Reklama

Reklama

Bright

Trailer 2

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (527)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ayer sa konecne vratil ku svojim korenom a natocil dalsi gangsta film plny drsnych postav, fuckov a nekompromisneho nasilia. Lenze ten blockbusterovy DC bordel sa na neho nalepil prilis silno a tak film obohatil o rôznych Orkov, Elfov, víly, magicke palicky a podobne fantasy chujoviny. Najsilnejsi je film v uvodnej polhodinke v ktorej vsetku tu fantasy havet vykresli pekne dvojzmyselne so sucasnou realitou v USA. V tomto ohlade to pripomina nekorektne buddy kriminalky zo zaciatku devätdesiatych rokov. Prvym velkym problemom filmu je ustredna dvojka, ktora postrada chemiu dvojic z inych klasik. Smith je silny vo chvilach, ked sa snazi hlaskovat, ale nema na to casto prilezitost, lebo Ayer sa snazi film podat seriozne. Edgertonovu postavu sm vôbec nepochopil. Je to obycajny babrak, takze nechapem ako sa ako predstavitel utlacanej mensiny dokazal vypracovat na policajta. Druhy hlavny problem filmu je samotny pripad, ktory sa tu riesi. Vôbec mi nepripadal niecim zaujimavy. Proste sa tam vsetci zaporaci hnali za zazracnou palickou, ktora kazdemu vyvolenemu splni zelanie. Môzete trikrat hadat, ci sa nakoniec ukaze, ze tym vyvolenym je Smith. Akcia je nekompromisna, ale pôsobi celkom tuctovo jak prevedenim, tak rozmachom. Tych 90 mega museli predtym niekde poriadne vytunelovat. Fakt to pôsobi ako TV pilot. V tejto chvili si nie som isty, ci si pokracovanie pozriem. Jedine ak budu trailery za nieco stat. 6/10. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

"You´re the Bright, you´re fucking Bright?? Would have been nice to know that when we was getting fucked up, you know. Could´ve had a magic helicopter take us somewhere. You gonna need to unfuck this, okay? You gonna magic us to Palm Springs or some shit." Hlášky fungovaly, to ostatním moc ne. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Ayer akci prostě umí, očekávat od něj sofistikovaný biják asi nemá smysl, ale proč taky, někdo "tohle" točit musí a my jsme za něj rádi. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mix reality a fantasy postáv vyšiel prekvapivo dobre. Gangy orkov, bohatí elfovia žijú bok po boku s ľudmi, a to prináša nové/netradičné, ale pritom vlastne klasické rasové, spoločenské drhnutia. A je to zábava. Will Smith podal svoj štandartný výkon. Joel Edgerton ako ork dal ústrednej dvojici bonusový rozmer. Od čias Underworldu je to zasa osvieženie do sveta zatuchnutých kníh. Z príbehu je poznať, že sa má jednať o vstup do nového filmového sveta. Súvislosti, história, princípy sa moc nerozpytvávajú. Jemne vysvetlia, ukážu. Hraje sa predovšetkým na zaujímavosť konfrontácie nesúrodých postáv a akčnosť. Ak Vás osloví už spomínaný mix a máte nostalgickú spomienku na film Lebkouni, tak budete podobne ako ja krútiť hlavou nad modrým percentuálnym zárezom. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Snazili sa zaskrtnut privela boxikov naraz. Chvalim snahu vyuzit fantasy, ale jeminky takto plytko... Potom tu este mame rasizmus (druhizmus), pribeh typka, ktory sa snazi niekam patrit, vztah mlady - stary partak, honbu za pokladom, policajnau brutalitu a kopu dalsich veci, ktore vytvaraju bordel. Najviac mi asi vadila nelogickost (chovania) postavy Tikky, ta prechadzala zmenou osobnosti prakticky v kazdej scene. A polisov tiez mohli urobit sympatickejsimi, Ward je v podstate len protivny (nie v cool zmysle slova) a Jakoby akoby vela rozumu nepobral, takze fandit im nie je hned len tak. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Los Angeles. Co má Elfy a Orky!! Karty na stůl - vždycky jsem byl spíš víc ten "nerd" než sečtělý intelektuál (sorry, mami a tati), tudíž existence filmu, kde se protíná náš reálný svět s magií a bytostmi známých z Tolkiena a D&D, pro mě byla naprostým zjevením, které jsem si nemohl odepřít. Snímek výborně zachycuje diverzitu společnosti, kterou už vlastně známe z předchozích desetiletí, akorát nyní místo černochů musejí snášet předsudky orkové, elfové si díky své ufintěnosti válejí prdele ve vysokých třídách atd. A je to sakra zábava sledovat, už jen kvůli propojení tématiky "boje proti Temnému pánovi" a udržování zákona a pořádku jako losangelovský polda. Chtěl jsem ale z toho světa vidět mnohem víc, přímo jsem slintal po detailech z historie, škoda, že toho tam tolik nebylo. Plus celkově akční sekvence byly dost průměrné, ale co na tom, vidět orka s brokovnicí či telefonujícího elfa v kvádru je stejně boží. Chci pokračování. Now! Lepší 4* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není buďto více nahláškovaná buddy komedie nebo naopak propracovanější policejní film ala End of Watch. Je to něco mezi a parádní a celkem originální námět se utápí v první polovině ve sterilních přestřelkách a v polovině druhé naopak v klasickém urban fantasy klišé. I tak je to ale sympatické, především díky postavám a vtipné finále hodně věcí vynahrazuje. Chci seriál! Má to potenciál. V případě filmu prozatím však nenaplněný. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pro multikulti, tak hodně zábava. :) Mix Ayerovy Patroly, Pána prestnů/Warcraftu v současnosti, Pátého elementu... Zní to neuvěřitelně - a stejně tak to i vypadalo v traileru. A hele, ono to funguje. A přitom dost dobře. Mytologie podávaná po kouskách je sice trochu brakový gulášek, ale rozhodně baví. Postavy? Baví. Zápletka baví. Bright baví. A to je to, co má dělat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem povedať, že Netflix týmto spôsobom ničí všetko, tak ťažko vybudované za posledných 100 rokov. Hovorím o ich celovečernej produkcii, so seriálmi problém nemám, tie sú pre TV ako stvorené. Toto nieje ,,Jasná,, budúcnosť, toto je ,,Jasný,, pád. Koniec kinematografie len preto, aby sa niekto nemusel postaviť z gauča a zájsť si do kina na fantasy veľkofilm. Dúfam, že im Netflix bude posielať aj plienky. No ale dosť o princípe, ako je to so samotným filmom? Nieje to taká katastrofa, ako to niektorí popisujú. Ide o klasicky prehnaný filmový popcorn, kde je dosť ( skvelej ) akcie a kaskadérskych kúskov, kde možno počuť dialógy ´´zo života´´ ( keďže sa tam ,,fakuje,, snáď v každej tretej vete ) a kde sa nikto nezaoberá logikou len preto, lebo s ňou by to asi tak nebavilo. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hodně obstojná a osobitá záležitost. Připomělo mi to District 9, tím jak je to své a i bez velkých peněz pod hlavičkou Netflixu, to dokáže budovat skvělou atmošku, efekty a přednést originální svět. Lépe řečeno futuristycké fantasy LA. Navíc jsem se parádně bavil nad tím, že je Will v kondici a s Joelem si tu dvojku pěkně dávají. Neni to rozhodně dokonalé a Ayer umí režii líp, ale pojďme na tom zapracovat na dvojce, tady je na čem stavět. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak toto se mi opravdu hodně líbilo. Skvělý příběh převedl fantasy rasy do naší doby, jako by tu s námi žili tisíce let a podle toho to také vypadá. Orkové žijí v getech, Elfové zas v luxusních čtvrtích no a lidé někde mezi. Do toho nějaký ten Temný pán, kterého chtějí zlí elfí čarodějové přivést zpět do našeho světa a vše ovládnout. Do toho pěkný nápad s používáním kouzelné hůlky, kterou všichni chtějí i když to může znamenat jejich smrt. Toto ale neni uhlazené fantasy zasazené do naší doby, ale drsný a pochmurný film plný krvavého násilí a hrubých slovních výrazů. Obsazení se povedlo a hlavní hrdinové řeší jeden problém za druhým včetně vzájemných vztahů. No a Noomi to jako elfce nesmírně sekne. Za mě 90% :) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Naposled, když dostaly mýtické bytosti do rukou automatické zbraně, vznikl z toho Underworld a to jak víme, nebylo dobrý. Elfové a skřeti jsou na tom o trochu lépe, ale žádnej hajlajt to teda taky není. Už v Pánovi prstenů se odehrávaly bitvy o moc nad světem a tahle moderní odpověď je v podstatě to stejné. Na pozadí příběhu se samozřejmě zrcadlí boj dobra a zla, stejně tak i nejrůznější osobní dilema či rasová otázka. I když výsledek není úplná pecka, film vypadá docela nevšedně a poslouchání Cannibal Corpse v policejním autě je opravdu vtipný moment :D. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Detektivky od Ayera jsou dost specifické, má svůj vyhraněný styl, kdy dokáže divákovi naskytnout pohled na stinné stránky velkých měst, a to hlavně dost věrohodným způsobem, až z toho může začít mrazit. Bright jede v zásadně stejně zajetém systému, teda až na to, že se zde setkáte nejen s lidmi (jaké překvapení), ale i s orky, elfy a třeba i policejním kentaurem (to mě nejvíce dostalo, ten fakt neměl chybu). Je pravda, že uvedení tohoto fantasy světa je precizní, líbilo se mi rozvrstvení společnosti, kde každá rasa zaujímá nějaké postavení na žebříčku. No a v tom celém mišmaši se objeví kouzelnická hůlka, která dokáže splnit vše, co si jen zamanete. A strhne se o ni boj. Shrnutí celého filmu. Teď už ale vážně. Will Smith dokáže pořád nahodit nějakou ucházející hlášku, namaskovaný Edgerton coby Ork podle mě svého kolegu svým výkonem ale trochu zastínil, jejich vzájemná spolupráce a dialogy s ní protkané neměly chybu. Noomi Rapace jako vražedná elfka zaválela. Jen mi malinko vadil scénář, který někdy nefungoval na sto procent a výsledkem bylo něco, co jste moc nechápali. Pak také moc nechápu rozpočet, kde sice někdy pochopíte těch 90 mega dolarů, ale většinou to sice vypadá jako drahý film, ale s televizní pachutí. Ale celkově to drželo pospolu, charaktery se podařilo představit, druhý díl bych si uměl představit, neboť tento svět má potenciál. A to přímo obrovský. Za mě dávám 75 % ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Bright aneb zpěvačka Aurora, Will Smith a Vladimír Franz a jejich dobrodružství. Ne, ve vší vážnosti - dobře udělaný love letter všem těm buddy cop duo filmům s příchutí World of Warcraft a Lord of the Rings. Jestli něco tenhle film umí fakt dobře, je udělat svět a nesnažit se divákovi na každém kroku vysvětlit co a jak a proč. Vzniká tak velký prostor pro dohady (to je nejspíš špatné slovo, spíš teoretizování) ohledně motivů postav, počtu ras, funkčnosti magie a historie tohohle AUčka. Když tak pominu občas zbytečně nekompromisní pochmurnost a trochu na hlavu postavenou bajku o rasismu, jde o skvěle natočený film u kterého by mi vůbec nevadilo pokračování nebo další vhled do světa s jinými hrdiny. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ne úplně vyrovnaná, povrchní, značně zjednodušená a nevyrovnaná podívaná, to je první zásek mezi velkými filmy od Netflixu. Za ty dvě hodiny ovšem pobaví více, než některé daleko nákladnější blockbustery a i přes zjevné nedostatky a slabší scénář od Maxe Landise je tenhle mix policejní kriminálky a fantasy, říznutý buddy cop podívanou, vlastně docela fajn. [60%] ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem si to neužil. Smith po dlouhé době zase hláškuje, ale film celkem rychle ztrácí tempo. Velké čóro se asi dělo i se scénářem, protože obvykle ukecaný sprosťák Landis tenhle film vůbec nepropagoval. A moc se nedivím. Ayer prostě natočil jen další Patrolu a nepřišel naprosto s ničím novým. Lehce televizní feel bych tomu odpustil. Mimochodem, proč neukázali trpaslíky??!! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3,5* - Docela příjemná oddychovka. Sice je to eRko, ale zas nic tak přehnaného, což mi vyhovuje. Zajímavý nápad podaný v sice nijak hlubokém příběhu a světě, ale je to béčkově odsýpající a... Ayerovské. Příště, a že dvojka bude je už odklepnuto, bych rád nakoukl více pod onu primadónovskou elfí pokličku ;) A o trpaslících z Miami se taky jen mluvilo, jako kdyby žádný v L.A. nežili, nebo co... :) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

To bylo tak milé děti. Nenarodil se Kristus Pán, ale Sauron a všichni, společně bok po boku, proti němu bojovali, až ho poslali zpátky do hory osudu... Cvak o dva tisíce později... tu máme svět, ve kterém se negři tlemí odpadu společnosti - Orkům, co dělají špinavou práci, mezitím se řeší rasistické kecy u lidí a nad tím vším bdí ne ilumináti, ale metrosexuální Elfové. Nebe křižují Víly Zvonilky a poletují Draci Šmaci. Řeší se tu nejen rasistické záležitosti, ale taky jakási magie, vyvolání Saurona (asi nezbyly prachy). Zní to šíleně? Mno, na první i druhou dobrou to šílené je. Sice to stálo poměrně solidních 90mega, ale když vám spoustu prachů sežere Will Smith, tak se nesmíte divit, že Ayer už neměl na vybranou. Mohl to potunit k dokonalosti. Takhle jen nadprůměrná akční buddy komedie z moderní doby, šlehnutá trochou Pána Prstenů. Ta omáčka okolo se stejně jen naťukne, a vy tak jen čekáte na ty akční eRková jatka. A dočkáte se! Bohužel postavy tu nejsou zajímavé, takže k tomu musíte přistoupit jako k výplachovému béčku. Jen mám pořád pocit, že to šlo udělat líp... 70% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film. Po řemeslné stránce si troufám tvrdit, že jde o špičku. Atmosféra světa, ve kterém se příběh odehrává je výborná a dýchá na vás stejně tak sípavě a chraplavě, jak je vše nehostinné. Jenže filmy jsou o hercích. Will Smith film táhne co se dá a je opět výborný. Bohužel platí to, jak je to často v životě. Ve dvou se to lépe táhne a v jednom prostě neutáhne. Parťák Willa je strašně nudný. Chemie mezi nimi neexistuje. Doopravdy ne. Přitom by stačilo víc využít komediální um WS. Když porovnám holčinu pravě z Brightu a mladičkou M Jovovich z Pátého Elementu jsou to dva naprosto odlišné výkony a dojmy na diváka. Nemůžu říct, že bych se nudil, ale jedním dechem dodávám že až na střípky z filmu jsem se ani nijak nebavil. 55 procent. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama