Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 1

(série)
USA, 2018, 6 h 40 min (Minutáž: 43–64 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Ali Suliman, Dina Shihabi, Haaz Sleiman, John Hoogenakker, Amir El-Masry, Timothy Hutton, Mena Massoud (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Analytik CIA Jack Ryan a jeho nový šéf James Greer sledují vzorec podezřelých finančních transakcí, které je dovedou ke smrtící hře na kočku a myš po celé Evropě a Středním východě proti novému vůdci teroristů, který se připravuje na masivní útok proti USA a jejich spojencům. (Prime Video)

Recenze (35)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediného Ryana kterého znám je ten, co mi ho předvedl film (ať už jako Harrisona Forda, Bena Afflecka, Aleca Baldwina nebo Chrise Pinea). Takže je ji úplně fuk jestli se seriál nějak liší od předlohy nebo ne. Z Jackovy partnerky udělali mikrobioložku (místo chirurga) a celkem brzo se dozvíme proč (je to jen laciná berlička jak li lépe provázat do děje). Čímž se dostáváme ke scénáři. Přeplácaný/překombinovaný a zároveň debilní v detailech (asi nejvíc mě pobavila hláška "v budově kde je bomba vypnuli mobilní síť... nemůžeme ji odpálit mobilem... tak popojedeme dál, tam signál už bude!". Výběr herců je také tragedie (Jack i Kate jsou ty nejméně sympatické osoby seriálu). Zbytek je ale překvapivě poutavý a dobře natočený. Vše je škálováno akorát a funguje. Za velké plus považuji také to, že série je uzavřená. Netahá si "nitku" do další řady. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená seriálová adaptace od Amazonu, která se zbytečně nepřiklání k akci, ale jakmile na ní dojde, je paráda se na to koukat. Vůbec nevadí, že Jacka Ryana už hrálo mnoho herců, John Krasinski je sympaťák, kterému přeji každý úspěšný projekt a jako analytik CIA je výborný. Osm dílů jsem si rozkouskoval na celý půl rok a už se nemůžu dočkat druhé sezóny (a taktéž již oznámené třetí). ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká spokojenost se vším. První řada si vybrala "oblíbené" téma se slimáckými teroristy, kteří mají chytrého šéfa (pardon šejka) a ten naplánuje teror na nejvyšších místech v USA. Ale je tu Jack, který od počítače odskakuje do terénu a ještě se stihne zamilovat. Výběr postav i zpracování filmu na hodně dobré úrovni. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Viem, že tomu veríš. Ja som tomu kedysi tiež veril.“ Skvelá jazda. Nie sú to čisté 4*, ale 3 by boli málo, na to nemám srdce, na to sú postavy príliš sympatické a dobre zahraté a ešte lepšie typovo obsadené. Sila scenárov je, že pri ich písaní zjavne niekto premýšľal. To je vidno jednak na svižných dialógoch a jednak na tom, že bezpečnostné zložky (ale ani teroristi) nekonajú ako kreténi, ale ako chladnokrvní profesionáli. Plus to, že aj keď sú tu Američania (samozrejme) za hrdinov, aj ich súperi majú slušne vystavané psychologické pozadie, takže nech robia čo robia, tak nejak ich činom a rozhodnutiam chtiac nechtiac rozumiete. Niektoré dejové linky sú trošku zbytočné (a to s pilotom drona bolo jedno obrovské wtf, nad ktorým doteraz krútim hlavou), ale inak veľmi fajn seriál. Okrem toho po vizuálnej stránke dobre vyzerá, je to exotika, na ktorej sa nešetrilo. Akcia je zručne zvládnutá a dynamická, ale je jej málo, kvôli tomu to určite nepozerajte. Hlavne ma bavila parádna ústredná postava. Jack „mrzutý sráč“ Ryan je skvelý hrdina, v akcii sa rozhodne nestráca, ale v spoločnosti profesionálnych vojakov často zo všetkého najviac pripomína tolerovaného civila, ktorý vie správne držať strelnú zbraň, ale predsa len je lepšie, ak sa drží bokom. Ale jemu to tak ostatne plne vyhovuje, na nič sa nehrá a najviac mu vyhovuje, ak môže hýbať mozgom, nie samopalmi. Aj jeho vzťah je vďaka tomu uveriteľnejší, precíznejší, vtipnejší a, prečo to nepovedať nahlas, i dojemnejší (navyše jeho životnú lásku hrá herečka, ktorá hrala v najlepšom filme na svete – správne, v Dobrom ročníku). Trocha ma sklamalo, že seriál nemá dojemnejší koniec s pani doktorkou a to, že som osem dielov natešene čakal, kedy sa objaví John Clark, moja najobľúbenejšia postava z ryanoviek. Hádajte, ako to dopadlo. Ale inak palec hore a ideme s pani manželkou na druhú sezónu. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu jsem dal šanci z důvodu Johna Krasinskiho, protože ve filmu 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází byl dost cool. Jsou chvíle, kdy mě hloupost některých postav rozpaluje do běla, ale pak to nějak Jack Ryan vykoumá a dobře to dopadne. Zápletka první série je nadprůměrná, chyb je tam spousta, ale celkově jsem se bavil, takže klidně i další sérii od Netflixu zvládnu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Písnička, která hraje v pizzerii, je „Steal It“ od BOA. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v úvodu, je „The Safety Dance“ od Men Without Hats. Ve 40. minutě hraje „Big Ol' Truck“ od Toby Keitha. (Duoscop)
  • Syrská pevnost, ve které žije Musá bin Sulejmán (Ali Suliman), je ve skutečnosti Kasbah Oumness, nacházející se přibližně deset kilometrů jižně od marockého města Marrákeš. (ČSFD)

Reklama

Reklama