Reklama

Reklama

Hodný, zlý a ošklivý

  • Itálie Il buono, il brutto, il cattivo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hodný, zlý a ošklivý je klasickým westernovým příběhem o chamtivosti a pomstě uprostřed běsnění občanské války Severu proti Jihu. Podvodník, desperát a ošklivec Tuco (Eli Wallach) je hledaný ve čtrnácti okresech a na jeho hlavu je vypsaná odměna dvou tisíc dolarů. Má ale parťáka, hezouna Joea, zvaného Blonďák (Clint Eastwood), který vždy včas přestřelí provaz, na němž se ho chystá šerif pověsit a při společném útěku si rozdělí odměnu. Ovšem jen do dne, kdy jejich habaďůra přestane Blonďáka bavit a nechá Tuca uprostřed rozpálené pouště sedmdesát mil od nejbližšího města. Vzájemná pomsta je společným jmenovatelem jejich vztahu, ať jsou od sebe bývalí partneři jakkoliv daleko. Cesty osudu je však nakonec zase svedou dohromady v podobě nečekané zprávy o zakopaném pokladu. Každý z nich však zná jen polovinu tajemství, a tak chtě nechtě musí cestovat spolu. Stejnou stopu však sleduje i třetí muž, zlý Setenza, zvaný Krásnoočko (Lee Van Cleef), jemuž se té zajímavé informace dostalo také a on ji rozhodně hodlá prověřit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 441)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kto raz zradí Tuca, ten vôbec nevie, čo Tuco dokáže". A dokázal toho dosť,pretože v mojich očiach zatienil aj C.Eastwooda. Ale to, čo dokázal S.Leone s westernom ako žánrom, ktorý bol takmer mŕtvy, mu právom zaistilo pevné miesto v histórii kinematografie. Príbeh troch postáv s tromi rôznymi charaktermi, ktorých spojí túžba po poklade. Dobrý/Blonďák/, vie v ktorom hrobe. Škaredý/Tuco/, vie na ktorom cintoríne. A zlý/Krásnoočko/, ich má oboch v hrsti. Celý film je kto z koho, nikdy neviete kto si o chvíľu strčí hlavu do oprátky a kto z nej vyviazne. Prcek by vedel rozprávať...Zaujalo ma,že Krásnoočka mal hrať pôvodne Ch.Bronson,ale nevyšlo to. Jeden z najlepších filmov, aké kedy vznikli /podľa Tarantina najlepší/, sa mi pod ruky dostal ako 14-násť ročnému a úplne ma pohltil. Morriconeho dokonalá hudba vo mne vzbudila obrovský záujem o maestra, ale aj soundtracky všeobecne. Trojhodinovú stopáž neznesie hocikto, podľa niektorých je zbytočne naťahovaný /odtiaľ názov spagety western/, ale vtedy by som ďakoval za každú ďalšiu minútu navyše. Zberateľská DVD edícia s 18 min. navyše je splnený sen. Krásny rozkladací booklet, nádherne remastrovaný obraz aj zvuk, kopec bonusov... . Takýto film si to naozaj zaslúžil. Jednoznačne najkrajšie zabalené a vydané DVD/spolu s Vtedy na západe/, ktoré mám.Na svete sú dva druhy ľudí,tí ktorí toto dvd už majú, a tí, ktorí ho ešte len chcú mať...100% film,gringo! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl tenhle legendarni western a fakt to je pekne vostry, asi nejlepsi western co jsem kdy videl. Film ma sice tri hodiny, ale ani na chvily jsem se nenudil, Sergio skvele vyvazil pomer akce, rozhovoru a sem tam nejakej vtipek. Celej western je spravne velkolepej a jeste to podporuje naprosto uchvatna hudba. Vsichni tri hlavni predstavitele jsou dobry, Eli Wallach se skoro vyrovna Eastwoodovi, Lee Van Cleef sice nema tolik prostoru jako v druhym dilu, ale i tak je dobrej. Pribeh sice neprichazi z nejakym originalnim cilem, opet jde o penize, ale cesta k nim je spravne slozita a napinava a vetsina veci je do detailu promyslena. Navic se tentokrat prekonava i kameraman. Proste pravem legendarni western a vyjimecnej filmovej zazitek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„See you soon, i.., idi..” - "Idiots. It's for you..“ Zábavnější než Tenkrát na západě, o tom není pochyb, protože tahle trojka se tak dlouho hledala, až se našla u Arche Stantona.. Považujte mě za pošetilého blázna, ale Morriconeho hudbou podbarvená scéna, kdy Tuco s Blonďákem odjíždí z klášterního lazaretu na dostavníku („..a po jídle by bodnul doutníček.“), mně vždycky neuvěřitelným způsobem napumpuje optimismus do žil. Dodatek: Soundtrack je neuvěřitelný skvost. Už přes půl roku mi hraje v autě a nemohu se s ním rozloučit.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, asi mám jiný divácký vkus než většina uživatelů tady na čsfd, ale Pro pár dolarů navíc se mi prostě líbil víc a taky ho považuju za vrchol dolarové trilogie (ono to označení dolarová trilogie je možná trochu zavádějící, ale kdo viděl všechny 3, tak ví ;-)). Přesto, že For a Few Dollars More byl jen o půl hodiny kratší, měl dějově mnohem větší spád a ta vsuvka z občanské války mi do The Good, the Bad and the Ugly moc nepasovala. Film stojí na opravdu výborných hereckých výkonech Eastwooda, Van Cleefa a Wallacha, zručné kameře, dobré režii a v neposlední řadě na již zmiňované PERFEKTNÍ hudbě. Film dále obsahuje dokonce i malou dávku suchého humoru, který bych tu ani nečekal. A pak je tu samozřejmě scéna odehrávající se kamenném chodníku uprostřed hřbitova, kdy kamera přechází z 1 pistolníka na druhého; osobně ji považuju v žánru western za legendární. Ale nebylo mi jasné, např. jak mohl najít Hodný Ošklivého v zdevastovaném městě, když o sobě vůbec nemohli vědět, nebo jak se podařilo Hodnému a Ošklivému naprosto nerušeně zlikvidovat most, když právě o ten armády bojovaly a hlídali ho, či scéna v poušti, kdy si Ošklivý najednou úplně přestal všímat Hodného, kterého se zrovna chystal zastřelit a ten se, totálně dehydratovaný a unavený, nějak záhadně doplazil k dostavníku a dozvěděl se od umírajícího "jméno" hrobu s pokladem. Můžete si říct, že jsem puntičkář, ale ikdyž je to opravdu výborný film, který vřele doporučuju nejen příznivcům žánru western, kvůli trochu přehnané stopáži a některým (mnou zmíněným) detailům, prostě 5* nedám. "V tomhle světě jsou 2 druhy lidí, příteli. Ti s nabitejma bouchačkama a ti, co kopou. Tak kopej..." ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tazko sa vyjadrovat k filmu, ktori patri medzi najlepsie vobec a napisalo sa uz o nom hadam vsetko co sa len dalo. No ale predsa. Strucne a jasne. Dokonaly western s uzasnou hudbou Ennia Morriconeho, ktora dodava kazdemu zaberu nezvycajnu poetiku a celemu pribehu a filmu neopakovatelnu atmosferu. Traja pistolnici sa snazia ziskat 200 000 dolarov, kazdy inym sposobom. Nakoniec sa im to podari s nadsadzkou povedane "spolocnym usilim". Je vsak jasne ze zlato si odnesie len jeden. Ten, ktoreho gulka bude najrychlejsia. Kto nevidel, prichadza o vela. 10/10 ()

Galerie (177)

Zajímavosti (108)

  • Ve scéně, kdy Tuco (Eli Wallach) přeřízne želízka vlakem, byl Eli Wallach ve skutečném ohrožení života, nezastupoval ho žádný dublér a nejednalo se ani o falešný vlak. (Janik.Jurica)
  • Rukojeť pistole Clinta Eastwooda (Blonďák) má stříbrné vykládání ve tvaru chřestýše. Stejnou pistoli nosí Clint ve filmu Pro pár dolarů navíc (1965). V seriálu Rawhide (od r. 1959) zabije Rowdy Yates (Clint Eastwood) chlapíka, který má pistoli s tím samým zdobením a nechá si ji po zbytek seriálu. (džanik)
  • Blondie (Clint Eastwood) používa pušku Winchester 1866. Tvorcovia odobrali drevené predpažbie, aby zbraň vyzerala ako Henry 1860. Zabudli však, že Henryovka sa na rozdiel od Winchestrovky nenabíjala okienkom na pravej strane zbrane, ale spredu pomocou vyklopenia prednej časti zásobníka a taktiež aj na výčnelok, ktorý má Henryovka na pružine zásobníku a podľa ktorej sa dá zistiť, koľko je v zbrani nábojov. (ČSFD)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

27.05.2012

V červnu se diváci mohou těšit na tři klasické perly stříbrného plátna s tématem „drsní muži“ – Rocky, Zjizvená tvář a Hodný, zlý a ošklivý. Všechny tři uvedené filmy bude možné vidět pouze během… (více)

Další Bruckheimerova akční pecka?

Další Bruckheimerova akční pecka?

16.02.2009

Není to vyloučeno. Obzvlášť když režisérem by měl být flexibilní Curtin Hanson, který před dvanácti lety oslnil stylovou kriminálkou L. A. – Přísně tajné. Zhruba stejně dlouho si Jerry Bruckheimer… (více)

Reklama

Reklama