Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (485)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I freaking loved it. Konečně jsem se k filmu dostal a po rozpačitých ohlasech musím říct, že já jsem absolutně spokojen a jen s menšími výhrady. První Kingsman je u mne v TOP 10 movies of all time, takže celou sérii pochopitelně miluji a je mi dost blízká a zasazení do první světové války byl skvělý nápad. Matthew Vaughn je režisér osobitého stylu a jeho hravá a kreativní režie mě neskutečně baví, rozhodně takovým směrem bych se vydával i já kdybych byl režisérem. Postavy zde sice nejsou tak sympatické jak v původních Kingsmanech Harris Dickinson není Taron Egerton a Ralp Fiennes není tak dobrý jak Colin Firth, ale s tím jsem se smířit dokázal. Vizuálně je film opět dohnán k technické dokonalosti a absolutní vytříbenosti, Vaughnova alternativní historie mě fascinovala ( i přes očividnou fikci, to působilo věrohodně a zábavně a camea známých historických postav byly boží). Na akci se musí čekat o něco déle, ale jakmile na ní dojde, tak si mě režisér opět omotal všemi prsty. Akce je vždy různorodá, skvěle natočená, šíleně stylová až luxusní a mám chuť si po zhlédnutí všechno zopakovat. Šílený tanec s Rasputinem, vyloženě lahůdkový boj na různé bojové zbraně v zákopech ( to jsem řval jak sviňa) jedna z mých nových oblíbených akčních scén a potom samozřejmě půl hodinové nařachané finále, které má úplně vše, co od pořádného finále očekávám. Trochu zamrzí, že se Vaughn krotil s Gore a humoru zde taktéž nepřidal příliš, ale docela to vynrahradil nekompromisním zvratem, který nečeká nikdo. Chválu si zaslouží i záporáci ( Rasputin to zahrál bravůrně) a celý špiónský příběh na pozadí 1.SV mi přišel velmi zábavný a důkladně propracovaný. Pár lidí si stěžuje na to jak je to pomalé, ale přišlo mi to svižnější a akčnější než celý Batman, takže za mne vysoká spokojenost, zvládl bych i 30 minut navíc. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 9/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM POVĚST MUŽE, KTERÝ SE NECHCCE DO NIČEHO VMĚŠOVAT, TAKŽE SE PAK MOHU MNOHEM SNÁZE A NEPOZOROVANĚ VMĚŠOVAT DO VŠEHO. TAK JAKO SLUŽEBNICTVO, KTERÉ SICE VIDÍŠ, ALE NEVMÍMÁŠ…“   Hodně vyprávění… Může to nudit, navíc když hnidopichové zjistěj, že jsou ohejbány historický souvislosti… Takže než dojde na šavlovačku v balalajkovým rytmu, asi si dovedu představit, že někdo chcípl nudou. Navíc když ten humor je takovej…. absurdní? Prostě je to taková krásně natočená píčovina. Chybí tomu i veskrze optimistickej duch, takže nedůtklivci si můžou připsat další tresnej bod! Ať už chcete (nebo ne), dostaneme se nakonec k závěrečný akci, která je dlouhá a stejná jako film – místy dobrá, místy blbá. Problém asi bude, že se to snaží bejt strašně chytrý – jenže koho kurva dneska zajímá Lenin (kdo z mladejch ho zná?). Kdo z nich ví něco o Mata Hari? Takže bych řekl, že Vaughn (tady) na tu chytrost dojíždí…             /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nikdy jsem neviděl film s Leninem. 2.) Přišel jsem o někoho v 1. světový….  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“ a „K4rm4d0n“                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jako ok, Ralph Fiennes je charismatický hlavní hrdina a film má docela spád. Zápletka příliš bombastická, rozuzlení a hlavní záporák jsou trochu přitroublí a pateticky dětinské outro mimo mísu, ale jinak se mi zdá, že jako akčňák film funguje. Akční scény fajn (nejlepší je souboj na šavle, nebo Rasputinův kozáček) a nepůsobí na mě tak odfláknutě, jako třeba v posledním Indiana Jonesovi. Bez postav Gemmy Arterton, Djimona Hounsoua a hlavně Aarona Taylor-Johnsona by se film obešel, ale předpokládám, že se v budoucnu bude pracovat na sequelu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[52%] Viděno v kině. No, poslední dobou jsem tento film asi moc neplánoval navštívit na velkém plátně, ale vzhledem k tomu jaká je dnešní situace ohledně pojebaného covidu, tak jsem si říkal, že na to radši zajdu. První dva KINGSMANI se mi líbily. Neříkám, že je to nějaká pecka, ale svoje kvality to má určitě. Tohle je prequel, tak jsem se na to docela těšil a výsledek? Jsem z toho určitě rozpolcený. ½ filmu mi přišla docela nudná a hlavně se to tvářilo neskutečně vážně, ale ještě v té nudné první půli tu byla jedna luxusní scéna/bitva s Rasputinem, která mě docela smíchy rosekala. Pak se střídala docela jedna nudná scéna za druhou. Akční sekvence v zákopech byla docela dobrá, ale ukončena úmrtí postavy, do které bych to teda nečekal. Finále bylo po akční stránce docela dobré. Třeba ten přílet letadlem mi přišel docela retardovaný, ale sakra vtipný. Finále bylo akční sekvenci ujeté, ale ještě ok. No a zpočátku mi film přišel docela nudný. A ten pocit, že se film bere vážně – to mi přišlo docela divné.  Já nevím, jak mám tento film popsat. Moc mě to nebavilo, ale pár sekvencích, mi přišlo docela dobrých. Ale spíš se jednalo o nadlehčenost než o brilantně povedených scén, kterých zde bylo méně, než v původních 2 filmů. Prostě nemůžeme zde srovnávat první dva snímky k tomuto. Z herců mi zde přišel nejvýraznější Ralph Fiennes. Zbytek ušlo – prostě průměr. Opravdu nevím, co bych k tomuto ještě víc dodával. Soundtrack byl zde na potřeby filmu obstojný. Pokud by mělo vzniknout pokračování, tak jedině to přímé a ne tento divný a nesourodý prequel, který v této sérii vůbec nezapadl. Víc k tomu asi nenapíši. Úplná sračka to není, ale žádný zázrak také ne. Kostrbatý průměr, na který se už nikdy nepodívám … ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rozhoduji se pouze tehdy, je-li můj břich plný nebo koule prázdné." S touto filozofií nemám problém. Rasputin s Leninem mě chvílemi dokonce bavili, ale to zklamání je obrovský. Kingsmany jsem měl prostě rád, ale teď už si tím nejsem tak jistej. Mám je totiž spojený s nečím jiným, než je slzopudná nuda plná logickejch nesmyslů a jeden snadno odhalitelnej padouch. Ono prostě 1+1 není 3,462, i když se to tak celou dobu tváří. Příště si hodně rozmyslím, jestli mám usednout ke Kulatýmu stolu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu nalezneme jak českou, tak i slovenskou stopu. Česká je samozřejmě manželka Františka Ferdinanda d'Este Žofie Chotková a slovenská pak použití padáku jednou z postav. Zajímavostí také je, že padák byl Štefanem Baničem vynalezen přibližně v roce 1913, což fakticky i zapadá do událostí filmu. (vyfuk)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama