Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 2

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (682)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Míša nakoukal Black Hawk Down a shlídnul se v Bournovi a chtěl si natočit něco vlastního. kdyby jen okopíroval Jestřába, tak je z toho motherfuckerbadass masakr, ale to Míša ne.. prostě tam musí šroubovat svědomí Ameriky, hodinu keců navíc, velké emoce chlapáků a nakonec se to málem rozpadne. I tak jeden z nejzajímavějších vojenských kousků poslední dvacetiletky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film vás letem světem provede libyjskými reáliemi posledních let v honosném nadpisu "podle skutečné události", načež se hned vrhnete mezi testosteronové chlapce, kteří mají připravené pro nepřítele tvrdé bicepse, pro rodinu měkké srdíčko (a pro sebe tvrdé penisy). Děj se snaží působit komplexně, ale díky extrémnímu zjednodušení se mu to vůbec nedaří. Jednou jsme v akci, pak brečíme na skypu s rodinkou, pak máme hrdinské řeči o záchraně amerických životů a nakonec se z toho patosu zblejeme od hlavy až k patě. V takto rozkouskovaném syžetu (ha!) nemáte moc šanci se s postavami ztotožnit. Akční scény jsou taktéž neosobní (což by se dalo přežit) a trochu chaotické (těžko odhadnout, kdo je vlastně v prdeli). Něco mi říká, že to celkem nebylo tak špatné a že bych tu třetí hvězdu měl z milosti dát, ale vlastně ani nevím proč... 5/10 ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějaký ten čásek po Eflekově xichtování po Iránu přichází další storka která ukazuje, jak se i mistr vorldkap občas utne a díky tomu ztratí figurky na diplomatické šachovnici. Souhlasím s Ďurem, že ,, postavy a vzťahy Bay príliš nevie", ale koho vlastně zajímají, no ne? Po plátně se motají stejnostejní matláci, všichni mají maskovací vous a doma děti, za kterými furt bulej, takže aby se prase vyznalo, který to vlastně položil život za mamčin eplpáj, ovšem, opakuji znova, to zrovna nás drtit nemusí. Zmar z prosrané Libyjské demokracifikace, narážející na naprosté nepochopení klanového uspořádání muslimské země, z toho na sensitiva čiší, a o to by mělo jít v řadě. Druhé třeba, ovšem i tak podstatné. V té první se rozvaluje fešná akce a troška toho napětí, děkujeme pěkně. A patos si tentokrát nečekaně přesedl až do třetí, byť i tak docela nahlas šustí sáčkem s pokroutkami. Jen se obávám, že z podobných návodných filmů sandmanky brzy odkouká, co všechno umí udělátka na noční a termo vidění... a pak si před klíčovým plížením pod stádem ovec ohákne třeba termáčfólii, potaženou černým krepákem. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

...klasicky americky propagandisticky film , vytvara z americkych vojakov hrdinov v situacii, ked by malo byt pre nich velkou hanbou , ze nechali velvyslanca v rukach rozzureneho davu, hoci ho mali chranit a to aj nasadenim vlastnych zivotov a zbabelo utiekli do bezpecia, v dosledku coho americky diplomat Christopher Stevens (†52) zomrel mucivou smrtou, ktorej predchadzala situacia že diplomata pred smrťou opakovane znasilnil miestny radikál, ktorý útočil na americkú ambasádu a následne ho fanatici mestom uvláčili na smrť! Samozrejme tieto nejzakladnejsie detaily ako sa to uz nie jedenkrat stalo, reziserovi usli ..... ich nasledne konanie bolo len pudovym počinom smerujucim k zachrane vlastneho zivota ... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak teď vážně nevím, kdo je, nebo byl ve větší prdeli. Jestli Michael natočením tohoto filmu, nebo američtí vojáci v Libyi. Objektivně mi to vychází tak nějak napůl. Filmu nelze upřít snaha o nějakou věrohodnou akci, na druhou stranu toho typicky amerického patosu je tam prostě i tak moc. Není nějak extra viditelný, ale z testosteronu napumpovaných vojáků je cítit při každé větě, nebo pohledu. A když k tomu připočtu, pro mě totálně nesympatické herce, jsem nucen s lítosti v hlase konstatovat, že takový Americký sniper byl mnohem lepší film. I když jsem dal i tak za tři. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (27)

  • Údajný „americký“ film, o kterém žoldáci ve filmu mluví, který pobouřil muslimské obyvatelstvo, měl být film „Innocence of Muslims“. Žádný takový film s názvem „Innocence of Muslims“ nikdy natočen nebyl. Původně vznikal jako „Dessert Warrior“, příběh o kmenové válce zapříčiněné příletem komety a ani po jediném veřejném promítání pro minimum diváků nic nenaznačovalo protináboženský charakter. Posléze se na internetu objevil chaotický a nesourodý sestřih z onoho filmu, ve kterém ovšem byly bez vědomí herců části dialogů primitivně a zřetelně předabovány protimuslimským obsahem. V této podobě bylo video přeloženo i do arabštiny a rozšířilo se po celém světě. (Hawaj)
  • Agenti se ve filmu vozí v sedanu Mercedes S (W222). V roce 2012 se však tento model ještě ani nevyráběl. (Morrello)
  • Zbraně, které má Rone (James Badge Dale), jsou puška AR-15 upravená od firmy Salient Arms International (Salient Arms International Tier One AR-15) a pistole Glock 19, taktéž upravená od Salient Arms International (Glock 19 Tier 1). Zbraně od této firmy z Las Vegass se také objevily ve filmech jako Transformers: Zánik (2014), John Wick (2014) a Práskač (2013). Kulomet, kterým Rone ostřeluje útočníky ze střechy, je M240B. Jack Silva (John Krasinski) je vybaven pistolí SIG-Sauer P226R a útočnou puškou Colt M4A1 s mířidly EOTech, laserovým označovačem AN/PEQ-15, baterkou Surefire. Tig (Dominic Fumusa) i Tanto (Pablo Schreiber) mají kulomety M249 SAW Paratrooper a útočné pušky M4A1 s mířidly EOTech, laserovými označovači AN/PEQ-15, baterkami Surefire. Tig  navíc používá granátomet Heckler & Koch HK69A1. Oz (Max Martini) i Boon (David Denman) používají bojové pušky Heckler & Koch HK417 s dvojnožkami Harris a teleskopickými puškohledem s CNVD a útočné pušky Colt M4A1 s mířidly EOTech, laserovými označovači AN/PEQ-15, baterkami Surefire. Glen Doherty (Toby Stephens) je vyzbrojen karabinou M4 Mk. 18 Mod 0 s holografickými mířidly EOTech XPS. (Maulincio)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama