Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se převelice těšil, o to větší jsem zažil zklamání. Zpočátku jsem se velice dobře bavil, s přibývajícími epizodami se jejich kvalita postupně snižovala a mně se nechtělo věřit tomu, jak se dá prošustrovat solidní téma a kvalitní sestava tvůrců. Došlo to tak daleko, že jsem se těšil, až seriál definitivně skončí, protože mi už opravdu lezl na nervy. Tomu říkám promarněná šance. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zelenka má můj obdiv, že na veřejnosprávní televizi přijde s něčím tak nekorektním a nepodbízivým. O to větší je zklamání, když se seriál z pětihvězdičké první poloviny přehoupne do průměrné poloviny druhé, aby své putování s imbecilními (k zamilování hodnými) postavami završil stěží snesitelným závěrem. Promarněná šance s trpkým koncem. Škoda. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně podivný patvar, který měl v sobě tuny potenciálu, ale bohužel se tu střídají momenty tlemení s momenty naprosté trapnosti, kde není vtipné vůbec, ale vůbec nic, přestože se všichni tváří, jako kdyby to byla ta nejvtipnější věc ve sluneční soustavě. Podivně působí i postavy, které nejsou natolik zajímavé, aby se na nich dalo stavět, mají hrozně málo charakteru a některé z nich se postupem času stali tak dokonale nudnými, že to bylo k naštvání (postava Evy, přestože ji hraje jinak výtečná Klára Melíšková). Ono by to možná mohlo být lepší, kdyby se bez milosti vystříhala půlka materiálu a všechny scény, které se odehrávají mimo dabingové studio. Mimochodem, když je vám u dramatického konce úplně jedno, jak postavy dopadnou, tak to není taky zrovna dobré znamení. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem si promítla všechny díly seriálové Dabing Street. Dejvičáky mám ráda, Zelenku taky, několik dílů se mi líbilo, několik ani ne, nejlepší byla Tereza Voříšková. V roli uklízečky-nymfomanky doslova zazářila a jak tak nad tím přemýšlím, nikdy mě asi nebavila víc. Celkově hodnotím seriál jako lepší průměr, na Čtvrtou hvězdu se to nevytáhlo, takže ode mě za tři. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl hodně nadějný. U dalších jsem ale pochopil, že humor bude spočívat v něčem jiném (často v uřvané Melíškové - kterou mám jinak rád, a v dabování dementních filcek). Světlou vyjímkou byl díl pro Františka Filipovského. To byla pecka. Dál už byl jen propad ana poslední dva díly jsem si vzpomněl až skoro po půl roce. Ale jsem rád, že jsem seriál dokoukal, protože v posledním díle mě konečně!!! nadchla Terka Voříšková. Její ujetý hlásek na začátku dílu a písnička v závěrečných titulcích. Slušný! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „When Love Runs Out of Time“ od Levellers. (danielsaf2)
  • Celý seriál se natáčel v Praze. Studio Zero bylo postaveno v areálu staré Pragovky. Pohřeb se natáčel v krematoriu ve Strašnicích. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama