Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Rian_witcher k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2018) (S01) 

Seriálu vládne jednoznačně skvělý casting. Vybraní herci přesně zapadají do rolí a každému z nich věřím, že je tou postavou, kterou hraje. Nechci srovnávat Hry o trůny s Britannií, ale pokud si odmyslíte draky a uberete pár rodů bojujících o trůn, získáte poměrně přesnou představu, oč v seriálu jde. Jako v každém historickém období jde o moc a vládu. Zde se tedy setkávají dva znepřátelené rody, které po staletí ovládají jako loutky tajemní druidové. V této situaci se jako nečekaný prvek přidá římský výsadek. A lektvarem, který dokáže měnit naprosto vše je pološílený vyvrhel druidů a vyvolené dítě. A přestože je zajímavých postav v seriálu nepočítaně o smrt sympatických i méně sympatických hrdinů není nouze. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá řada se přestala vydávat za historické drama a změnila se v jednoznačnou temnou fantasy pnou mystiky a tajemna. Ruku v ruce s touto změnou se zvýšila zábavnost série. Už nelze očekávat, že přežije kterákoli z postav a smazávají se hranice mezi temnou a světlou stranou. Nic není černobílé a mnohá rozhodnutí mají dalekosáhlé dopady v budoucnosti příběhu. ()

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama