Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (1 078)

choze 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak blbé/nudné, jak se to jeví z trajlerů. Po fajn úvodní honičce přijde hromada - pravda, ne úplně nudných - keců a pak až úmorně nudná závěrečná akce. Žádná atmosféra, postavy mě nebavily a samozřejmě je to digi jako prase. Jediným zajímavějším momentem je (SPOJLEREK) když se ukáže, že jeden z terminátorů, co po splnění úkolu zůstal vězet v minulosti, si tam založil rodinu, která ani po letech nepoznala (?), že hlava rodiny je robot. O tomhle měl být celej ten film! Co film, sitcom o několika sériích! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jenom asi ... nejhorší terminátor ze všech? Všem, kteří zvažují, že za tohle digitální konverzační drama utratí nějaké peníze doporučuji, aby si 3x za sebou pustili první trailer, protože ten lže jenom v tom, že je Dark Fate akční film. Ano, na začátku se dočkáme akční scény z traileru ... poté se bohužel film přenese do své primární (čti konverzační, kdy na sebe postavy dramaticky koukají, nebo se koukají do dáli) roviny, pak tu máme digitální akční dvouminutovku a tak pořád dokola, než se dočkáme závěrečné akční scény, která je sice delší, ale jako většina akčních scén se odehrává v noci či prostě jen ve velmi tmavých interiérech (nebo ještě ideálně v noci pod vodou) .... jo a to jsem ještě nezmínil absentující kinetiku bitek mezi roboboby. Je velmi smutné, když si vzpomenete, že poslední dobrá terminátoří bitka se odehrála v Rychle a Zběsile, kdy si dali přes rypák Diesel a Rock. V Dark Fate se dbalo na to, aby Termíci měli ladné a velmi plynulé pohyby, dám ruku do ohně, že v jedné z 30 zpomalovaček se Terminátor dokonce vlní ve vzduchu .. takže pokud čekáte váhu a sílu, tak jste na špatné adrese (pro Terminátora je velmi těžké uškrtit teenagera ... prostě zatíná a zatíná, ale holt to nevyjde, je to přeci jen stroj, který pěstí dokáže prorazit zdi, že jo). Postavy jsou velmi špatné, bez špetky charisma, a jejich rádoby drsné a cool hlášky se míjí účinkem skoro pokaždé, když otevřou pusu ... a že jí otevírají teda dost. Tenhle film nemá v kinech co dělat, měl zamířit přímo na Netflix, kde byste si to stihli minimálně dvakrát rozdat (btw ten film trvá tak deset hodin a má asi 3 konce, než konečně to ukecané digi peklo skončí), a ani byste nemuseli film přetáčet nazpět, bo by vám nic neuteklo. Panebože, nechte už Terminátory chcípnout (opravdu nechci pokračování s terminátořími chimérami, které mají tolik chapadel, že by si mohli odskočit do libovolného hentaie .... a tohle si btw také nevymýšlím, bo přesně tihle terminátoři drtí odboj v budoucnosti) .... kill it pls. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování Dark Fate Tima Millera krásně vynikne režijní genialita a preciznost Jamese Camerona. A je jedno jestli hovoříme o stupňování dynamiky příběhu, ikonických momentů a hlášek, temné vize budoucnosti, či snad akčních scén. Momentky z ocelárny z T2 jsou o dvě třídy působivější, než scéna na přehradě v Dark Fate, která působí po x minutách únavně, sterilně a především digitálně. Ne že by snad poslední T neměl své dobré momenty, které se točí především kolem genuine Mackenzie Davis a Lindy Hamilton, ale pořád je to ta stejná generická šablona naháněček dvou robotů, jen jsou víc nápadití, nebo se toho víc rozbije. Sem tam se ukáže Arnold, aby ukázal, že stále umí tekoucímu kolegovi nakopat prdel a zahláškuje nějaké ty svoje klasiky. Těžko chápat kde někdo vzal to, že T Dark Fate je nejlepší od T2 a jediný další relevantní pokračování. T3 mělo působivější souboje a Salvation bylo napumpované kulervoucím vizuálem a dokonalým postapokaliptickým feelingem - škoda toho finále. Směle tedy poslední film můžeme zařadit mezi přispěvky druhé jakosti. Určitě ne nad ně. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • V čase 14:43 v úvodu souboje v továrně vystřelí Grace (Mackenzie Davis) 13 nebo 14 ran ve velmi rychlém sledu po sobě, což je skoro 2x tolik, než se do „pumpovací“ brokovnice vejde. (Globus_Jirka)
  • Legendární hlášku „I'll be back“ („Já se vrátím“) v tomto filmu Arnold Schwarzenegger (Carl / T-800) nepronese (vysloví ji místo něj Linda Hamilton – Sarah Connor). Schwazenegger tentokrát naopak řekne: „I won't be back“ („Nevrátím se“). (Rominator)
  • V červenci 2019 se vynořila informace, že si Edward Furlong zopakuje roli Johna Connora, kterého ztvárnil ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Nakonec byla pouze použita jeho podoba, která byla nasnímaná pomocí technologie "motion capture" a poté dokopírována na tělo hereckého dubléra. (lundgren86)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama