Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Zasazení je zajímavé, na zpracování se taky nešetřilo, bohužel postavy se někdy chovají velice zvláštně a hloupě. Navíc se spousta důležitých věcí odehrává mimo kameru (na konci jednoho dílu rodina Robinsonů pořád sama, nepotkali nikoho, potom se jim podaří zachytit radiový signál a na začátku dalšího dílu snad 20 lidí kolem jejich ztroskotané lodi táboří a budují .. něco), takže jsem někdy v druhé půlce první serie přestal sledovat. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracení ve vesmíru určitě není seriál k zahození, ale taky nepatří k těm nejlepším, které nám může dnešní svět nabídnout. První série je nejslabší, některé díly v ní jsou opravdu odpad, rozjezd mohl být zpracován lépe. Druhá řada už je lepší a asi i nejlepší, má dobrý příběh, je i trochu napínavá, připomíná Trosečníka, nebo Marťana. Třetí řada je něco mezi první a druhou řadou kdy hlavně poslední dva díly byly nic moc, ale úplné zakončení seriálu (asi posledních 5 minut) bylo dobré. Celkově je seriál mířený hlavně na starší děti a teenagery. Jde spíše o rodinné sci-fi, takže žádné hvězdné války nečekejte. Je to v podstatě taková pohádka, která ale neurazí ani dospělé publikum. Co mi celkem vadilo, byla zápletka asi třetiny dílů, kdy se něco pokazilo, respektive nešlo podle plánu, nebo prostě selhaly motory, atd. Příběh je na takovýchto nehodách/náhodách vystavěn a občas to bylo až do očí bijící, jak je to neoriginální. V každém seriálu jsou nějaké náhody, které pomáhají vystavět příběh, ale tento seriál je na nich postavený kompletně. Efekty byly skvostné, měl jsem pocit, jako bych na různých planetách, nebo ve vesmíru opravdu byl, takže za tohle obrovský palec nahoru. Herci byly sympatičtí, některé jsem znal i z jiných projektů a jejich postavy byly dobře napsány. Doporučil bych tento počin? Ano, ale nesmíte od toho nic čekat, jinak budete zklamáni. 7/10 ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to líbilo. Je to dokonalá melanž dobrodružné sci-fi a rodinného dramatu. Sice si to realitu dost upravuje pro potřeby příběhu, ale po pár dílech mi to už nevadilo. Jen vypíchnu pár drobností. Ty hrátky s fyzikou obzvláště v prvním dílu jsou opravdu únavné. Někdy je ještě ne příliš pod nulou, ale voda v hloubce deset metrů zmrzne za vteřinu. Někdy je taková zima, že rozpuštěná voda v hloubce jeden metr najednou zamrzá, ale zároveň prší a ještě před pár minutami jsme tuto rozpuštěnou vodu vylévali všude kolem sebe, a ona nezamrzala a držela se ve velkých kalužích. Pára od pusy v mínus 60 taky nikomu nejde, a když má někdo zraněnou nohu, zabalíme ho do stříbrné fólie, strčím do stanu, který nechám pro jistotu otevřený a nebo ho položím na zmrzlý led. Druhá velká výtka je ve vztahu k dramatické části. Opravdu si některý producent myslel, že mu divák uvěří, že v prvním díle umře nějaká černoška? To by se ten seriál určitě nestal úspěšným. Vždyť Black live matters... Umírat můžou pouze běloši, přestože jich je výrazně méně. Jo a ten robot... To se opravdu naučil jen tuto jednu větu? Obzvláště vzhledem ke stupni technické vyspělosti, kterou zjevně dosahoval? I přes to všechno je to perfektní dramatický seriál. Postava Dr. Smithové je někdy dost rušící, ale nakonec se taky obětuje za dobro a přiznejme si, bez nic by to bylo o ničem. Hodně mě iritovala ta černá dcera Robinsonů svou morální nadřazeností a ten naivní hošík byl přehnaný, ale v USA to tak prostě být musí. Morálku mají aspoň v televizi. Těším se na třetí sérii. Neboj se mise, když máš Smithe! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lost in Space nejsou nijak mimořádným či revolučním seriálem a už vůbec nejsou žádným dílem, které si budete nějak dlouho pamatovat. Kdysi jsem několikrát viděl jen devadesátkový film s LeBlancem a Oldmanem, žádnou jinou verzi jsem neznal a tak jsem se na tenhle seriál docela těšil. Můžu říct, že teď se těším i na druhou sérii. Ve sci-fi ani v jiném žánru tenhle seriál nepatří k výjimečným, ale je výborně obsazený, má naprosto fantastickou hudbu (John Williams!) a zabaví naprosto skvěle, což je jeho hlavní (a jediný) účel a ten funguje, takže je vše v pořádku. Co nefunguje, je občas ta vážná nota na kterou to hraje (někdy až přehnaně), jinak je to ale fajn podívaná, kterou jsem si i přes všechny zápory užil a o zklamání se z mé strany rozhodně nečeká. Vlastně jsem dostal přesně to, co jsem očekával, takže ve výsledku spokojenost. 75%. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[1. série] Rodinné dobrodružství, které je cílené na ty méně konfliktní, mírné povahy. Nenadchne a neurazí, nicméně na to, že celá ústřední rodina oplývá nadměrným intelektem, který často slušně prodávají, tak tuto vlastnost trochu postrádá celý seriá, protože pak by to děti úplně nepochopily. Příběh je založený na klasických kolejí o tom, jak z různých důvodů ne úplně fungující rodinka začne postupem opět fungovat zpytováním svědomí z předešlých nepovedených činů a kde vše, co se může pokazit, tak se neustále otravně a předvídatelně dokola pokazí. Antagonistka je skvělou sportovní reprezentantkou v oboru, jelikož její jediný účel je tyto nehody katalizovat z divně nelogických důvodů a minimálně bych čekal, že s vědeckou inteligencí hlavních postav by ji prohlédli hned ten samý díl, co se na place objevila. Světlý bod pro mě byli oba rodičové; Toby Stephens a Molly Parker jsou skvělí a neúnosně sympatičtí. Trikově slušný, kouká se na to dobře, ale působí to sem tam trochu sterilně. Zábava pro tak +-10-13leté děti určitě dobrá, pro mě už na hraně nudy. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)

Reklama

Reklama