Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (176)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Návrat do dětských let prostřednictvím dobrodružného rodinného vědeckofantastického příběhu dopadl na jedničku. Nad některými logickými či fyzikálními detaily samozřejmě nemá smysl se pozastavovat, záměrem tvůrců nebylo stvořit novou "Space Odyssey", ale spíš pohádkový příběh ve sci-fi kulisách. Snad jedinou kaňkou, aspoň pro mne, byly občas otravné flashbacky zasazené kolikrát do nejnapínavějších míst vyprávění... 85% ()

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Seriál vhodný pre rodiny s deťmi, ktoré majú miernu retardáciu. Prostredie pripomína v 90% seriálu to na našej zemi, aby sa znížili náklady. Nejaké logické konania postáv tu nečakajte, sú ochotné ohroziť celú kolóniu aj svoje rodiny bez problémov, len aby zachránili jedného človeka, ktorého práve stretli. V reálnych situáciach by dostala celá rodinka 100 rán bičom a vykázali by ich do exilu. Samozrejme všetky problémy sa nakoniec vyriešia zázračne a rodinka je stavaná do pozície hrdinov. Rodinka od najhorších: Matka- vševedka, ktorá nestrpí žiadnu inú autoritu a vkuse sa tvári melancholicky, uplakaný chlapec, ktorý sa všetkeho bojí a všetko dodrbe, čierna dcéra, ktorá sa správa na štyridsať a má pritom okolo 17 u nej su prúsery menej časté až na jeden mega veľký, otec- bývalý vojak, ktorý si stále vyčíta, že bol stále preč a ryšavá dcera, ktorá je viac menej v pohode a viac menej nejak takto si predstavujem dieťa v rodinnom filme. Netflix nám zase naordinoval rasovú zmesku aby sa tam našiel každý, čiže rodinka ma jednu čiernu dcéru, susedia su japonci a je tu ešte mexický pašerák ( kusa rasisticke :D). Dodržiavanie fyzikálnych zákonov tu neočakávajte, sám Einstein by sa prevracal v hrobe, ak by to videl. Samotní herci sú schopní, ale celkovo je to preafektované takmer na hranici telenovely. Tento seriál by sa mal použiť ako sito tunajších hodnotiacich/komentujúcich, síce je tu staré známe koľko ľudí, toľko chutí, ale v tomto prípade 4*-5*= bad taste. A aby som nebol len negatívny, pozitívne by som hodnotil postavu pašeráka a robota. Dopozeral som iba kvôli tomu, aby som mohol napisať objektívne komentár a ohodnotiť. ()

Reklama

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Zasazení je zajímavé, na zpracování se taky nešetřilo, bohužel postavy se někdy chovají velice zvláštně a hloupě. Navíc se spousta důležitých věcí odehrává mimo kameru (na konci jednoho dílu rodina Robinsonů pořád sama, nepotkali nikoho, potom se jim podaří zachytit radiový signál a na začátku dalšího dílu snad 20 lidí kolem jejich ztroskotané lodi táboří a budují .. něco), takže jsem někdy v druhé půlce první serie přestal sledovat. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimoriadne kvalitný, výpravný a technicky perfektný seriál so sympatickým castingom na čele s perfektným a charizmatickým Tobym Stephensom. Dejová linka podriadená čistému survival žánru potešila, cliffhanger na konci maximálne navnadil na ďalsiu sériu a v podstate to celé klapalo ako hodinky. Málokedy sa pristihnem, že uznávam, ako na seba jednotlivé časti naväzujú, že sa neviem odtrhnúť od obrazovky a pozrel by som to aj na jeden záťah. Preborníkom je v tom GoT a Stranger Things. UPDATE po sezóne č.2: Za 3 a pol dňa som dopozeral prvú aj druhú sériu Lost in Space v CZ dabingu. Momentálne je to u mňa topka, čo sa týka sci-fi seriálov vo vesmíre, ďalej ako Star Trek Discovery. V druhej sérii urobili pár "maličkých" úprav: skrátili časti na cca 40 minút, pridali akcie, pridali postáv, pridali dramatických momentov a nie zdvoj ale rovno zniekoľkonásobili rozpočet, lebo prvá séria bola taký "obyčajný" survival, toto bolo regulérne vysokorozpočtové sci-fi aspoň na pomery seriálov. Pre mňa skončila tak, že sa neviem dočkať, kedy bude ďalšia séria a ak by to teraz Netflix zatrhol, tak budem nasraný neskutočne, ako som nebol ani pri postupnom rušení Marvel seriálov. Tie sa na toto technicky neťahajú ani z kilometrovej diaľky. Vynikajúci dabing, pre mňa sa to stalo fakt normálne peckou, pretože si už ani nepamätám, kedy som takto v jednom slede zhliadol nejaký seriál, v podstate len Stranger Things. Od každého som sa vedel odtrhnúť aj od GoT, tomuto som obetoval aj čas na učenie na skúšky a teraz budem musieť riadne makať... ale neľutujem to... :) UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Čo k tomu dodať. Z Lost in Space vyrástol seriál, ku ktorému môžu dobrodružstvá vesmírnej lode Enterprise len a len vzhliadať s obdivom. Po technickej stránke topka, či už efektami, kulisami, výpravou, celkovým dojmom. Castingovo špičkové od prvej do poslednej postavy, samozrejme na čele s Tobym Stephensom, napriek tomu, že hlavná postava je samozrejme Will. Opäť sa putovalo, opäť sme riešili to isté, ale opäť to bolo pútavé, neotravovalo to, ale dokonca to posúvalo ďalej aj samotný dej. Navarenej kaše resp. vaty tu bolo extra minimum. Dostali sme síce neuveriteľný, ale pritom dokonalý vesmírny survival, aký nemá konkurencie, aspoň mňa teda nenapadá. Lúčenie sa s postavami bolo ťažké, pretože toto by som dokázal sledovať xy sezón. Jeden z majstrštykov a to nielen Netflix tvorby ale seriálovej všeobecne. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. série je dost povedená. A to mě čeká druhá, která má lepší hodnocení. Znám hlavně film s Joyim a kreslený seriál jen hodně matně. Postavy, jejich povahy, osudy, kdo přežije, kdo proč a jak, tedy jsem nemohl očekávat žádné překvapení. I tak jsem ale nejednou musel pustit další díl, abych viděl, jak se problémy Robinsonových vyvrbí. Oproti jiným současným scifi seriálům jsou Robinsonovi vizuálně snad nejlepší, herecky skvěle obsazení a těch pitomostí naštěstí je také minimum. 2. série začala skvělým dílem, ale bohužel po návratu Resolutu přišlo několik dílů, kde se děj musí věnovat všem postavám, ač se u nich neděje nic zajímavého, nebo se vymýšlí zbytečné a ne moc zajímavé zápletky. Druhá polovina řady je ale už napínavější a spojuje takřka už jen to podstatné. Příprava na třetí řadu slibuje zase něco trochu jiného a snad to bude zase fajn. 3. série se už v nelogických nesmyslech strašně moc topí. Aby scénáristi dotáhli vše do konce, tak se logika už ani trochu neřeší a je to porod. Co se dalo v prvních dvou řadách odpouštět už divák, kvůli slabému příběhu a ještě slabším vztahům mezi postavami, nepřekousne. Že všechno dopadá až v poslední vteřině, na akurátní počet kWat, prostě drama na maximum, tak už působí jen úsměvně. A hrání si s tím, kdo snad umře? V tomhle seriálu? Trapný. Třetí řada tak seriál sráží do lepšího průměru. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno