Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (87)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromně dlouho se mi nestalo, že by mě nějaký televizní projekt tak pohltil. Že by mě od samého začátku nechtěl pustit jít ven žít sociální život a místo toho mě zásoboval dalšími nesmírnými směsicemi emocí a neskutečnými nátlaky na mou mysl. Slovo “mindfuck”, které v dnešní době již ani není třeba překládat, jsem dříve používal zřídka u děl, jako je třeba Shutter Island. Německý skvost Dark tento termín ale posunul zcela na novou úroveň a stalo se z něj nejčastější slovo, kterým jsem se stejně neúspěšně snažil komukoli vysvětlit, o čemže tato show pojednává. Ono se o ní nedá mluvit. Ona se musí vidět! ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dark je brán jako německé Stranger Things. Jakoby ano, je zde spousta podobností, ale rozdílností natolik převažuje, že se to nedá nijak srovnávat. Už jenom tím, že Dark je v tomto ohledu mnohem sofistikovanější a zároveň to pro mě kvůli tomu činí problém. Neříkám, že nezvládám těžší příběhy, ale pokud se máte orientovat v několika časových liniích v jedné časové linii a poté tam přibudou další dvě a vlastně ke konci i čtvrtá, tak je toho docela dost. Možná i proto jsem se do seriálu nedokázal nijak ponořit více, už jenom protože jsem si na postavy nestačil nijak zvyknout, orientovat se plně v tom kdo je kdo a co víc seriál jsem vlastně nijak extra nepochopil. Ovšem, nejsem tak blbý, abych nechápal o co přibližně šlo, ale bylo toho na mě tolik, že se plně ztrácím a dělá mi to problém v tom hodnotit to, jestli se mi seriál nějak líbil nebo ne. Určitě se ze zvědavosti podívám na další sérii, protože podle mě je toho spousta, co dodělávat a dojíždět, ale jinak moc nevím. Hlavně tím, že toto dílo je i německé nastavuje to laťku někam jinam a má to kvůli tomu i jinou atmosféru. U Stranger Things šlo primárně o to, že děj byste pochopili aniž byste nechtěli, protože byl jednoduchý a zároveň poutavý. Dark byste mohli nepochopit, i kdyby jste se úmorně snažili, dělá ho to tím zajímavější a propracovanější, ale tím si nezíská každého. A to je asi největší škoda. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem si neskutečně užila. O to víc jsem ráda, že jsem si seriál nechala v podstatě vnutit :D a nakonec jsem mu dala přednost před rozečtenou knihou. Protože tohle je pecka! **** Není to It ani Stranger Things, to by si měl uvědomit každý. A je to hlavně německá produkce. Takže je to úplně jiný. Nebudu lhát, první tři čtyři díly mi ty postavy byly ukradený. Nejde o to, že byly chladný a s věčně tajemným/naštvaným výrazem, ať se jednalo o jakoukoliv situaci, a já nevěděla, co si o nich myslet. Právě tenhle moment je pro mě totiž rozhodující. Zda mi budou ukradený až do konce nebo to byl tvůrčí záměr. Protože tam se dost charakterů během série razantně otočilo a ne během jednoho dílu (zdravím milovníky milovníky YA literatury!), takže jsem jim to uvěřila. Skvělé! :) ***** Možná jsem byla skeptická, že je toho na začátku moc. Možná jsem byla naštvaná, že za jednu zodpovězenou otázku jsou nahozené další tři. Ale konec to vynahradil. A já si celou první sérii užila. A vlastně i přes ty otázky každý jednotlivý díl. *****Teď trochu SPOILER. Nějak jsem nepochopila, proč nemělo žádný následek, že si současné já povídalo s budoucím já. Myslela jsem, že by to mělo být následky ve vesmíru. Ale nic, tady asi jedou podle jiných pravidel. ***** Takže chvíli pauza a potom druhá série. Mňam! :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím naprosto boží. Chytlo mě to hned od začátku. Je pravda, že to můře být trochu zmatečné kvůli vysokému počtu postav (i teď ve druhé sérii se trochu ztrácíme), ale jinak super námět, který je skvěle zpracovaný. Miluju seriály, které v divákovi nutí vymýšlet si různé teorie a nakonec je to úplně jinak. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)
  • V epizodě hraje písnička „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)

Reklama

Reklama