Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Pítrs85 k tomuto seriálu (1)

Britannia (2018) 

Jasně, je to taková blbinka, co se o historii otřela jen naprosto a úplně minimálně, ale who cares, když se na to tak dobře kouká, navíc se mi to trefilo do současnýho rozpoložení, kdy si po zhlédnutí jednotlivých epizod pouštím do uší Omnii nebo Heilung. Zkrátka pokud vás baví všechny tyhle keltský a druidský radovánky, tady vpravdě ve slušně naspeedovaném a halucinogenním podání, směle do toho. David Morrissey ruluje celej ansábl (to on měl být novým Doctor Who, you twats in BBC!), na Kelly Reilly se zas dobře kouká (byť o ní máte obavy, aby si tím lukem a šípem nevystřela oko). A to, že se to natáčelo i v ČR, je spíš mínusem, ač je Český ráj ráj to na pohled, přeci jen moc britsky nevypadá (ať už to znamená cokoliv). Whatever, zase po čase můžu napsat: moje osobní guilty pleasure. ()

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama