Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Plné rozporů. Rodinné dráma o (dys)funkční rodině / survival horror / space opera? Záporačka tak extrémně záporná, až to přehání. Spousta podivných (těžkouvěřitelných) náhod a zvratů. Nepříliš sympatické osazenstvo rodinky dokonalých (šprty nemá nikdo rád) a 10 hodin trvající fňukání mamánka. Na druhou stranu... je to sci-fi. A pro tu já mám slabost. Takže když se vypne mozek a hodí popcorn do mikrovlnky, účel to splní. - 60 % ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. série je dost povedená. A to mě čeká druhá, která má lepší hodnocení. Znám hlavně film s Joyim a kreslený seriál jen hodně matně. Postavy, jejich povahy, osudy, kdo přežije, kdo proč a jak, tedy jsem nemohl očekávat žádné překvapení. I tak jsem ale nejednou musel pustit další díl, abych viděl, jak se problémy Robinsonových vyvrbí. Oproti jiným současným scifi seriálům jsou Robinsonovi vizuálně snad nejlepší, herecky skvěle obsazení a těch pitomostí naštěstí je také minimum. 2. série začala skvělým dílem, ale bohužel po návratu Resolutu přišlo několik dílů, kde se děj musí věnovat všem postavám, ač se u nich neděje nic zajímavého, nebo se vymýšlí zbytečné a ne moc zajímavé zápletky. Druhá polovina řady je ale už napínavější a spojuje takřka už jen to podstatné. Příprava na třetí řadu slibuje zase něco trochu jiného a snad to bude zase fajn. 3. série se už v nelogických nesmyslech strašně moc topí. Aby scénáristi dotáhli vše do konce, tak se logika už ani trochu neřeší a je to porod. Co se dalo v prvních dvou řadách odpouštět už divák, kvůli slabému příběhu a ještě slabším vztahům mezi postavami, nepřekousne. Že všechno dopadá až v poslední vteřině, na akurátní počet kWat, prostě drama na maximum, tak už působí jen úsměvně. A hrání si s tím, kdo snad umře? V tomhle seriálu? Trapný. Třetí řada tak seriál sráží do lepšího průměru. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Sú to Robinsonovci. Je to rodina. Občas si lezú na nervy a každý z nich je iný. Ale keď dôjde na lámanie chleba, držia pokope.“ Prvá séria super. Skvelé postavy, nesmierne sympatickí (a typovo dokonale vybratí) herci so vzájomnou charizmatickou a vtipnou interakciou, výborná vizuálna stránka (výtvarne bohato stvárnené lode, kostýmy, planéty atď.) a rýchle, svižné, dynamické tempo. Jasné, náhod a nehôd, do ktorých sa Robinsonovci neustále dostávajú, bije do očí. Ale inak veľmi príjemné prekvapenie. Bohužiaľ, druhá séria (logicky) prišla o moment prekvapenia a, to hlavne, po stránke scenárov sa vybrala iným smerom, než aký by ma nejako extra zaujímal (zmenený robot, nekonečné zrady, mimozemská hrozba a Robinsonovci sa stali len členom obrovskej výpravy, čo je zle, lebo táto vydarená rodina najvýdatnejšie funguje osamote). Žiaľ, tretia séria dokázala, že potenciál seriálu bol naplnený, ak nie preplnený. Robinsonovci sa definitívne stali súčasťou veľkej skupiny vesmírnych moreplavcov, pričom niektoré kusy (rodičia) tu boli v podstate až zbytočné. Hrozné boli i scenáre, ktoré to tak (všetko) komplikovali, že už som fakt nemal chuť báť sa o život jednotlivých postáv, najmä keď mi bolo jasné, že v rodinnom seriáli sa „asi“ nestane, že by zomrelo dieťa alebo láskavý rodič. Takže resumé: prvá séria 4*, druhá hmmm a tretia ďakujeme, ale odíďte. Určite by som Robinsonovcov nechcel mať vo svojej blízkosti. Ráno vstanú a cestou zo spálne do kuchyne ich napadne svorka mimozemských robotov, popritom vytopia celý vesmírny koráb, potom do nich udrie blesk, Judy dostane infarkt, ale otec ju zachráni a následne koráb zožerie gigantický červ, ale našťastie uňho robot vyvolá prudké dávanie, ale po vyvracaní z jeho telesných štiav koráb pre zmenu má poškodený motor, našťastie... OK, toto nemá zmysel. Končím. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Dobře strukturovaný a svižný seriál. Exteriéry a interiéry umějí šikovně zamaskovat šetření v rozpočtu, aby pak byly peníze na slušné vizuální efekty. Dobře se tu pracuje s postavami. Posádka původního seriálu ze 60. let je na dnešní standardy příliš bílá a mužská, takže z jedné dcery je černoška a z Dr. Smithe je žena, ale zejména doktorka Smithová je díky svému zasazení do role "padoucha" možná nakonec tou nejzajímavější postavou. Stejně jako v Hrách o trůny i tady děti vyrostou se seriálem, ale scénáristi na to mysleli a mezi jednotlivými sériemi si vymysleli příslušné časové skoky, aby nebylo divné, o kolik jsou děti najednou větší. 🙂 Každopádně z Maxwella Jenkinse (malý Will) může být v budoucnu velmi dobrý herec - pláč je v hereckých kruzích celkem náročná disciplína, kterou Max zjevně zvládá už v dětských letech. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príjemné rodinné sci-fi, pri ktorom sa rozhodne nemôžete sťažovať, že sa nudíte, pretože tu sa takmer neustále niečo deje. Občas je toho až moc. Sympatická rodinka, ktorá sa stratila na ceste na vysnívanú planétu rieši jeden problém za druhým, niekedy aj 2-3 prúsery súčasne. OK, no po chvíli je jasné, že si dokážu poradiť úplne so všetkým a to je najväčší problém tohto seriálu. Je určený aj mladším divákom a keď mi niečo chýba tak temnejší tón, nečakané zvraty a nečakaná smrť, ktorá by vo vesmíre mala byť všadeprítomná. Inak nemám veľmi čo vytknúť, technicky na veľmi dobrej úrovni, fajn triky, dobré postavy, hudba...a zvlášť musím pochváliť mimozemšťanov, ktorí sa vydarili. S temnejším tónom by to bola radosť. Všetky 3 série kvalitatívne veľmi vyrovnané a na konci 3. série sme dorazili do cieľa, takže je otázne či 4. séria vznikne. Myslím, že skôr nie. Nenaťahoval by som to.  70%. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)

Reklama

Reklama