Reklama

Reklama

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

(seriál)
  • Velká Británie Dirk Gently's Holistic Detective Agency
Trailer
USA / Velká Británie, (2016–2017), 12 h 49 min (Minutáž: 41–53 min)

Předloha:

Douglas Adams (kniha)

Hrají:

Elijah Wood, Samuel Barnett, Christian Bako, Neil Brown Jr., Aaron Douglas, Fiona Dourif, Michael Eklund, Mpho Koaho, Hannah Marks, Dustin Milligan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Todd Brotzman (Elijah Wood) vede bezduchý život – dalo se by se říci, že prakticky nikterak odlišný od života kohokoli jiného. Vše se však změní, když se kolem něj začnou dít podivuhodné věci, jejichž pomyslnou třešničkou jsou vraždy. A co víc by si mohl Todd (jemuž se v poslední době příliš nedaří) přát, než být přímo podezřelým? Aby toho nebylo málo, na scéně se objevuje výstřední holistický detektiv Dirk Gently (Samuel Barnett), který, jak se zdá, je nejspíše jedinou nadějí Todda Brotzmana v tomto komicky bláznivém seriálu na motivy knih Douglase Adamse. Nadějí, jaká mu kompletně obrátí život naruby a postaví ho do nových (šíleně vedených) kolejí vedoucích k ještě ujetějším dobrodružstvím. (P. J. D.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (55)

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Klasický Douglas Adams, je to o všetkom a zároveň o ničom. Má to myšlienku aj to nemá myšlienku. Postavy sa preto len plácajú bezcieľne z miesta na miesto a všetko je ponechané náhode, ktorá je tu ekvivalentom osudu, čo sa tak nejako nedá tomu ani vyčítať, keďže to bolo hlavným zámerom spisovateľa aj tvorcov seriálu. Najsilnejším prvkom preto zostávajú len samostatné absurdné scénky náhod s postrehmi postáv, z ktorých sa dá dokopy len veľmi ťažko poskladať nejaký funkčný seriál. 8/8 - 60% ()

Bingos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátek: Moc tlačení na pilu v melodramatických vztazích postav a možná i moc přestřelek na můj vkus, občas to rušilo / vyznívalo do prázdna. Ale to jsou fakt jen stopové prvky, ostatně název televizní stanice by neměl mít za 'BBC' slovo 'America' pro nic za nic, žeano. Ale jinak jsem nadšený! Asi podobně nadšený, jako když jsem v létě před šesti lety viděl první sérii tehdy ještě prakticky neznámého Sherlocka. Spíš než Sherlocka připomíná však Dirk Doktora na kokainu, který se srazil s Frequently Asked Questions About Time Travel. Teda jako srovnávat to s předlohou je vlastně předem prohnaný boj. Je tam pár drobných odkazů, původní protagonista a koncept vyšetřování, ale jinak je celý ten mumraj vystavěný na zcela nové a neméně šílené zápletce, která reálie tlačí ve všech směrech do ještě větších a komplexnějších rozměrů. A hádejte co, fachá to jak švýcarské hodinky. Všechny postavy jsou nádherně ujeté a srkznaskrz sympatické (drummer girl Amanda, sexy černoška, holistická zabijačka, Rowdy Three i ten huhlající záporák), je to kompletně uhozené, Monty Pythonovský humor se kloubí se šťavnatě krvavou brutalitou (vybaví se jméno Edgara Wrighta) a v kýženém finále, ze kterého jde hlava kolem, to prostě celé klapne. Radujte se. Max Landis stvořil kultovku! Co říct na závěr? Závěrečný cliffhanger jdoucí ruku v ruce s oficiálním oznámením druhé řady dává tušení, že tohle ještě bude velké! A že už je to dost nemalé. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

První díl je kokainově přepálené šílenství, kde se na sebe vrší motivy a zápletky a divnosti a všichni dokola opakují, že "vše je propojeno". Spoiler alert: Je. Vše skutečně je propojeno. Dirk Gently je Doctor Who bez mimozemšťanů a s brutálními přestřelkami, podivná směsice komplikovaných dějových linek, absurdního humoru a WTF nápadů Douglase Adamse, která ale dohromady dělá super sci-fi komediální seriál. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak obrovský propad v kvalitě mezi první a druhou řadou byl nečekaným překvapením a velkým zklamáním. Zatímco v první, géniem jiskřící sérii mj. skvěle vyzní, co vlastně holistický přístup a spolehnutí se na něj znamená, a všechny hlavní postavy projdou dost neotřelou iniciací a vývojem, v němž se upevní i pojivo mezi nimi, druhá série je pouhá spatlanina, která si vystačí s povrchní nápodobou a laciným papundeklovým světem. Člověku je chvílemi vyloženě trapné přistihovat Elijaha Wooda, ale i ostatní, kteří v jedničce pomohli vytvořit něco naprosto unikátního, najednou lapené v takovém nijakém přešlapu. Od půlky druhé řady už jsme si vyloženě přáli mít to za sebou a ke konci jsme doslova počítali minuty. Věčná škoda toho ve dvojce promrhaného potenciálu, nicméně jednička je skvost, který stojí za vidění sám o sobě. *~ ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Wood si po Wilfrededovi vybral další povedený seriál a to rovnou adaptaci od kultovního Adamse, který snad nesmí chybět v žádné knihovničce. První série si bere na paškál hrátky s časem a prohazování těl. Je to perfektní ujetá jízda, která pobaví, zaujme a chytne. K tomu tu máme i McMahona (Nip/Tuc), který dodává své charisma. Druhá série je ještě ujetější a podíváme se zde do fantasy světa s různými tvory a magií. Do herecké posádky přibylo pár mých oblíbenců: Tudyk (Firefly), Labin (Reaper) a Hannah (Spartacus). Seriál mě hodně bavil a tak jeho ukončení po druhé sérii zamrzí. Nezbývá mi tedy nic jiného, než abych vytáhl nějaký dil Gentlyho z knihovny a další příhody si přečetl. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (8)

  • Farah Black (Jade Eshete) má na sobě v několika dílech modrou sportovní bundu s nápisem „D. Adams“, což je jasný odkaz na autora předlohy Douglase Adamse. (Milan25)
  • Seriál v Americe produkuje a vysílá BBC America. V Evropě a mimo ni je seriál uváděn pouze skrz službu Netflix. (DJDVD)
  • Název každé epizody je vždy někým vyřčen v samotném seriálu. (DJDVD)

Reklama

Reklama