Reklama

Reklama

Až oči mé se rozevřou

(amatérský film)

Obsahy(1)

Návštěva u slepé pacientky se pro oční lékařku změní v noční můru ve chvíli, kdy poznává, že v tomhle domě něco není úplně v pořádku. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po minulém průseru V1 to měl režisér Vrba v mých očích doslova spočítané. Jeho dílo patřilo k tomu nejhoršímu, co jsem v prvních Pionýrech měl možnost vidět. Tentokrát však zůstaly mé oči doslova „vytřeštěné“ nad tím, že dokázal natočit něco, co je minimálně o dvě třídy lepší. Tento krátkometrážní kousek se mu skutečně povedl. Černobílé zpracování bylo super, vytvořená atmosféra rovněž a já doslova litoval, že vše bylo utnuté. Klidně bych zvládl ještě delší stopáž. Rozhodně společně s To není moje sestra! nejvydařenější kousek druhých Pionýrů. 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Lekárka prichádza pomôcť pacientke so zrakovým ochorením, ktorá žije na dedine. Po prvom kontakte s pacientkou zaregistruje jej zvláštne správanie, ale považuje ho za jeden z prejavov choroby. Doktorka však čoskoro zistí, že sa dostala do smrtonosnej pasce. - Myslím, že je velká škoda, že tvorcovia zvolili čiernobiely filter. Keby to bolo farebné, bolo by to pre mňa ovela pútavejšie. Na druhú stranu je to možno tým, že tieto krátke horory pozerám jednotlivo a v projekte Pionýři hororu mohla byť tá čiernobiela výhodou, pretože sa od ostatných odlišovala. Atmosféra bola dobrá, čo sa týka techniky bolo všetko na velmi dobrej úrovni. Už klasicky je najväčším zádrhelom u hororov z našich končín nezaujímavý a jednotvárny scenár bez nejakých výraznejších zvratov. Herecké výkony boli velmi slabé, ale celkom dobre ich vyvažovala okolitá atmosféra. Takou menej výraznou chybou, ktorá mi udrela do očí, bolo to, že pacientka povedala doktorke aby jej našla červenú platňu, čo môže kvôli čiernobielemu filtru byť pre diváka trochu nezmyselné. To sú však už len nepodstatné detaily, ktoré netreba riešiť, pretože ostatné veci fungovali tak ako mali. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oči, oči, oči...oko za oko, jiné oči za mé oči. Čekal jsem inspiraci Andaluským psem nebo Fulcim. Vynikající kamera, černobílá dává snímku správnou špinavost a syrovost a s Liškovou hudbou vytváří působivou atmosféru. Nejvíce se mi líbila scéna objevení dcery s nájezdem kamery. Osobně bych dotáhl film do skutečného konce, tvůrci jej ale nechali na divákově fantazii... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temné, depresivní a nesmírně atmosférické. Hororová, nostalgická, retro výprava, která nás zavede do dávných časů a do jedné staré, rozpadající se chajdy uprostřed zapadlé vesnice. Gramofonové desky, pavučiny, loupající se omítka a jedno hrůzné tajemství. Inspirace Spalovačem mrtvol je zřejmá a člověk jen čekal, jestli se tam někde neobjeví Karel Kopfrkingl:) "Nikdo nebude trpět. Spasím je všecky." ()

Vierzbowskii 

všechny recenze uživatele

Róba Vrbů tímto dílkem provedl několik věcí: 1) složil poklonu 60tý létům 2) je to jeho nejlepší film 3) pokořil kvalitou dost pravděpodobně všechny amatérské filmy co kdy v ČR vznikly 4) pokořil zcela jistě drtivou část české profi produkce po roce 89 5) bohužel mě tímto také dost nasral, takže usilovně přemýšlím jak ho zabít... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Slepá Vágnerová (Vlasta Jelínková) i její manžel (Robert Vrba) kouřili ve filmu skutečné cigarety značky „Partyzánka“, aby se zachovala dobová věrohodnost. Krabička těchto cigaret byla desítky let stará, protože se již dlouhou dobu nevyrábějí. (Gary)
  • Točící se gramofonová deska v jednom ze záběrů byla skutečně nahrávka písně „Lásce své se rouhám“, kterou nazpívala Vlasta Bláhová, a která ve filmu zní. (Gary)
  • Dům, ve kterém se natáčelo, je už spousty let neobývaný. Se svolením majitele došlo před natáčením k jeho vyklizení, přesunutí nábytku a vyvezení spadaného zdiva a omítky. (Gary)

Reklama

Reklama