Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele LeoH k tomuto seriálu (1)

Britannia (2018) 

Upřímně řečeno jediný důvod, proč jsme to doma vůbec dokoukali, je fakt, že se jedná o dosavadní vrchol maskérské kariéry mojí dobré ženy, ale z výsledku jsme rozpačití oba. První půle se strašidelně vleče, spoléhá se na brutalitu, která nešokuje, sex, který není sexy, samoúčelné kamerové a střihové efekty a monotónně dunící muziku, která nedává šanci jakýmkoli emocionálním kontrastům (a pokud se přece jen nějakou atmosféru povede navodit, vždycky ji spolehlivě zažehná nepochopitelný úlet v podobě titulkové písničky od Donovana – jinak jsou ale titulky z celého seriálu málem to nejkoukatelnější). V druhé půlce, když se konečně trochu vyrýsují postavy a docela zajímavá mystická zápletka, začne za skládačkou z Hry o trůny, Tolkiena a dialogů jako vystřižených z osmdesátkových buddy movies prosvítat sympatická podvratnost, ale jako by se tvůrci lekli vlastního záměru nebo ho nedokázali dotáhnout do konce (nízké hodnocení nejsvéráznějšího sedmého dílu ostatně ukazuje, že příliš si zahrávat s diváckými očekáváními by se jim nemuselo vyplatit) a než se člověk naděje, přijde konec, který tak okatě kalkuluje s druhou řadou a natolik se neobtěžuje s nějakou výraznější pointou, až by to jednoho skoro urazilo. Škoda, s dovařenějším příběhem a odvážnější/cílevědomější dramaturgií z toho mohl být prima celovečerák. ()

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama