Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Diskuze

Uživatel Real Tom Hardy smazal svůj příspěvek.

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune , NightPorter

Yoshitsune: Taky jsem to tak pochopil. Je to tam hlavně proto, aby ta scéna působila napínavě.

 

Night Porter: Ze začátku to tak vypadá, ale potom bych řekl, že se zdá, že na tom ten dědek není tak špatně, kdyby byl, mohl Brada požádat o pomoc. :D

Real Tom Hardy

Real Tom Hardy (hodnocení, recenze)

NightPorter

Nezneužívali :D Georgeino dostával fajku od Squeaky kedy sa mu zachcelo :D

Ale o to nešlo :D Mne skôr prišiel ten čudný spôsob tej ich formácie státia :D :D a veci s tým súvisiace :D A tuto Yoshiho teória efektu smečky tomu celkom dáva dobrý zmysel :D

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

ja myslel, ze toho staryho dedka majitele rance zneuzivali, nasackovali se k nemu a nemel silu je vyhodit, tak se asi bali, ze se jim do toho nekdo zacne montovat a bude je chtit vyhodit, ne?

na příspěvěk reagoval Real Tom Hardy, MartinS96

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Real Tom Hardy

Real Tom Hardy (hodnocení, recenze)

Doteraz proste nechápem tej scéne z ranču. Už som film videl 4x, ale stále som to nepochytil :D Prečo tam stáli predtým domom všetci nastúpený v rade, keď išiel Cliff očekovať Georgea? :D Na čo tam akože čakali? :D Resp. čo akože čakali, že sa stane? :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Taky si myslím, že Jackie Brownová je lepší než Historky z podsvětí, které jsou podle mne přeceňované, za to Jackie je emocionálně a postavy komplexnější a vyspělejší.

 

A jinak Tenkrát v Hollywoodu je pro mne zatím nejlepší Tarantino. Úžasná óda na starý Hollywood lemována krásným příběhem o přátelství. Zkrátka skvostné!

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

V čem přesně?

 

Jinak jo, Jackie Brownová je pro dospělé, Pulp Fiction pro děcka (mládež). :) 

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

to je nas bluntman no, ale kdyz si nekdo mysli, ze jackie brown je lepsi nez pulp fiction, radeji ho v tom nechme a uz se ho na nic neptejme.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

cyphercz

V tom vymezení není žádné elitářství, jde v podstatě o konstatování faktu. Tenkrát v Hollywoodu je film, který je určený pro úzkou cílovku, resp. si ho - (d)ocení - užije úzká cílovka. Jde o dílo, které předpokládá nejenom znalosti historické (smrt Sharon, co to znamenalo, jak to bylo interpretováno) a povědomí o provázanosti mezi lidmi (kde bydlela, proč tam Manson poslal lidi atd.), ale i znalosti toho, jak fungoval průmysl, natáčení, uvádění, recepce ad. Jde o dílo nejenom plné odkazů, ale zároveň hry s dějinami - skutečnými i audiovize. Proto si to vychutná hlavně úzká cílovka.

 

S těmi osobními útoky se jenom ztrapňuješ. Zvlášť když zvládáš být pouze demagogický (viz účelová dezinterpretace úzké cílovky), nic jiného.

 

A naposled, nezaregistroval jsem, že by v Tenkrát v Hollywoodu někdo hledal "intelektuální cosi". Já - a další, hodnotící vysoko - vedle oné hry s dějinami skutečnými i dějinami audiovize oceňuj/oceňujeme zejména vyprávění, styl, práci s žánrem a další věci. Žádné "intelektuální cosi", Tenkrát v Hollywoodu není adorováno za významový přesah, téma nebo něco podobného.

na příspěvěk reagoval Merengues9, DJ_bart

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Bluntman

"že je to snímek určený pro úzkou cílovku" - je mi jasné, že si o sobě myslíš, že jsi nějaká elita a velký pan chytrolín, ale Máro promiň, jsi obyčejný český lojza jako my všichni ostatní tady, jen my si tu na nic nehrajem a když vidíme film, co je uměle natahován bez jakéhokoliv smyslu či významu, tak na to normálně upozorníme a nehledáme v tom nějaké intelektuální cosi, co tam rozhodně není:)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ivoman

jimikokta: Psal jsem o hře s dějinami audiovize, ne pouze se skutečnými dějinami. 

 

Ivoman: Kdyby ses na místo šíření výmyslů o placené hodnocení rozhodl přečíst komentáře, zjistil bys, že v nich jsou výtky vycházející z toho, že uživatelé jdou na Tarantina, ale nesmyslně čekají akci a násilí, a tak hodnotí nízko, protože obojí je tam až v posledních minutách. Dávat plný počet na ČSFD není žádný byznys, nikdo za to není placený. A Tenkrát v Hollywoodu by obstálo, i kdyby to nerežíroval Tarantino. Se smiř s tím, že je to snímek určený pro úzkou cílovku, která se sestává nejenom z filmových fanoušků/fanynek, ale i znalců audiovizuální historie - a pro lidi, kteří oceňují, jak je dílo odvyprávěno atd. S jménem tvůrce to nesouvisí. 

 

cyphercz: Nechceš s tím trollováním táhnout jinam? Na ČSFD na rozdíl od Facebooku bohužel není blokace.  

na příspěvěk reagoval cyphercz

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Bluntman

Velká spousta lidí jako zde na čsfd. Jen slyší známé jméno a už si z toho ucvrkávají. Film by to byl zajímavej, kdyby byla stopáž 90 minut a ne todleto. Podle mne se Tarantino vám všem za pár let vysměje, protože todleto natočit a pustit do kin kdokoliv jiný, tak budete všichni řvát, že je to megakokotina a že jsou tam desítky minut dlouhý nicneříkající scény a že atd atd atd. Prostě dávat 5 hvězd je tady byznys na čsfd. hlavně aby byla dobře placená reklama a všichni věřili těm pár vyvoleným, že tenhle film (nebo jiný) stojí fakt za to. Já zase znám spousty lidí, kteří mají podobný názor jako já a hvězdičkování na tomhle serveru už dávno nevěří.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Bluntman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Je příznačné, že označení "pseudointelektuál" používají lidé, kteří mají problém dát dohromady větu, která je gramaticky správně. 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Bluntman

a ještě pseudointelektuálové co se rádi dívají na množství velmi natahovaných scén, kterým by prospělo sestříhání na polovic:P

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ano, prošumělo, protože se do kina chodilo na Tarantina, potažmo na výborné herecké obsazení. Osobně si nemyslím, že má Tarantino to nejlepší za sebou, naopak mám od něj nejraději Tenkrát v Hollywoodu spolu s Hanebnými pancharty, za nejlepší (v konvenčním slova smyslu - soudržné, vtahující, formálně nápadité, tematicky hutné) pak považuji Osm hrozných spolu s Jackie Brownovou. Tenkrát v Hollywoodu a Hanebné pancharty si akorát víc užijí lidé, kteří mají nakoukáno a načteno, a tak se baví tou hrou s dějinami (nejenom skutečnými, ale audiovize, průmyslu, uvádění, sledování...). 

na příspěvěk reagoval cyphercz

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Huh, oba mate asi pravdu, tohle by tezko nekdo jinej stejne natocil, ale zaroven souhlasim, ze to nejlepsi uz asi bohuzel natocil... a byly to hned prvni dva filmy. Ja bych uz jen rad, kdyby jeste zkusil udelat scifi thriller/horror (samozrejme ukecanej, co uz s nim muzeme delat...), Leonemu, gangsterkam, samurajum, tuctu spinavcu a dalsim uz poctu slozil, tak ted by moh jeste filmum jako Vec a Alien a tak :-)

snared

snared (hodnocení, recenze)

tarantino má svuj dost specifickej styl. a ten nějakej neznámej rejža těžko napodobí.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Já to viděl dobře třikrát v kině, na Blu-rayi už dvakrát. Za masochismus to nepovažuji - a ke mně by se přidala velká spousta lidí, která Tenkrát v Hollywoodu zařadila mezi nejlepší snímky min. roku (hned několik redakcí filmových periodik u nás i v zahraničí). 

na příspěvěk reagoval Ivoman

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Abes

Jako dobrovolně ? To je masochismus. Přeju ti to. Já to vymazal hned po shlédnutí 5ti násobnou rychlostí po 20 té minutě.

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama