Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (180)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zbytečný seriál, který se na začátku tváří, že se bude jednat o něco nadprůměrného, temného s prokreslenou psychologií postav a nakonec je jen povrchním konstatováním, že StB jsou svině a nemá se s nimi člověk zahazovat, natož od nich žádat pomoc (na což by divák do shlédnutí nikdy sám nepřišel). Je to pomalé, víc než polovina scén je tam jen proto, aby ředily děj. Nedůležitým věcem je věnována neúměrná pozornost, důležitým je věnováno málo prostoru. Chybí hloubka postav, vlastnosti postav (kromě černobílého hodný/zlý), něco, kvůli čemu by divákovi na postavách záleželo. Chybí logika jednání postav, viz. můj komentář k poslední epizodě. Chybí spád, chybí napětí, chybí silné scény. Chybí umělecká stránka věci. Zbylo jen to suché konstatování a dobré výkony Davida Novotného a Ondřeje Sokola. Dnes se už skutečně nevyplatí sledovat cokoli tuzemského, pokud to neprodukuje HBO. PS: Nejvtipnější je, jak tady většina lidí uráží Ondřeje Sokola, protože je v reklamách na Vodafone a moderuje estrádu na Nově. Jejich "vysoký intelekt" a "všeobjímající rozhled" ovšem již nestačí na povědomí o tom, že Sokol je držitelem dvou cen Alfréda Radoka za divadelní herectví a režii, taktéž dvou cen Thálie, byl nominován na Českého lva a je uměleckým ředitelem Činoherního klubu. PPS: Název posledního dílu seriálu je ovšem velmi výstižný pro shrnutí celého děje. ;-) ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra a pořád přítomná rezidua osmdesátek za pět*. Výborná je reálně mrazivá dvojice likvidátorů svědků. Ovšem, téměř adorizace stbáků, jako těch jediných schopných, s vůbec nejchytřejším hlavounem "Lórencem", který má vše pod palcem i z fešáckého kriminálu je jak objednaná. ...P.S. jedna divnost by tu byla: Stříkat kolem sebe bezpečně "zabíjecím sprejem", který ti neublíží, když odvrátíš hlavu, jo?? ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Od tohto seriálu som čakala viac. Pamätám si tieto udalosti hlavne vďaka Michaelovi Kocábovi, ktorý sa zasadzoval o odsun sovietskych vojsk. Vojenský prokurátor Rédl je sympatický chlap a budete mu držať palce. Ale príbeh je vystavaný až na naivných zločineckých postavách - ak by pôsobili viac ako profesionáli a menej ako miestni playboji, s neustálou chuťou „problémy“ zavraždiť, viac riešili svoj malý prehnitý biznis, boli by uveriteľnejší. Do príbehu sa miešajú ešte postavy bývalej a súčasnej ŠtB. (Možno to s nimi tak bolo). Najsympatickejší a najuveriteľnejší, aj keď smutný, je príbeh Andrey, Karlovej manželky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Perfektní práce, která graduje z neslaného, nemástného prvního dílu až po neskutečně našlapané finále, které patří mezi to jednoznačně nejlepší, co u nás za posledních deset let vzniklo ve filmu i televizi (takže do toho počítám třeba Pouta, Protektora i Karamazovi) a připadá mi fascinující, že čt má čím dál tím lepší minisérie a seriály, ale o to horší pouští do kin filmové produkce, tohle je letos už třetí věc, které by slušel plnoformátovej celovečerák, byť v tomhle případě by měl tři hodiny, s tím, že nejvíc by se střihalo z prvního dílu. Všechno tu neskutečně sedí a z řemesel za to stojí hlavně hudba (perfektní outro) a herci, kde si svoje role nejvíc užívají asi pánové Hofmann a Novotný. Zkrátka a dobře, je to perfektní atmosferický thriller s perfektním filnále, kde je atmosféra hutná tak, že by se přes ní domu ani Rákosníček nedostal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEŠ VOJENSKEJ PROKURÁTOR, NE INSPEKTOR COLOMBO. TAK PŘESTAŇ DĚLAT PÍČOVINY“...“ /// (Nepřestal…) Poručík Rédl na stopě velkýho podvodu. Do rozdělení republiky zbejvá pár dní, takže můžeme obdivovat žigulíka, socialistický uniformy i ošuntělou atmosféru tý doby, ale hlavně sledovat, jak se celkem zajímavě rozbíhá porevoluční policejně politická story, ve který jde o ruský zbraně a taky (kurva hlavně!) vo člověka. Možná to je takový jednodušší, ale televizně to funguje Líbí se mi ty pletky s STB, celkem fajn je casting, ale ta 4* je za nezprzněnej konec. Co nezprzněnej… von je dobrej. Dramaticky i emociálně. Poklona scénáristovi i režii. A ČT. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzpomínáme s tebou šéfe. 2.) Mám doma AK-47, Makarov PM, PK… a další krámy, který se tenkrát váleli ve vlaku. 3.) Myslel jsem, že Hřebejk zapomněl točit filmy. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (111)

Zajímavosti (24)

  • V záběru na projíždějící vlak doslova bije do očí fungl nový vlakový koridor – železniční svršek a hlavně nový typ sloupů sloupů s napínáky trolejového vedení, který se v ČR začal používat teprve před pár lety. (lukas.kohout)
  • Při jednom ze záběrů v nymburském ranžíru je pohled směrem do osobního nádraží, kde skrz roští prosvítá dvoupatrák důvěrně známý z osobáků kolem Prahy v poslední verzi modrého designu. (lukas.kohout)
  • V čase 44:25 má protijedoucí cyklista helmu, žlutou vestu a diodovou blikačku s bílým světlem. Avšak nic podobné tenkrát nebylo. (pleva)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama