Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejinvenčnější dosavadní sezóna antologie, která zejména v první půli nepřestane udivovat objevnou hrou s televizním formátem (hraná rekonstrukce událostí vs. dokument), a v druhé překlene do podivné non-fikce, v níž se střetává například reality show, found footage nebo zpravodajství. Zajímavý, nicméně roztříštěný celek. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské překvapení a pro mě osobně asi nejzábavnější série AHS. Nejkratší, rychle a skvěle odsýpající, plný výtečných nápadů, úplně jiná než všechny ostatní, se Sarah Paulson hezčí, než kdy dřív a ve výsledku je Roanoke i téměř na vrcholu, protože tahle série je pro mě v rámci seriálu jedna z nejlepších. Parádně founfootagová, poprvé od první série naplňuje i název "horror story" (a více a lépe) a ve spojení s natáčením fiktivního televizního pořadu mi to opravdu neskutečně sedlo. Jsou tam i noví herci, takže Roanoke je po pěti sériích skutečně osvěžujícím dílkem i v tomto směru. První polovina byla naprosto úžasná (a kralovala jí Kathy "I'm a Butcher" Bates), jenomže pak přišla polovina druhá (kterou jsem nečekal) a která mě bavila ještě víc a možná byla i mnohem lepší. Takže co se týče Roanoke jsem maximálně spokojen po všech stránkách a nadšen, jak moc to předčilo má očekávání. Tahle změna stylu celému seriálu nesutečně prospěla a já bych se vůbec nezlobil, kdyby jsme v podobném duchu dostali i nějakou další sérii. Roanoke si tu modrou barvu nezaslouží. Za mě 100%. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je taková jiná než ostatní. Jde vidět, že autoři chtěli udělat něco úplně nového. Dalo by se říct, že je rozdělena na dvě části. Zaujala mě hned od prvního dílu. Protože nikdy nezapomenu na okamžik, kdy jsem se v jedné scénce docela dobře lekl. V tomhle mi ta první polovina přišla o dost hororovější, což má velké plus. Druhá byla zase brutálnější. Neviděl bych ji zase tak černě jako ostatní. I když byla občas trochu přeplácaná, nevadilo mi to. Dávám velké plusko za kanibalismus, to jsem potřeboval. Na celé sérii je taková ta klasická AHS atmosféra, což je super. Je to spíš nejvíc zaměřené přímo na Sarahu Paulson, co se týče známých herců. Odvedla určitě vynikající práci, i když občas byla až moc uječená, ale to už by asi ani nebyla ona. Řeznice byla taky super, na ni jsem byl vždycky zvědavý. Co mě na téhle sérii strašně chybělo, tak tady nenajdete klasickou znělku, to je velká škoda. Většinou zrovna u AHS nadávám na zakončení posledního dílu. Tady jsem se závěrem konečně docela spokojený. 7/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu nejkratší a s přehledem taky nejlevnější sérii. Nejlevnější, protože všech deset dílů se odehrává skoro výhradně v a) lese, b) rozpadajícím se baráku, c) zaplivané farmičce. Asi nedá moc práce představit si, že nekonečné vraždění ve třech lokacích není zrovna dostatečný materiál pro deset dílů seriálu. Věru není a druhá polovina série patří k tomu nejotravnějšímu, co jsem nejen v rámci žánru viděla. Za tu umanutost, s jakou scénáristi přivádění další a další postavy na porážku pod těmi nejdebilnějšími záminkami, byste jim občas přáli ten kůl do řiti. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkové hodnocení po 5. dílech: Někdo to tady psal, že se rezignovalo na jakoukoliv strašidelnost. AHS atrofovalo do sebezničujícího exhibičního divadla. Žije je to ze svého jména a nekritických fanoušků. Když se však podíváte do prvních sérií, tak je to jiná hororová pohádka. AHS se zcela vyčerpalo ve všech ohledech. 39%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama