice zapůsobil a probudil ve mně ohromný strach. A to je právě ten druhý aspekt, podle kterého nakonec také tento film hodnotím. Nezáleží na tom, jak na mě Dětská hra působí teď, ale jak na mě zapůsobila, když jsem jí viděl poprvé jako dítě. Nezapírám, že tenhle film pro mě také znamená ohromnou nostalgii, ale hlavně mohu zodpovědně prohlásit, že tohle je film, který mě dokázal vyděsit snad nejvíce ze všech hororů, které jsem kdy viděl. A proto jsem se rozhodl ohodnotit pěti hvězdami, jelikož když se řekne Dětská hra a Chucky, tak se mi znovu vždy vybaví strach, úzkost, a dlouhá léta neklidných nocí, kdy jsem se v posteli v noci před usnutím docela bál. A to prostě musím ocenit. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Don Mancini, John Lafia, Tom Holland .. Vrah převtělený do Good Guy panenky mi v dětství naháněl strach a jméno Chucky mě provázelo i na střední (naše fyzikářka jí byla "vražedným" chováním podobná:-)). Netradiční béčkový horor, který postraší a dokonce i pobaví. 70%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

chucky je klasik a jeden z top fimových maniakov-zabijakov a "sériouvých" vrahov po boku freddyho, jasona a michaela myersa; malý chalan tu síce nehrá ako niektoré extrémne talentované prípady chalanov podobného veku (home alone, kramer vs. kramer, shinning), v úvode je trochu iritujúci, no v záverečnej tretine sa to zrazu zlepší a keď ide do tuhého a príde na lámanie chleba, jeho výkon je pozerateľný a príjemne béčkovo-hororový... celé to má fajn atmosféru, je to s radosťou a citom porozprávané a má to kopec maličkých vychytávok, ktoré potešia diváka znalého žánru, ale aj netrénované oko; ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasické americké horory z osemdesiatych rokov majú svoje čaro a Chucky nie je výnimkou. V niektorých častiach filmu ide celkom mráz po chrbte, niekedy je to klasický film a v niektorých častiach je až komický. Na taký nápad sa to mohlo ešte o niečo dotiahnuť do lepšieho konca, ale nebol to zase úplný prúser. Čisto natočené, starostlivo budujúce napätie a privádzajúce na scénu originálneho a cool zabijaka, napriek tomu len ľahký priemer. Zaujímavé scény sú, koniec je ale zbytočne naťahovaný. Scenáristi, ktorí plodia nelogicky sa správajúce postavy a tiež zápletky. Detská hra má originálny znepokojujúci príbeh, veď čo je desivejšie než zlo v podobe dieťaťa a naviac ešte plastového, ďalej veľmi dobré výkony hercov, ktorí nemusia odriekať zbytočne dlhé a prázdne dialógy. Také je moje zhrnutie na túto už všetkými známku hororovú klasiku. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Předobrazem zabijácké hračky se stala panenka námořníka Roberta, který patřil Robertu Eugenu Ottovi. (Asmodin)
  • Ve scéně, kdy Andy (Alex Vincent) chystá snídani do postele, má ve sklenici nalitý pomerančový džus. Když ale donese tác matce na noční stolek, ve sklenici je mléko. (NewYork93)
  • Karen Barclay (Catherine Hicks) má na konci filmu zbraň Beretta Model 70 ráže.32 ACP, Eddie Caputo (Neil Giuntoli) má zbraň Ruger Blackhawk ráže 4 5/8 barrel, Mike Norris (Chris Sarandon) používá zbraň Smith & Wesson Model 10 ráže .38 Special a Charles Lee Ray (Brad Dourif) Smith & Wesson Model 19 ráže .357 Magnum. (dc125)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama