Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (2)

Britannia (2018) 

Invaze do Británie a Kelly Reilly, to ve mě vzbudilo naději, že se bude jednat o příběh legendární královny Icenů Boudiccy. O té to sice není, i když to není tak úplně jisté, ale to mi v tomto případě vůbec nevadilo. Předně je třeba říct, že tvůrci se tady historií spíš inspirují. Jasně, je tu reálný kmen Kantiů, Aulus Plautius a zasazení do dobového rámce, ale vesměs je to psychadelický fantasy výlet do Británie poloviny I.století, ovládané druidy, kteří vedou kroky jak domorodců, tak vetřelců. Do určité míry je to vlastně politikum jako prase, ale ten silný mystický nádech tomu dává jiný rozměr a z mého pohledu trochu vyrovnává mírný nedostatek peněz. Líbilo se mi zejména ztvárnění druidské komunity, která byla vyvedená dosud neviděným způsobem. Pokud jste si z Vikings či z GoT navykli na masové scény s bitvami, tak toho se tady nedočkáte, ale na odseknuté končetiny a podříznuté krky dojde i tady, takže ani potud nemám co vytknout. A seděli mi i herci. Morissey neměl jako římský generál chybu, Kaas v roli odpadlého druida byl správně šílený, Kelly Reilly nemohla být obsazená lépe a Crook byl geniálně k nepoznání. Jako bonus beru přítomnost Anabel Scholey, kterou bezvýhradně žeru. Moc bych si přál druhou řadu, ale vzhledem k tomu, že tenhle seriál nesedne úplně každému, mám o jejím schválení pochybnosti. 85% ()

Série 3 (2021) (S03) 

Tak multikulti agitka dorazila už i do Britannie. Ne že by v předešlých řadách nebyli černoši, ale coby legionáři se dali s přivřenýma očima akceptovat. Ovšem coby příslušníci britských kmenů už ne. Anebo vlastně jo. Protože tady je úplně jedno, kdo má jakou barvu kůže, protože ve třetí sérii už zešíleli snad úplně všichni a já si tenhle pseudoantický krvavý psychotrip užíval nade vše očekávání. Docela by mě zajímalo, kam to posune další řada. a dost by mě naštvalo, kdyby to takhle ukončili. 90% ()

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama