Reklama

Reklama

Starship Troopers: Záchrana Marsu

  • USA Starship Troopers: Traitor of Mars (více)
Trailer

Staří známí Johny Rico, Carl Jenkins a Carmen Ibanez tentokrát čelí nejen broukům, ale také superinteligentní nebeské maršálce, která je ochotná pro své ambice zničit celou planetu. Rica a jeho četu poskládanou z marťanských nováčků tak čeká křest ohněm. Přežijí dost dlouho na to, aby splnili svou misi a zachránili Mars? (Martrix)

(více)

Recenze (53)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cca 10 vojáků s Ricem zachraňuje Mars zamořený brouky. Nikdo jiný tam nežije jelikož už všichni umřeli a přesto si zde maník z ničeho nic udělá anténu a pošle pro sebe záchranou loď (logika level 0) ten samý maník se pak opět z ničeho nic dostane k přísně tajným informacím (logika level - 0) a zdiskredituje jakousi ženskou, co chtěla zničit bombou Mars. Celé to působí spíše jako počítačová hra. než jako film. P.s. o té ženské co radši vysílá něco na netu místo, aby tam jela a zachránila je (na konci to sice udělá, ale už bylo pozdě) ani nemluvím. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Další animovaný výlet mezi hvězdnou pěchotu. Oproti geniální Starship Troopers: Invasion (2012) se Shinji Aramaki přesunul na Mars, ale nějakých spektakulárních bitev si neužijeme i když trailer na to láká. Příběh se točí sice okolo známé partičky, ale drsnost a úmrtnost je zde již zohledněna pro dětské diváky a tak i jednotka je složená z jelimanů, kteří tajtrdlíkují a až na vyjímky přežijí. Graficky dospělé, ale stále ještě ne úplně dokonalé. Děj není nějak postižen japonskou nepochopitelností, ale ani americká pohodovost této značce nesluší. Víc umírání, militarismu, hrdinství a bude to paráda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na detailní realistickou animaci a grafiku postav, zbraní/bojových obleků i prostředí bych sice nepěl úplné ódy, ale vypadaly skvěle a líbily se mi velmi. Nijak mě ovšem nezaujal nevýrazný, stroze ohraničený příběh politického spiknutí (jednotlivce) za účelem zničit Mars (kvůli popularitě?!), do kterého nevýrazná režie nevtáhla ani v konečně citelně hmotné, nicméně celkem jednotvárné (střílení a bombardování brouků) akci. Ke všemu ubylo krve a žádná vojanda neukázala prsa! ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Tohle je základní úroveň, poručíku. Tedy pokud nechcete simulátor mazlení se zvířátky." -Rico- ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nejdříve plusy: jde o přímé pokračování původního filmu (všechny postavy zde máme + se odkazuje na původní film). To je fajn. Animace super, koncept se také drží (svérázné reklamy), jen mi přišlo, že se polevilo na přístupnosti. Taková ta přehnaná morbidita a krvavost tu chybí (nemluvě o nějaké té scéně ze sprchy). Prostě prudérie zapracovala a s ohledem na to, že děj je tupý až to bolí, je třeba buď být: 1) fanda Starship Troopers a tolerovat nebo 2) film ignorovat (a ušetřit si další odpad na CSFD) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé, dejovo plytké, v podstate dej neexistuje, existuje len myšlienka, ktorá bola zaujímavá, ale jej vtesnanie do deja tragické. Ale za tú technickú stránku a ďalší zárez do Starship Troopers Univerza, ja dávam 80%. Invasion bolo lepšie. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Neurazí. Animace je taková půl napůl, někdy jsou efekty dobrý (většina exteriérů) a někdy vypadaj jak animace z PS1 hry (všechno ostatní). Je vidět že v tom maj ruku japíci neboť to z toho filmu uplně srší, hlavně to jak si představujou americký mariňáky je typický zrovna pro ně. Příběh je takovej o ničem ale to se asi nedalo čekat nic extra a ve srovnání s Pěchotou 2 a 3 je tohle mistrovský dílo. Na jedno podívání dobrý. LIVINGDEAD tradičně uplně mimo. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příběh naprosto jasný ani se nemohl nijak vyvíjet což vlastně zjistíte po 20 minutách snímku. Animace podobná jako u Final Fantasy Esence života. Docela dobře se na to koukalo. Rozhodně lepší než nějaký hraný díly této série. Takže proč ne. 60% ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Duchem asi nejblíže k Verhoevenově klasice, a to jak návratem původních postav do hlavních rolí a explicitními odkazy, tak také opětovným důrazem na militaristickou propagandu, která zde už není jen jeden z dějových prvků, ale dokonce hlavním nosným motivem. Sice je to asi v souladu s knižní předlohou (nevím, nečetl jsem), ale v důsledku toho se na můj vkus až příliš ubralo na akci a násilí (a na tom především, tahle Hvězdná pěchota je oproti svým předchůdcům místy vyloženě krotká). A druhým poměrně značným problémem je, že ačkoliv zápletka má planetární, potažmo celogalaktický rozmach, provedení filmu je v kontrastu s tímto až příliš komorní, čemuž se třeba předcházející díl Invasion dokázal docela elegantně vyhnout (tam byl děj komorní sám o sobě, velký rozmach měly až jeho potenciální dopady). Animace je stále atraktivní a potěšil také plnohodnotný přerod Johnnyho Rica z namachrovaného frajírka do autentického badasse, s kterým jen tak někdo nevyjebe...ale film jako celek až tak "badass" není. Koukatelný, solidně zábavný, ale až moc se upínající na první díl a myšlenky z knihy, ale přitom méně šťavnatý a trochu postrádající jiskru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na předchozí film z roku 2012 ´Hvězdná pěchota: Invaze´ a tak se objevují známé postavy. A s odstupem času se jedná o mírné zlepšení. Scénář je více propracovaný a i ta animace lidských pohybů je o něco lepší. Ale snímku z roku (2001) ´Final Fantasy: Esence života´ to bohužel stále ještě nedosahuje. Grafika se smyslem pro sebemenší detail je však opět na úrovni. Snímek je tedy animovaný na bázi CGI a je na co se dívat. Napětí, akce, hlášky i psychologické rozjímání. Vše tu zcela vyrovnaně je, a tak ke zmatečným výjevům nikterak nedochází. Příběh se veze na jednoduchosti k patřičnému porozumění a dá se tvrdit, že takřka na komiksové úrovni. Dokonce se vrátilo i přerušování děje daným zpravodajstvím, které posledně chybělo. Děj se přesunul na planetu Mars a i tam se dějí věci. Známá dějová šablona představuje typického záporáka, v tomto případě ženského pohlaví a pánové, co si budeme povídat, vcelku i krásné, mající s Marsem nekalé úmysly. K tomu invaze brouků, nezkušenou jednotku a o popkornovou sci-fi zábavu je postaráno. A protože je to animované, atmosféra je přeci jen jiná, než u předchozích hraných. Svůj potenciál však rozhodně má. CHCETE VĚDĚT VÍC? ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Každé jedno pokračovanie Starship Trooperov stojí za hovno, ale z nejakého dôvodu si ich aj tak nechcem nechať ujsť. Tu tradícia zas a znova zostáva zachovaná. Sledovanie bandy najväčších retardov akých si len viete predstaviť, pobehujúca po Marse v podstate bez akéhokoľvek príbehu v pozadí a bojujúca s arachnidmi, ktorí ani zďaleka nepôsobia tak hrozivo ako v prvom filme, nie je zrovna najväčšia zábava. Keby aspoň ten vizuál bol lepší, ale aj tie súčasné hry sú krajšie, obzvlášť čo sa spracovania postáv týka... aspoň tých posledných 10 minút bolo celkom fajn a aj použitie main theme z prvého filmu pri záverečnej scéne potešilo, inak to ale bolo hádam ešte horšie ako to predošlé CGIčko. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Lepší, než Aramakiho Invaze, ale pořád slabší, než hrané filmy (vyjma otřesné dvojky). "Realistická" grafika vytváří unifikovaný dojem z výtvarného zpracování. Šablonovité charaktery nepřidávají na uvěřitelnosti. Satiru zde obstarává parafráze propagandistických pořadů. Jinak je film o poznání vážnější, než ostatní snímky, což celkovému vyznění moc neprospívá. Spoiler: Odpálení terramorfizační věže na výrobu atmosféry, ve které je ukrytá nukleární bomba schopná zničit celou planetu, mi nepřipadá jako moc logický závěr. Ale kdo by se mazal se scénářem, že? ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Jasné pokračování Starship Troopers: Invasion a i když je mezi filmy 5 let, přijde mi animace u starší Invaze skoro lepší a propracovanější. Každopádně Traitor of Mars už není tak tajemný, i tak se jedná stále o pořádnou řežbu s některými novými prvky. Cvičení bažantů ze kterých se stávají veteráni je také zajímavá změna a finále kdy obrovská přesila brouků likviduje jen hrstku hlavních hrdinů je opět klasika. Trochu mi tu chybí více lechtivých záběrů jako v Invazi, dávalo to filmu větší šmrnc :). Tímto stylem by se mi líbil natočený celý seriál ve stylu Roughneck. Jen houšť, ryzích akčních sci-fi zase tolik není. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jo jo mě se vesmír Hvězdné pěchoty líbí. Neřeší se psychologické sračky, nehledají se zatoulaná zvířátka, nezachraňují se děti a těhotné ženy. Prostě Aramaki se soustředí hlavně na akci. Invaze sice byla dějově propracovanější, ale i tohle se si drží svůj standart. Škoda, že se to nesnažil posunout ještě o kousek dál, mohl nám vysvětlit, kde se na Marzu vylíhlo tolik brouků, jak dlouho jim to trvalo vytvořit takovou populaci, jak je tam kdo pustil. Taky by to chtělo Rkové pojetí, ten jeden roztrženej trup s vnitřnosti venku na jeden díl plnej brouků je žalostně málo. Opět musím podotknout, že dát tomuhle ODPAD je úplně mimo mísu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

První animovaný film se ještě přežít celkem dal, vzhledem k tomu co hraného ve světě Hvězdné pěchotě po jedničce přišlo. Tohle už ale byla opravdu jen nudná nastavovaná kaše. A přitom by z tohoto světa, z téhle války, mohlo vzniknout takovýho skvělýho materiálu. Příběh je prostý, nudný, bez náznaku překvapení, akce už není tak dobrá jako v Invazi a Johnny Rico by už měl přemýšlet, jestli by nebylo lepší jít do důchodu a nechat to jiným. Animace ale za těch 5 let ušla znatelně dlouhou cestu a vypadá mnohem lépe, než v roce 2012. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Neumeier se po téměř deseti letech rozhodl, že se opět přijde vymočit na Verhovenovu jedničku. Což byl (včetně dvojky) asi jediný film, který se mu povedl. Trojkou se zesměšnil a teď v tom pokračuje. Opět znásilňuje původní charaktery a to i ty, které jsou po smrti. Příběh je recyklace sebe sama. Nové postavy jsou typicky protivné a ukňourané postavy nehrdinu z animovaných komedií, kde se z looserů stanou borci a to už je na mě moc. Jediné, co se mi zdálo celkem dobrá byla animace v poměru s rozpočtem. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tady na tomhle filmu je vidět, že se jde vydat i jiným směrem než zlepšením a to úplně opačnou stranou. Předchozí počítaový počin měl nějakou hlavu a patu, byl napínavý, klasickou hrdinskost a spoustu zajímavý akce, i když měl ještě v mnoha směrech prostor pro zlepšení. Tentokrát se bohužel ale zlepšení nekonalo, ale největší domrvení. Ano je pořád na co koukat, co dokáže počítačová grafika a najde se tu jeden nebo dva momenty (proto jedna hvězda), ale co týče zbytku, tak tam už jde jenom kritika - naprosto příšerné dialogy, žádné napětí, vše předvídatelné, politické machinace neprosto nepropracované, spousta faktů naprosto ignorováno (kdy jsem si říkal, co mají postavy za inteligenci - i na to, že je to pěší pěchota), hudba nepřináší nic nového a cokoliv, co by člověka poutalo, tu naprosto chybí. ()

Reklama

Reklama