Reklama

Reklama

King Kong vrací úder

(neoficiální název)
  • Japonsko King Kong no gjakušú (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina výzkumníků přistane na ostrově, který obývají pravěká zvířata a gigantická opice King Kong. Nechybí však ani šílený vědec, toužící zničit svět s pomocí svého ohromného robota Mechani-Konga. (Hans.)

Zajímavosti (5)

Godzilla tai Mechagodzilla (2002)

Godzilla: Final Wars (2004)

  • Obsazení monster je v konečné podobě poněkud jiné oproti původním plánům. Místo Zilly měl v příběhu figurovat Gorosaurus (z filmu King Kong Escapes, 1967), místo Kaisera Ghidoraha King Ghidorah (Kaiser tedy není jenom upravenou verzí Kinga Ghidoraha, jak si někteří myslí, ale samostatným, zcela novým monstrem). Také bitevní loď Gotengo, kterou řídí skupina kladných hrdinů v čele s kapitánem Gordonem, původně měla chybět; místo ní se měl objevit Kiryu, tedy poslední generace Mechagodzilly. (Israha)

King Kong vs. Godzilla (1962)

  • V devadesátých letech v Toho plánovali natočit remake, ovšem vzhledem k předpokládané obtížnosti a nákladnosti zisku práv na postavu King Konga od této myšlenky upustili. Podobně dopadly také plány na natočení filmu „Godzilla vs. Mechani-Kong“, kde měl vystupovat robotický dvojník King Konga, který se původně objevil ve filmu King Kong Escapes (1967). Tyto projekty tedy nakonec prošly výraznými změnami a místo nich byl natočen Godzilla vs. Mechagodzilla II (1993). (Israha)

Kong: Ostrov lebek (2017)

  • Výška Konga v tomto filmu je cca 100 stop (přes 30 metrů), což z něj činí největšího amerického filmového Konga. Celkové prvenství však drží ten japonský který se objevil ve filmech King Kong vs. Godzilla (1962) a King Kong Escapes (1967). Tam jeho výška činila rovných 50 metrů. (Israha)

Reklama

Reklama